loader
Foto

Cu cine ne întâlnim în această săptămână la IERI-AZI-MÂINE

Mioara Velicu, Tora Vasilescu, Stela Enache, Elisabeta Lipă și Paula Rădulescu. Acestea sunt personalitățile cu care vă așteaptă Corina Dănilă în această săptămână. De luni până vineri, de la ora 16:00, la TVR 2 și TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna în forță, astfel că luni, 27 octombrie – în ziua dedicată muzicii populare – Corina Dănilă ne propune o întâlnire cu Mioara Velicu, una dintre cele mai iubite artiste ale folclorului românesc. A început să cânte din 1964, iar piesele sale – inspirate din zona natală – s-au remarcat prin iuțeala ritmului, versurile optimiste și pline de viață. După cum mărturisea chiar ea în Formula As, „eu mi-am cules cantecele de pe prispa si nu pot sa uit de unde am plecat”,

Ediţia de luni este disponibilă online pe TVR+

De ce scena teatrului, o aducem pe scena TVR 2, iar marți ne întâlnim cu Tora Vasilescu, în ziua dedicată teatrului. De la ora 16:00, revedem momente din arhiva TVR cu actrița care ne-a impresionat în filme ca „Să mori din dragosten rănită”, „Primăvara bobocilor” sau „Pădurea de fagi”. Născută în 1951 la Tulcea, actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1976 și a primit – de-a lungul carierei - de trei ori Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România.

Ediţia de marţi este disponibilă online pe TVR+

„Ani de liceu” este una dintre piesele nemuritoare ale muzicii românești şi este cântată, în fiecare an de mii de elevi, astfel că miercuri, 29 octombrie, Stela Enache este invitata din ziua dedicată muzicii ușoare. Cu un repertoriu de peste 500 de cântece, cunoscuta artistă ne va vorbi despre începutul carierei sale în România, povestea din spatele cunoscutului cântec compus cu Florin Bogardo și vom avea prilejul să urmărim câteva din prestațiile ei artistice păstrate în Arhiva TVR.

Ediţia de miercuri este disponibilă online pe TVR+

Nici că se putea să avem un invitat mai bun decât Elisabeta Lipă în ziua dedicată sportului. Joi, 30 octombrie, vom vorbi cu una dintre cele mai cunoscute și de succes atlete ale sportului românesc despre ce înseamnă pasiunea, ambiția și curajul de-a fi învingător. A debutat la 19 ani, la Olimpiada de vară de la Los Angeles și a obținut – de-a lungul carierei – 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României, iar în 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj.

Ediţia de joi este disponibilă online pe TVR+

La final de săptămână, în ziua dedicată divertismentului (vineri, 31 octombrie), ne descrețim frunțile cu Paula Rădulescu, una dintre marile actrițe ale cinematografiei și teatrului românesc. A jucat în filme care au făcut istorie („Brigada Diverse intră în acțiune”-1970, „Mama”-1976, „Fram”-1983) și și-a împrumutat vocea cunoscutului personaj Maria Mirabela.  A jucat cu actori ca Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Jean Constantin sau Ion Besoiu, iar prestația de scena  Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București a consacrat-o în piese ca  „Nevestele vesele”, „Poftă bună la Tănase”, „Ura... și la gară”.

Ediţia de vineri este disponibilă online pe TVR+

*IERI-AZI-MÂINE

Această emisiune îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desavârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2