loader
Foto

Galerie foto

Cel mai mare tanc de vin din România, în emisiunea „Fraţi de viţă” | VIDEO

Sunt locuri în ţara noastră unde frumosul și tradiția se întrepătrund pentru a transforma povestea vinului în realitate. Frații Cătălin și Adrian Păduraru au pregătit pentru 17 octombrie, ora 17:00, un periplu între trecut şi viitor, privind către România vini-viticolă.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Sunt locuri în ţara noastră unde frumosul și tradiția se întrepătrund pentru a transforma povestea vinului în realitate. Sâmbăta, de la ora 17:00, „Fraţi de viţă”, adică frații Cătălin și Adrian Păduraru, unul doctor în oenologie și degustător autorizat, pasionat de cultură și altul, actor și educator, pasionat de vinuri, au fost la Avereşti, unde, de ani buni, a început revigorarea viticulturii la standarde de excepție.

Replantarea viilor cu viţă nobilă şi soiuri distincte, recuperarea soiurilor de struguri autohtone prefiloxerice, ceea ce permite obținerea unor vinuri pure, majoritatea certificate DOC, dar şi construirea unei crame ultramoderne. Mai mult, aici de curând a fost amplasat un tanc de 100.000 de litri (suprafaţa a 10 vagoane). Vinul nu a umplut încă tancul, care face parte din urmatorul complex de vinificaţie de la Avereşti, dar a fost vizitat.

(w882)

Până acum, Domeniile Averești dețin 650 ha de viţă nobilă şi una dintre cele mai mari plantații de Busuioacă de Bohotin din România (105 ha). Aici a avut loc una dintre cele mai mari infuzii de capital din domeniul viniviticol din România. Domeniul se află într-o zonă superbă, cu peisaje de poveste, care poate să devină o bază pentru oenoturism.

Sâmbătă, de la ora 17:00, cea de-a patra ediţie „Fraţi de viţă” a propus telespectatorilor un periplu între trecut şi viitor, privind către România viniviticola. O altă ţară!

(w882)

Valorificarea peisajelor naturale, prânzul la castelul Sturdza din Miclăuşeşti, unul dintre cele mai repreprezentative castele ale artistocratiei din Romania şi locul unde se afla una dintre cele mai mari biblioteci private din ţară, aflat acum în stadiu de restaurare sunt soluţiile salvatoare pentru aceste zone cu potenţial debordant. Aceasta a fost oferta celei de-a patra ediţii „Fraţi de viţă” pentru după-amiaza zilei de sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 17:00, pe TVR2 (în reluare duminică, de la ora 12:00).

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

*Tocaita de miel, la cuptorul cu lemne,in blid de lut cu capac de aluat, rosii si ardei copti..

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2