După mai multe călătorii interesante prin regiuni viticole și podgorii din România, sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17:00, Cătălin și Adrian Păduraru ne-au spus o poveste despre fabricarea baricului.
„De la inventarea baricurilor de către celți, lumea vinului s-a schimbat!”- ne spune Adrian Păduraru.
Vinurile au un gust mai rafinat, aciditatea este domolită, iar aromele din struguri se combină perfect cu notele fine, lemnoase, condimentate sau vanilate, obținute prin contactul cu lemnul de stejar.
O poveste a baricurilor propusă de Adrian și Cătălin Păduraru pentru iubitorii de vin, care începe de la struguri, must și vin, trece printr-un proces plin de emoții și provocări și se temină cu o degustare „explozivă”, bogată în senzații intens aromate.
Chiar dacă contribuie la elaborarea unei licori de lux, fabricarea baricului necesită o mare măiestrie: de la construirea doagelor – 32 la număr pentru fiecare baric – până la asamblarea, umidificarea, prinderea în cercuri și arderea controlată a lemnului, totul este atent gândit și executat, pentru ca fiecare baric să fie perfect pregătit pentru întâlnirea cu vinul!
...Întâlnire pe care Frații de Viță au dau-o și în această sâmbătă telespectatorilor TVR 2, la ora 17:00.