loader
Foto

Cea mai strălucitoare stea pentru Dorina Lazăr | VIDEO

Prezență carismatică şi voce inconfundabilă, Dorina Lazăr, invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli” în ediția de luni, 31 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, se numără printre cele mai apreciate artiste atât pe scenă, cât şi pe marele ecran.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Ca manager de teatru, viaţa Dorinei Lazăr este într-o continuă căutare şi pare animată de un nesecat izvor de energie pe care o transmite şi celor din jur.

​Întâlnirea cu echipa „Rețeaua de Idoli” a început într-o cofetărie. Expansivă, volubilă și cu simțul umorului, alături de Dorina Lazăr discuția a devenit antrenantă şi extrem de sinceră. A povestit despre carieră, familie, spectatori dar și despre amintiri sau planuri de viitor. Știți ce gătește Dorina Lazăr? Dar care este cea mai strălucitoare steluta pe care a primit-o? Răspunsurile au venit chiar de la îndrăgita actriță şi povestite într-un mod inconfundabil.

(w882)

„Cineva mi-a trimis într-o zi o poză pe telefon, cu o stea care se pune pe caldarâm şi pe care scria Teodora Lazăr. Ce o fi asta, m-am întrebat eu? Şi am trecut mai departe. Am încă colege la Hunedoara cu care vorbesc şi, în urmă cu o săptămână, mă sună fosta mea colega de de bancă şi îmi spune: „Tu, Dorina, stai să-ţi spun, ţi-au pus o stea”. „Unde, o întreb eu?”. „În faţa Hotelului Rusca. Pe caldarâm au pus stele, dar nu înţeleg nimic, că sunt puse şi de la oameni care nu sunt din Hunedoara. Are Florin Piersic, Mircea Lucescu, ai tu... Dar scrie Teodora Lazăr...”. De fapt, pe mine Teodora mă cheamă... La şcoală, în catalog, aşa eram. Dar când am terminat institutul, era o actriţă la Constanţa, pe care o chema Teodora Lazăr. Meşterul a zis „Gata, tu îţi zici Dorina Lazăr”. Aşa că, a apărut o stea la Hunedoara. Am şi o stea la Hunedoara”.

(w882)

„Irina Păcurariu: Ce gătiţi, ca în Ardeal?

Dorina Lazăr: Ca în Ardeal, dar am învăţat şi de la soacra mea care era regăţeancă. Gătesc de toate, ciorbe, sosuri, nu lucruri sofisticate. Dar marele meu defect este că nu ştiu să gătesc puţin. Gătesc în cantitate mare şi atunci începe împărţeala pe la vecini, pe la colegi. Am un coleg tehnician care stă peste bulevard şi din când în când îi zic şi mă duc şi îi dau. Mă relaxează grozav. Şi am pe frigider hârtie şi creioane şi când îmi vin idei pentru teatru le scriu...”.

***

Edițiile sunt disponibile online pe TVR+.

13:30 Documentar360°GEO

* Maeştrii culinari de la templu (Temple Food, l’âme de la cuisine coréenne, Franţa-Germania, 2021)

*În templul Gameunsa din Coreea du Sud, aflat în munţi departe de agitaţia urbană, locuiesc trei călugăriţe budiste hotărâte să conserve tradiţiile gastronomice practicate în mânăstirile coreene de şaptesprezece secole.

Adevăraţi maeştri culinari, ele respectă reţetele ancestrale şi gătesc doar cu ingrediente naturale. Unele dintre preparatele gătite astfel au şi virtuţi terapeutice antiinflamatorii, anticancerigene...

14:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 150

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2