loader
Foto

Galerie foto

Ce înseamnă să fii jurnalist independent, astăzi, în România?

Răspunsul îl aflaţi sâmbătă, 29 martie, la TVR 2, de la ora 19:00, de la jurnalistul Cristian Botez, invitat la „Jurnal de front”.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Daniela Zeca Buzura
vă invită sâmbătă, 29 martie, la o nouă ediţie a emisiunii „Jurnal de front”, unde aflăm ce înseamnă să fii jurnalist independent în România. Invitatul ediţiei este Cristian Botez, jurnalist independent, specializat în corespondenţe din zone de război (Europa, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu, America Centrală), viaţă militară, probleme de mediu, minorităţi şi probleme interetnice, zone calamitate, mari accidente (rutiere, industriale), conflicte sociale majore.

„Viaţa de azi, lumea de azi, mi se par mai triste.” - Cristian Botez.

Cristian Botez a fost reporter special şi corespondent de război pentru mai multe cotidiene şi posturi de televiziune. A transmis despre revoltele din Egipt, cutremurele din Haiti şi Japonia, din Bosnia, Serbia, Somalia, Irak şi Afganistan.

„Imaginaţi-vă un oraş în care mirosul morţii este omniprezent. Viaţa îşi urma totuşi cursul, copiii îşi vedeau de copilăria lor. Cu greu poţi să ştergi, chiar când există şi durere, zâmbetul unui copil. ” (Cristian Botez - Haiti 2010)

Jurnalistul a realizat şi corespondenţe externe, pentru diverse publicaţii şi posturi tv din: New-York, Whashington DC, Londra, Trieste, Veneţia, Strasbourg, Santo Domingo, Osaka, Port au Prince, Cairo şi Tokyo.  

În 2011 i s-a acordat Premiul „Mile Cărpenişan”, „pentru curaj, şi excelenţă în jurnalismul de război şi situaţii speciale”.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă.

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:30 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)

14:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2