loader
Foto

Când autorităţile decid să-ţi ia copiii

Şi în această săptămână, „Poveste după poveste” a continuat să vorbească despre abuzurile la care sunt supuşi copiii din ţară. Joi, 24 martie, am dezbătut cazul familiei Mihai, care a fost pe punctul de a-şi pierde copiii. Pe TVR 2 şi TVR+, de la ora 20:10.

 

Poveste după poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În iulie 2014, Tribunalul Vaslui a hotărât scoaterea urgentă din familie a celor doi copii ai familiei Mihai și plasarea lor în plasament. La vreme aceea Ioan avea 2 ani, iar Parascheva 1 an. Părinții erau acuzați de misticism și consum de droguri.

Analize toxicologice nu li s-au făcut, iar acuzația de misticism era explicată prin frecventarea asiduă de către părinți a lăcașurilor de cult. Totul a pornit de la o acuză pe care bunicul copiilor, prim-procuror la Bârlad, o aducea părinților.

Timp de trei luni, Andrei și Andreea Mihai au stat ascunși pentru a nu le fi luați copiii. O echipă de televiziune de la Universul Credinței le-a dezvăluit la TVR, în iulie 2014, cutremurătorea poveste. În același timp, presa locală îi înfiera pe soții Mihai drept cei mai monstruoși abuzatori. După șase luni de procese, Andrei și Andreea Mihai aveau să-și recupereze copii fiind scoși de sub orice acuzație. Nici acum autoritățile locale nu recunosc că ar fi greșit cumva în acest caz.

Între timp, copiii familiei Mihai continuă să aibă coșmaruri cu oamenii răi care vin să îi ia de lângă părinții lor. Vorbim despre acest caz joi, 24 martie, de la 20.10, pe TVR2, la Poveste după poveste cu Rafael Udriște, jurnalist TVR, cel care a descoperit acest caz în 2014 și cu Andreea Biji, psiholog.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2