loader
Foto

Corina Dănilă vă aduce noi „amintiri pentru viitor” la „Ieri-Azi-Mâine”

A doua săptămână din decembrie ne aduce la TVR 2 invitaţi de marcă şi personalităţi care au făcut istorie. Vor vni în platou Ştefania Rareş, Sanda Toma, Mihai Constantinescu, Dan Niculescu şi Silviu Biriş. De la ora 16:00, de luni până vineri.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 8 decembrie, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă o aduce în platoul emisiunii pe Ştefania Rareş, una dintre vocile reprezentative ale folclorului bucovinean. A debutat la 16 ani, alături de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava (1959), ca doi ani mai târziu să ajungă pe scenele din Bucureşti. De-a lungul carierei sale, a luat ţara la paşi mărunţi şi a concertat peste tot în lume, mai puţin în Australia, cum îi place ei să menţioneze. Debutul pe micul ecran a venit în 1961, când  a participat la emisiunea „Viaţa Satului” după ce a fost remarcă de realizatoarea TVR Florica Gheorghiescu. Vom revedea câteva din aceste momente de aur luni, de la ora 16:00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Sanda Toma ne aduce marţi, 9 decembrie, câteva dintre cele mai frumoase poveşti ale teatrului românesc.  Actriţa s-a născut în 1934 la Bucureşti şi la UNATC a ajuns dintr-o întâmplare: „cum la Institutul de Teatru erau reuniuni, joia după amiaza, unde se puneau la magnetofon 3-4 melodii, a mers şi ea [Sanda Toma], antrenată de unele colege care frecventau aceste reuniuni. Acolo s-a împrietenit cu câţiva studenţi care au sfătuit-o sa dea la Teatru”, notează site-ul Cinemarx. În ziua dedicată teatrului, ea ne va povesti de primele roluri pe care le-a jucat alături de actori ca Margareta Pogonot sau Victor Rebengiuc şi ne oferi câteva detalii despre Televiziunea Română din anii 60-70, când a prezentat emisiuni ca „Magazin 111”, „Post Meridian”, „Zig-zag” sau „Album Duminical”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 10 decembrie, la „IERI-AZI-MÂINE” vom reauzi piese ca „O lume minunată”, „Trenule, maşină mică” sau „Vitezomanul Gică”, asta pentru că la TVR 2, în ziua dedicată muzicii uşoare, vine Mihai Constantinescu. Ştiaţi că el a absolvit şi cursurile Institutului de Educaţie Fizică şi Sport? Bineînţeles, cariera de antrenor a fost pusă deoparte pentru a cânta alături de formaţia Mondial – care i-a adus primul succes.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În ziua dedicată sportului, prezentatorul ştirilor sportive TVR Cristian Mândru preia ştafeta de la Corina Dănilă şi-l va aduce în platou pe Dan Niculescu, legendarul antrenor al echipei de baschet Dinamo Bucureşti. Joi, 11 decembrie,  vom vorbi despre momentele de aur din baschetul românesc şi vom revedea câteva din punctele pe care Dan le-a înscris, când era jucător la aceeaşi echipă.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu Silviu Biriş. Vineri, 12 decembrie, în ziua dedicată divertismentului, nepotul cunoscutei interprete Veta Biriş ne va vorbi despre cariera lui de la Teatrul Național I.L.Caragiale din Bucureşti, unde lucrează din 1997. Printre cele mai importante roluri jucate pe scena teatrului bucureştean se numără: Iordache din „D’ale Carnavalului”, Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă” sau Gennaro din „Lucrezia Borgia” de Victor Hugo.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2