loader
Foto

Un mărțișor cu Sharon Stone - filmul „Cel mai frumos cadou”, la TVR2

Comedia romantică americană „Cel mai frumos cadou” (A Little Something For Your Birthday – 2017), cu Sharon Stone, Tony Goldwyn și Ellen Burstyn, a fost programată sâmbătă, 2 martie, de la ora 20.00, la TVR2 și pe TVR+.

 

La 45 de ani, Senna Berges se poartă ca o adolescentă întârziată: n-are nici profesie stabilă, nici planuri de viitor, iar relaţiile ei amoroase cu bărbaţi mai tineri se încheie mereu lamentabil.

(w882)

La petrecerea de ziua ei, Senna îl întâlneşte pe chipeşul avocat Adam şi, pentru prima oară în viaţa ei agitată, se gândeşte că e posibil să-şi fi găsit alesul.

(w882)

Regia este semnată de Susan Walter. Absolventă de Harvard, a fost regizor secund și de scurtmetraje înainte de acest debut apreciat în epocă la Hollywood.

Regizoarea Susan Walter se definește ca o violonistă ratată devenită cineast. Este scriitoare, scenaristă și regizoare. Debutul ei în lungmetraj artistic este „A Little Something For Your Birthday”/ „All I wish”.

A scris și regizat acest film și a scos și o carte în care descrie această experiență: What Makes a Director" ( 2018, Talkhouse), o poveste autobiografică despre cum am transformat o carieră eșuată de violonistă într-o meserie mai bună: regizoare a unui film pe care l-am scris și în care am lucrat cu actori de Oscar.

„Elia Kazan scrie în cartea lui On What Makes a Director că un regizor înțelege oamenii înțelegându-se cu adevărat pe sine. Cum am ajuns să mă înțeleg pe mine însămi? Am luat multe decizii greșite. Ceea ce înseamnă, bineînțeles, că nu erau greșite deloc. Și mai înseamnă că Elia Kazan avea dreptate”, mai spune Susan Walter.

(w882) Susan Walt

Surse: Program TVR, imdb.com, linkedin.com, talkhouse.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

13:30 Arthur 3: războiul celor două lumi

Film* Arthur 3: războiul celor două lumi (Arthur 3: the war of the two worlds-Franţa, 2010)

Regia: Luc Besson

Cu: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Selene Gomez

*Film de aventuri. În timp ce Maltazard cel rău seamănă teroare printre oameni, Arthur, transformat într-un minuscul Minimoy, nu se poate măsura cu el. Cu ajutorul prinţesei Selenia, băiatul pune la cale un plan de a reveni la dimensiunile sale normale: să ajungă în biroul bunicului, unde se găseşte un elixir care-l va face să crească la loc.

Redactor: Adriana Vulpe

15:20 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep.15: Valsanzibio-O grădină închinată Domnului

În inima dealurilor din sudul Padovei şi la 50 de kilometri de Veneţia, domeniul Valsanzibio se întinde pe 8 hectare. Această grădină a fost creată de Luigi Bernini, fratele celebrului sculptor Bernini, la comanda familiei Barbarigo, bogaţi negustori veneţieni din secolul al XVII-lea.

Ea a fost închinată lui Dumnezeu, fiindcă familia a fost cruţată de ciumă în anul 1631. Întregul domeniu este o invitaţie pentru un traseu spiritual.

Redactor: Gabriela Onea

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2