loader
Foto

Climatologul Roxana Bojariu: „Nu există în acest moment o furtună numită Ashley”

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut ştiri despre o furtună denumită Ashley, care ar ajunge şi în România şi ar aduce precipitaţii abundente şi chiar un val de aer polar. Informaţia a fost infirmată de climatologul ANM, în ediţia din 25 septembrie a emisiunii „E vremea ta!”, de la TVR 2.

 

Andrei Bărbulescu
E vremea ta!

Roxana Bojariu, climatolog ANM, a fost invitată în emisiunea „E vremea ta!”, de la TVR 2, pentru a aduce lămuriri suplimentare.

„Numele Ashley este, de fapt, primul pe lista numelor care ar putea fi date pentru sisteme de joasă presiune foarte puternice, de comun acord între Serviciul meteorologic britanic, olandez şi irlandez. Deocamdată, colegii noştri nu au dat numele Ashley niciunui ciclon. E ca şi cum surse necunoscute din România au luat-o înaintea britanicilor, olandezilor şi irlandezilor şi au dat ei nume, când, de fapt, nu e cazul”, a precizat invitata lui Andrei Bărbulescu.

Puteți urmări aici interviul cu doamna Roxana Bojariu din  emisiunea „E vremea ta!”, ediția din 25 septembrie 2024:

„E foarte bine să urmărim sursele autorizate. Presa este un aliat extraordinar pentru noi, cei care urmărim vremea şi clima şi impacturile lor.” Acestea sunt cele care „dau informaţia clară despre felul în care au ajuns la acele rezultate şi poţi să verifici foarte transparent ce date au folosit”, a spus doamna Bojariu, care a precizat că atât Administraţia Naţională de Meteorologie, cât şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apei sunt la dispoziţia publicului şi a jurnaliştilor pentru a oferi date cât mai exacte.

(w882)

Site-ul oficial al Serviciului meteorologic britanic, Metoffice, poate fi consultat aici.

***

Despre emisiunea „E vremea ta!”

La TVR 2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre vreme, climă şi schimbările climatice, problemele de mediu şi planeta noastră.

Toate edițiile pot fi vizionate pe YouTube, iar telespectatorii sunt invitați să posteze fotografii de natură ori cu fenomenele observate, pe pagina de Facebook a emisiunii.

O sinteză a ediţiilor zilnice poate fi urmărită în fiecare sâmbătă dimineaţă, la TVR INFO, în Retrospectiva „E vremea ta!” (producător Alina Pagu).

***

Echipa „E Vremea Ta!”:

Prezentatori: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

Realizatorii ediţiilor zilnice: luni - Cristina Dănilă, marţi şi miercuri - Laurenţiu Mandu, joi - Adrian Bănuţă, vineri şi duminică - Roxana Iordache, sâmbătă - Raluca Arvat.

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

Foto: 1. Pixabay

11:00 Documentar 360°GEO

* Caii sălbatici din Delta Dunării (Danube bleu et chevaux sauvages, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*În Delta Dunării, un crescător încearcă să salveze caii sălbatici socotiţi o ameninţare pentru ecosisteme.

Despre partea românească a Deltei Dunării se spune că este unul dintre ultimele paradisuri ale naturii. De pildă, aici îşi are adăpostul cea mai mare colonie de pelicani din Europa. În cursul ultimilor 25 de ani, aceste zone s-au populat cu cai sălbăticiţi. Ecologiştii au pornit o campanie împotriva creşterii necontrolate a efectivului cailor, fiindcă ameninţă echilibrul natural al deltei

Realizator: Dan Curean

Redactor: Adriana Vulpe

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
TELEȘCOALA: Limba spaniolă, lecția 3 / VIDEO

TELEȘCOALA: Limba spaniolă, lecția 3 / VIDEO

publicat: joi, 26 septembrie 2024

Maria Fabiola Bibiș ne-a propus lecţia 3 a cursului de limba spaniolă – nivel A1, în cadrul emisiunii Teleșcoala, difuzată de TVR 2.

TELEȘCOALA: Matematică, clasa a VIII-a, elemente de algebră (I) / VIDEO

Costel Chiteş, profesor de matematică, ne-a propus recapitularea cu tema „Elemente dde algebră - prima parte”, în cadrul emisiunii Teleșcoala, ...

Climatologul Roxana Bojariu: „Nu există în acest moment o furtună numită Ashley”

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut ştiri despre o furtună denumită Ashley, care ar ajunge şi în România şi ar aduce precipitaţii ...

 

#tvr2