loader
Foto

Galerie foto

Continuăm sărbătoarea Paștelui la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă vă așteaptă pe TVR 2 să ne bucurăm de Învierea Domnului. De luni până vineri, de la ora 16:00, ne întâlnim cu: Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu, Florin Georgescu, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa și Alexandru Arșinel.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 13 aprilie, a doua zi de Paște, e ziua dedicată muzicii populare, iar la „IERI-AZI-MÂINE” ne-am întâlnit cu doamna folclorului moldovenesc, Matilda Pascal Cojocărița. Născută în 1958 la Negrești, județul Vaslui, artista a preferat să se mute în Bistrița, în locul capitalei. „Iar dragostea soțului meu pentru orașul acesta m-a molipsit și pe mine, moldoveancă prin născare, din Negreștii Vasluiului, de lângă ținutul Neamțului, îndrăgostită de Iași și măritată în Ardeal. Oriunde am fi, după un concert sau o emisiune, plecăm imediat acasă, și nici nu simțim oboseala până nu vedem zidurile cetății și nu ajungem la căsuța noastră cu grădină”, spunea artista într-un interviu pentru Formula As.

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Rodica Mandache a fost invitata de marți, 14 aprilie, ziua dedicată teatrului. Absolventă a IATC, la clasa profesorilor Octavian Cotescu și Pop Marțian, Rodica Mandache a colaborat cu numeroase teatre  din țară, printre care Teatrul Odeon, Teatrul Mic, „Maria Filotti” din Brăila, „Barbu Delavrancea”, Naționalul din Iași și cel din București. Ne-am adus aminte, de la ora 16:00, de câteva dintre cele mai frumoase momente din carieră petrecute pe scenă şi am revăzut, cu această ocazie, câteva din interpretările sale.

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

La mijloc de săptâmână, miercuri, aducem ziua dedicată Operei, iar invitatul emisiunii a fost Florin Georgescu. Tenorul s-a îndrăgostit de muzică încă din copilărie, în timp ce participa la serbările de la căminul cultural din localitate. „Am început să cânt când se făceau serbările școlare, apoi când m-am dus la Târgovişte, în fiecare zi frecventam cursurile populare de artă. Eram pasionat de așa ceva. Am fugit cu un tren de noapte la București și am dat audiție la operetă. M-am angajat în corul operetei, am studiat teorie pentru ca eram analfabet la muzică și am intrat la conservator și apoi viața mea s-a schhimbat. Nici nu visam să fie așa frumos”, povestea marele artist într-un interviu la începutul acestui an.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

După cum v-a obișnuit până acum, joi este ziua dedicată sportului, iar Corina Dănila predă ștafeta colegilor Alina Alexoi și Cristi Mîndru. Pentru ediția din 16 aprilie, la TVR 2 vor veni Cătălina Ponor și Sandra Izbașa, două dintre cele mai bune gimnaste ale sportului românesc. Vom avea ocazia să revedem câteva din reprezentațiile lor de-a lungul anilor de la campionate și olimpiade și vom vorbi, de asemenea, și despre șansele noului lot românesc de gimnastică, mai ales că de vineri, 17 aprilie, TVR transmite Campionatul European de Gimnastică.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu mult umor și voie bună, pentru că vineri este ziua dedicată divertismentului, iar nici că se putea un invitat mai potrivit decât Alexandru Arșinel. Absolvent al IATC-ului în 1962, artistul a debutat încă de pe vremea studenției la Teatrul Casandra, iar de-a lungul carierei a jucat în cele mai populare filme de comedie românești precum: „Miss Litoral”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct”, etc.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

*Limba germană

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2