loader
Foto

Cea mai strălucitoare stea pentru Dorina Lazăr | VIDEO

Prezență carismatică şi voce inconfundabilă, Dorina Lazăr, invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli” în ediția de luni, 31 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, se numără printre cele mai apreciate artiste atât pe scenă, cât şi pe marele ecran.

 

IRINA PĂCURARIU
Rețeaua de idoli

Ca manager de teatru, viaţa Dorinei Lazăr este într-o continuă căutare şi pare animată de un nesecat izvor de energie pe care o transmite şi celor din jur.

​Întâlnirea cu echipa „Rețeaua de Idoli” a început într-o cofetărie. Expansivă, volubilă și cu simțul umorului, alături de Dorina Lazăr discuția a devenit antrenantă şi extrem de sinceră. A povestit despre carieră, familie, spectatori dar și despre amintiri sau planuri de viitor. Știți ce gătește Dorina Lazăr? Dar care este cea mai strălucitoare steluta pe care a primit-o? Răspunsurile au venit chiar de la îndrăgita actriță şi povestite într-un mod inconfundabil.

(w882)

„Cineva mi-a trimis într-o zi o poză pe telefon, cu o stea care se pune pe caldarâm şi pe care scria Teodora Lazăr. Ce o fi asta, m-am întrebat eu? Şi am trecut mai departe. Am încă colege la Hunedoara cu care vorbesc şi, în urmă cu o săptămână, mă sună fosta mea colega de de bancă şi îmi spune: „Tu, Dorina, stai să-ţi spun, ţi-au pus o stea”. „Unde, o întreb eu?”. „În faţa Hotelului Rusca. Pe caldarâm au pus stele, dar nu înţeleg nimic, că sunt puse şi de la oameni care nu sunt din Hunedoara. Are Florin Piersic, Mircea Lucescu, ai tu... Dar scrie Teodora Lazăr...”. De fapt, pe mine Teodora mă cheamă... La şcoală, în catalog, aşa eram. Dar când am terminat institutul, era o actriţă la Constanţa, pe care o chema Teodora Lazăr. Meşterul a zis „Gata, tu îţi zici Dorina Lazăr”. Aşa că, a apărut o stea la Hunedoara. Am şi o stea la Hunedoara”.

(w882)

„Irina Păcurariu: Ce gătiţi, ca în Ardeal?

Dorina Lazăr: Ca în Ardeal, dar am învăţat şi de la soacra mea care era regăţeancă. Gătesc de toate, ciorbe, sosuri, nu lucruri sofisticate. Dar marele meu defect este că nu ştiu să gătesc puţin. Gătesc în cantitate mare şi atunci începe împărţeala pe la vecini, pe la colegi. Am un coleg tehnician care stă peste bulevard şi din când în când îi zic şi mă duc şi îi dau. Mă relaxează grozav. Şi am pe frigider hârtie şi creioane şi când îmi vin idei pentru teatru le scriu...”.

***

Edițiile sunt disponibile online pe TVR+.

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

4:40 Familia Borgia

Serial *(The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

Episodul 10

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

* Dramă istorică.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...