loader
Foto

Galerie foto

Cele mai bune interviuri IERI-AZI-MÂINE sunt difuzate la TVR 2

De luni până joi, aveţi ocazia să revedeţi interviurile cu vedetele îndrăgite ale scenei româneşti. De la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+, vă aşteptăm cu Marcel Pavel, Ionel Voineag, Bianca Brad, Zoia Alecu şi Petrică Mâţu Stoian.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

La IERI-AZI-MÂINE adunăm cele mai bune şi emoţionante materiale din Arhiva TVR, le combinăm cu cele mai frumoase poveşti din prezent, ca la final să vă oferim „amintiri pentru viitor”. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii vine cu câte una diferită.

Săptămâna începe cu îndrăgitul Petrică Mâţu Stoian, ziua de luni fiind dedicată muzicii populare. Petrică Mâţu  Stoian a debutat la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit de regretata Marioara Murărescu. De-a lungul carierei, artistul a participat la numeroase festivaluri de folclor şi a luat multiple premii, iar din 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” din Târgu Jiu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 28 iunie, ne aducem aminte de ziua operei şi a operetei, iar invitaţii Corinei Dănilă sunt  Marcel Pavel şi Ionel Voineag. Marcel Pavel e pasionat de muzică din copilărie. A urmat Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, studiind în paralel şi percuția. Este absolvent al Universităţii Naționale de Muzică București - secția Canto Clasic. E compozitor şi cântă la mai multe instrumente printre care chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și instrumente de percuție. Are la activ nenumărate turnee în străinătate. În 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel național lansându-se cu melodia "Frumoasa Mea" compusă de Ovidiu Komornyk. Albumul "Frumoasa Mea" a fost vândut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platină.

Tenorul Ionel Voineag a debutat, ca solist, în repertoriul vocal - simfonic, pe 4 aprilie 1975, cu rolul Lukas în oratoriul „Anotimpurile” de Joseph Haydn, pe scena Filarmonicii "Moldova" din Iași. În 1976 a devenit prim-solist al "Operei Române" din Iași, iar în 1982 s-a mutat la "Opera Națională" din București. Din 1992 este profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică București, Secția Canto Clasic. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna IERI-AZI-MÂINE continuă cu ziua dedicată folk-ului, când vom revedea interviul realizat cu Zoia Alecu, cântăreață, cantautoare, compozitoare și textieră de muzică folk și rock. S-a lansat în anul 1973 ca artistă solo, fiind una dintre primele cantautoare din muzica folk autohtonă. Începând cu 1986 se alătură grupului Sfinx, continuându-și apoi activitatea alături de Sfinx Experience. Din 2006 a revenit pe scenă ca artistă solo, lansând până în prezent patru albume de autor. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joia anunţă weekendul, aşa că ediţia se defăşoară în cheia divertismentului. La IERI-AZI-MÂINE ne reîntâlnim cu Bianca Brad, actriţă şi model, fostă Miss România, una dintre cele mai frumoase românce. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

 

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

*Spioni din al doilea razboi mondial

Calatoria pe Podul Mogosoaiei continua prin istorie. Adriana Irimescu si un grup de tineri elevi merg pe urmele spionilor din al doilea razboi mondial, redescoperind Piata Palatului Regal de odinioara.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania Tene

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2