loader
Foto

Cele mai bune momente de la „IERI-AZI-MÂINE” le vedeţi la TVR 2

De la 10:10, de luni până vineri, urmăriţi cele mai bune interviuri realizate de Corina Dănilă în primul sezon al emisiunii „IERI-AZI-MÂINE”.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna cu Florica Barbu, invitata specială din ziua dedicată muzicii populare. Aşadar, pe 14 septembrie, de la ora 10:10, vom vorbi cu una dintre cele mai cunoscute voci din Arad. Născută în 1945, în Şicula (Arad), Florica a debutat la Ineu, unde a fost remarcată de folcloristul Ion Bradu. La nivel naţional, a devenit cunoscută după ce a participat la concursul „Dialog la distanţă”, organizat de Televiziunea Română. Astfel, luni vom avea ocazia să o revedem în câteva din materialele de arhivă care au făcut-o celebră, la vremea respectivă, pe Florica Bradu.

Marți, 15 septembrie, ne întâlnim cu Maia Morgenstern în ziua dedicată teatrului. Pe Maia, actrița care joacă de 30 de ani pe scenele românești, o știți din filme ca „Secretul lui Bachus”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Triunghiul Morții” sau „Patimile lui Hristos” și „Domnișoara Christina”. Contribuția ei artistică a fost recunoscută în 2012 de statul francez, când a primit distincția Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler.

În mijlocul săptămânii ne întâlnim cu una dintre vedetele care au redefinit muzica pop românească. Miercuri, de la ora 10:10, Corina Dănilă vă aşteaptă în platoul TVR 2 alături de Oana Sârbu. Pe Oana aţi întâlnit-o prima dată în celebrul „Liceenii”. Cum arăta cultura pop în anii 80? Care erau hiturile acelor vremuri? Aflăm miercuri, când vom face o călătorie muzicală alături invitata ediţiei.

Ziua de joi o dedicăm muzicii clasice, mai precis, operei și operetei. Așadar invitata emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” este Bianca Ionescu, soprana care din 1982 a ales scena Teatrului de Operetă din București.  A susţinut, de-a lungul timpului, concerte cu aproape toate filarmonicile din ţară şi cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a înregistrat numeroase arii de operetă. Cariera sa a fost remarcată prin premii obținute la numeroase concursuri internaţionale de canto, ca Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană (Verviers, Belgia - 1983) sau Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de canto (Hertogenbosch, Olanda - 1983).

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului, iar la TVR 2 vine Cornel Patrichi, cel care a fost numit „regele dansului” în perioada dinainte de 1989.  După ce a terminat studiile în 1962, Cornel și-a început cariera ca prim balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, ca 8 ani mai târziu, să ajungă la Teatrul Fantasio, tot ca prim balerin.

De-a lungul anilor, a creat coregrafia unor filme ca Viraj periculos (1983); Eu, tu si Ovidiu (1977), Buna seara, Domnule Wilde, Actorul si salbaticii (1975), Cantecele marii (1971). De asemenea, în ultimii ani, s-a remarcat ca membru al juriului Dansez pentru tine, emisiune de divertisment de pe postul Pro TV.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2