loader
Foto

Cătălina Ponor, invitată la "Mic dejun cu un campion"

O campioană a sportului a luat micul dejun alături de amfitrioana emisiunii, Daniela Zeca Buzura. Ați putut urmări ediția cu invitata Cătălina Ponor sâmbătă, 27 mai, de la ora 10.00 la TVR 2, înregistrarea fiind disponibilă pe TVR+.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

’După 23 de medalii aduse ţării ei, perseverenţă şi sacrificiu ar fi cuvinte care s-o definească. Însă dincolo de performanţă, Cătălina Ponor este o tânără frumoasă al cărei zâmbet te cucereşte necondiţionat’’ – a spus Daniela Zeca Buzura chiar din primele clipe când ne-am întâlnit cu invitata noastră în platoul ’’Micului Dejun cu un Campion’’ de la Cafe Verona.

(w882) Ponor

Am văzut transmisia în direct a TVR de la Campionatele Europene Petrom de la Cluj. Am urmărit-o cu o mare nerăbdare. În primul rând pentru că era un moment istoric. Nu se mai întâmplase aşa ceva din 1957, de la transmisia de la Sala Floreasca şi apoi ştiam că vor evolua doi dintre cei mai valoroşi şi longevivi gimnaşti români: Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Pe lângă competiţia în sine, faptul că o altă mare campioană era acolo pentru a-i susţine pe sportivii noştri, e vorba, fireşte, de Nadia Comăneci, m-au făcut să nu ratez nicio zi de competiţii.

Dar nu ne-am aşteptat că atât de curând vom avea privilegiul de a o cunoaşte pe Cătălina Ponor. Mulţumim colegilor de la Departamentul Sport al TVR pentru sprijin şi pentru imaginile de excepţie pe care ni le-au pus la dispoziţie. Comentariile lor au fost cu adevărat nepreţuite.

S-au scris multe despre Cătălina Ponor. Nu întotdeauna pe drept. Ea este cu adevărat un fenomen, pentru că la o vârstă la care majoritatea sportivilor se retrage din viaţa competiţională, ea se ambiţionează să strălucească. Şi nu fără sacrificii imense, fizice şi psihice.

(w882) Ponor

Dincolo de ambiţia aproape neomenescă, Cătălina Ponor a mai simţit ceva. Faptul că gimnastica românească se află într-un moment de cumpănă după decenii de succese răsunătoare. Au fost ani în care România prin generaţiile de sportive şi de antrenori au cucerit şi fascinat lumea întreagă cu performanţe nemaivăzute. A venit însă şi un moment al declinului, cum a fost Jocurile Olimpice de la Rio unde echipa nu s-a mai putut califica. A fost o situaţie atât de dură şi de dureros simţită de fiecare dintre noi şi mai ales de sportive, încât Cătălina Ponor a înţeles că trebuie să fie un exemplu. Schimbându-se generaţiile, componenţa echipei României nu a mai produs nume cunoscute, care să se impună. De aceea performanţa Cătălinei de la actualele campionate europene capătă o importanţa cu atât mai mare.

Urmând exemplul antrenorilor care au format-o, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, ea doreşte ca prin imaginea ei să atragă copii către acest sport atât de frumos care îmbină graţia cu tehnica desăvârşită a execuţiei şi performanţa fizică, cu simţul artistic.

(w882) Ponor

’’Cătălina Ponor se dovedeşte a fi o performeră în cel mai profund sens al cuvântului. Disciplinată în viaţa de zi cu zi, cu ore fixe de culcare şi sculare, antrenamente susţinute, şedinţe foto în care arată că poate defila şi în rochii lungi şi elegante care o avantajează foarte mult, concursuri şi întâlniri cu copii dornici să-i calce pe urme, Cătălina a arătat că este un om sensibil şi deschis. Iubeşte ce face. Sportul este viaţa ei. Familia îi asigură echilibrul de care atâta nevoie. Îi plac animalele – are acum un căţel care nu se lasă până nu-i arată cine-i stăpânul în casă şi care o scoate la plimbare în fiecare zi. Citeşte cu nesaţ Dalai Lama şi se inspiră în viaţa sa din pildele acestui mare om.

Onorând invitaţia noastră ne-a arătat că îi place să stea la o vorbă ’ca între fete’ – adică despre tot şi despre toate – într-o sâmbătă dimineaţă în care, slavă Domnului, nu are antrenamente.

În încheiere i-am oferit un buchet de albăstrele proaspete pe care am văzut că l-a preţuit la fel de mult ca pe un buchet oficial de competiţie. Mi-au plăcut surâsul ei larg, ochii atât de expresivi, ţinuta impecabilă, nesaţul de a se înfrupta dintr-o prăjitură de casă. Te iubim şi te respectăm, Cătălina Ponor. Pentru tot ce ai făcut în carieră, dar şi pentru noi, cei care te urmărim pe ecranele televizoarelor. Şi suntem mândri că drapelul românesc flutură datorită ţie pe cel mai înalt catarg’’ – spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

(w882) Ponor

***
„Dorim să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine.Din acest sezon, pe lângă prietenul nostru fidel, îi avem alături pe YOKKO, care asigură vestimentaţia moderatorului, şi pe Ana Chiriac Make Up Artist. Le mulţumim pentru sprijin şi apreciere şi sperăm să fim o familie mult timp de aici încolo, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea emisiunii.

***

Ediţia poate fi urmărită după următorul program:

TVR 2:  sâmbătă, 27 mai 2017, ora 10:00; luni, 29 mai 2017, ora 8:00

TVR 3: duminică, 28 mai 2017, ora 9:00

TVR Internaţional: luni, 29 mai 2017, ora 7:00; joi, 1 iunie 2017, ora 00:30

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 3 iunie 2017, ora 8:30

***

Emisiunea poate fi urmărită LIVE pe TVR+ pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Pui pe sticlă , paine naan si creier cu ciuperci

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2