loader
Foto

Galerie foto

Corina Dănilă vă aduce noi „amintiri pentru viitor” la „IERI-AZI-MÂINE”

De luni până miercuri, la TVR 2 ne aducem aminte de momentele de aur din istoria muzicii şi divertismentului românesc. în această săptămână, de la ora 16:00, ne vom întâlni cu realizatorul Marin Traian, Maria Dragomiroiu şi Anastasia Lazariuc.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, prima zi a săptămânii, ne-a adus în platoul emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” un om care a făcut istorie în divertismentul românesc. Vorbim despre Marin Traian, realizatorul emisiunii „Un zâmbet pe 16 mm” şi prezentatorul cunoscutului „Album duminical”. De-a lungul carierei, Traian a primit Premiul pentru umor 1992 - Revelion 92 (spectacol de divertisment), Premiul APTR 1997 pentru întreaga activitate. De la el vom afla ce însemna să faci divertisment pe vremea regimului comunist şi cum puteai să „fentezi” sistemul.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 26 mai, în ziua dedicată muzicii populare, la TVR 2 vine Maria Dragomiroiu.  Şi-a început cariera sub numele „Frumoasa Oltului” (numele premiului câştigat în 1972 la Festivalul Folcloric Cântecele Oltului), purtând cu ea moştenirea celorlalte două Marii ale muzicii: Maria Tănase şi Maria Lătăreţu. Însă de-a lungul anilor „în nici un moment nu şi-a pus în gând să le imite. Iar cariera ei superbă de mai târziu a arătat că ea este Maria Dragomiroiu. Unica Maria Dragomiroiu”, scria Florin Condurăţeanu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În cea de-a treia ediţie din această săptămână, sărbătorim muzica uşoară, iar la TVR 2 a venit Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai puternice voci ale Moldovei.  S-a lansat cu piesele scrise de Ion Aldea-Teodorovici („Până la lacrimi mi-e dragă viaţă”, „Seară albastră”, „Fuga, fuga”) şi a fost solista Filarmonicii din Cernăuţi timp de 2 ani. În 1982, a primit titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova, iar începând cu 1989 cucerea scena muzicală românească.  Cunoscută pentru colaborările pe care le-a avut cu Mihai Constantinescu, la TVR 2 am avut ocazia să revedem câteva din primele ei recitaluri înregistrate de Televiziunea Română. (foto: anastasialazariuc.ro)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2