loader
Foto

Corul - filmul multipremiat, cu cele mai mari încasări în Franţa

Joi, 29 aprilie, de la 21.10, TVR 2 a programat această coproducţie Franţa-Elveţia-Germania din 2004, cu multiple nominalizări la Oscar şi Globurile de Aur . două premii Cesar şi multe alte distincţii.

 

Dramă. În Franţa anului 1948, Clement Mathieu, profesor de muzică şomer, acceptă un post de educator într-un internat de reeducare pentru minori. Sistemul represiv aplicat de directorul Rachin îl şochează pe blândul Mathieu, care decide să-i "disciplineze" altfel pe băieţi. Înarmat cu răbdare şi convins de impactul pozitiv al muzicii asupra sufletului omenesc, profesorul îi va iniţia pe copii în tainele cântului coral, schimbându-le vieţile.

Marele succes al filmului şi al muzicii sale originale se datorează şi corului care interpretează melodiile de pe coloana sonoră: Les Petits Chanteurs de Saint-Marc, iar tânărul solist Jean-Baptiste Maunier a devenit un adevărat star în Franţa după ce a jucat rolul adolescentului rebel Pierre Morhange.

Cu toate acestea, la scurt timp după lansarea filmului, tânărul solist Jean-Baptiste Maunier a trebuit să renunțe la Les Petits Chanteurs De Saint-Marc din cauza problemelor apărute în relaţia cu dirijorul Nicholas Porte.

Filmul despre puterea vindecătoare a muzicii a ocupat în 2004 primul loc în box-office-ul francez şi a fost unanim apreciat pe plan internaţional, chiar dacă el a fost făcut cu eforturi enorme – producătorul Gerard Jugnot fiind nevoit să îşi amaneze casa pentru a termina acest proiect.

Dar încasările înregistrate de acest film l-au ajutat pe Gerard Jugnot (care a interpretat şi rolul principal) să achite datoriile şi să câştige peste 5 milioane de euro, devenind cel mai bine plătit actor din Franţa în anul 2004, depăşindu-i în top pe celebrii Jean Reno sau Gerard Depardieu.

Filmul are un palmares impresionant, cele mai importante distincţii fiind:

*Nominalizări la premiile Oscar pentru muzică şi cel mai bun film străin
*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin
*Două premii Cesar – pentru muzică originală şi sunet – şi alte 6 nominalizări
*Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun compozitor european: Bruno Coulais

CORUL (LES CHORISTES – Franţa, Elveţia, Germania, 2004)
Regia: Christophe Barratier
Cu: Gerard Jugnot, Jean-Baptiste Maunier, Francois Berleand

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2