loader
Foto

Ciprian Porumbescu, la TVRi

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la 23.00, este difuzat la TVR Internațional  filmul despre viaţa celebrului nostru compozitor. În rolul principal îl veţi revedea pe actorul Vlad Rădescu.

 

Realizat în 1972, filmul "Ciprian Porumbescu”,  în regia lui Gheorghe Vitanidis, ne spune  două răscolitoare poveşti de dragoste.

Una a marelui compozitor pentru plaiul său natal - Ţara Bucovinei, aflată sub stăpânire austriacă - şi cealaltă, nefericită şi dramatică, pentru Berta, resemnată în faţa vieţii tumultoase duse de Ciprian, cu revolte împotriva asupririi, cu muzică, creion şi hârtie, cu închisoare şi boală.

Povestea începe în Bucovina aflată sub stăpânire austriacă. Ciprian Porumbescu, autor al câtorva binecunoscute cântece patriotice (Pe-al nostru steag e scris Unire), al operetei "Crai nou" şi al celebrei "Balade", este arestat din pricina activităţii sale patriotice şi se îmbolnăveşte de tuberculoză în închisoare. Boala care-i va provoca o moarte timpurie. Dragostea nefericită pentru frumoasa Berta conturează portretul unui artist expansiv, dominat de elanuri romantice.

În film joacă: Vlad Rădescu, Tamara Creţulescu, Emanoil Petruţ, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani, Clody Bertola, Dina Cocea, Toma Caragiu. Pelicula include fragmente din opereta „Lăsaţi-mă să cânt” de Gherase Dendrino. Violonistul Ştefan Ruha interpretează valsuri de Johann Strauss. Iar muzica populară este interpretată de Sofia Vicoveanca.

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2