loader
Foto

Corina Dănilă vă aşteaptă cu noi invitaţi la „IERI-AZI-MÂINE”

O săptămână „de colecţie” am pregătit la TVR 2. De luni până vineri, vă aducem „amintiri pentru viitor” cu câteva dintre vedetele voastre favorite. Ne vom întâlni cu Florica Bradu, Florin Zamfirescu, Oana Sârbu şi Mitică Popescu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna în forţă cu Florica Barbu, invitata specială din ziua dedicată muzicii populare. Aşadar, pe 12 ianuarie, de la ora 16:00, vom vorbi cu una dintre cele mai cunoscute voci din Arad. Născută în 1945, în Şicula (Arad), Florica a debutat la Ineu, unde a fost remarcată de folcloristul Ion Bradu. La nivel naţional, a devenit cunoscută după ce a participat la concursul „Dialog la distanţă”, organizat de Televiziunea Română. Astfel, luni vom avea ocazia să o revedem câteva din materialele de arhivă care au făcut-o celebră, la vremea respectivă, pe Florica Bradu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Noi „amintiri pentru viitor” ne aduce îndrăgitul Florin Zamfirescu, invitatul Corinei Dănilă în ziua de dedicată teatrului. Marţi, 13 ianuarie, vorbim cu actorul care a jucat în celebrele filme „E pericoloso sporgersi”, „Senatorul melcilor”, „Moartea domnului Lăzărescu” sau „Restul e tăcere”. Născut în Vâlcea, Florin Zamfirescu  mărturiseşte că a „început actoria” încă de la şase ani, când a luat primul premiu de recitator. După absolvirea studiilor de actorie, el ajunge actor la Teatrul de Stat Târgu-Mureş, pentru ca după doi ani, în 1973, să se mute la Teatrul Odeon din capitală. A jucat în peste 30 de filme, sute de piese de teatru, predând, în acelaşi timp, la UNATC din Bucureşti.

„Profesoratul e o chemare, nu doar o tradiţie şi o catedră. Sunt actor, dar am devenit şi dascăl de viitori actori şi, datorită lor - regizor, chiar scenograf când e cazul, mă rog, om complet de teatru”, mărturisea actorul într-un interviu pentru Formula As.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul săptămânii ne întâlnim cu două dintre vedetele care au redefinit muzica pop românească. Miercuri, de la ora 16:00, Corina Dănilă vă aşteaptă în platoul TVR 2 alături de Oana Sârbu. Pe Oana aţi întâlnit-o prima dată în celebrul „Liceenii”. Cum arăta cultura pop în anii 80? Care erau hiturile acelor vremuri? Aflăm miercuri, când vom face o călătorie muzicală alături invitata ediţiei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă e joi, e ziua dedicată sportului. Alina Alexoi preia ştafeta de la Corina Dănilă şi vă aduc câteva dintre momentele de aur ale sportului românesc, alături de olimpicele  Maricica Puică şi Violeta Beclea. În vârstă de 65 de ani, Maricica Puica a fost considerată cea mai bună atletă a anilor 80.  La Jocurile Olimpice din 1984 a câştigat aurul la proba de 3000 de metri, a fost de două ori campioană mondială şi a depăşit recordul mondial la 1500 metri.

Violeta Beclea a fost descoperită în 1979, pe când avea doar 14 ani. A fost medaliată cu argint în proba de 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, este campioană europeană de sală și de doua ori medaliată cu bronz în aceeași competiție și este de cinci ori vicecampioană mondială.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu Mitică Popescu, celebra gazdă a emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, de pe TVR 2. Actor cu farmec aparte şi cu numeroase premii, a jucat în zeci de piese interpretând creaţii complexe – dramatice, comice muzicale şi în tot atât de multe filme şi seriale. Artist naţional figurează pe site-ul IMDB alături de nume celebre. Actorul interpretează de 14 ani textele şi gagurile create special pentru el de către realizatorul şi scenaristul Cristian Vlad.

La 13 decembrie 2002, Mitică Popescu a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori: „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Gânduri de Paste-Adorjáni Dezső episcop evanghelic

Redactor: Kacsó Edith

*Iepurele de Paste

Redactor: T. Bíró Hajnal

*Cântec de Pasti-Corul Sf. Efraim din Ungaria

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2