loader
Foto

Galerie foto

Cătălin Botezatu: „Întodeauna mi-a fost frică să nu dezamăgesc”

„Mic dejun cu un campion” continuă seria interviurilor Best Of, iar în această sâmbătă, 8 octombrie, vă reîntâlniţi cu designerul Cătălin Botezatu. De la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+ şi de la 13:00, la TVR HD.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

„Este în continuare tânăr. La cei 50 de ani împliniţi, Cătălin Botezatu este o prezenţă fermecătoare care poate stârni multora întrebarea: Este el un campion? Da, spunem noi. Pentru că ne-am propus să căutăm valoarea în toate sferele creativităţii, fie ea şi Moda. Ce poate fi mai inconstant, mai spectaculos, mai discutabil, mai complicat, mai iluzoriu şi mai greu decât să te inventezi, să devii şi să te menţii într-un domeniu atât de fluid precum designul vestimentar? Dincolo de poveştile sale de viaţă, Cătălin Botezatu este un spirit neliniştit şi sensibil care are drumul său pe podium şi în afara lui”, Ileana Ploscaru Panait, producătoarea emisiunii Mic dejun cu un campion.

Barba, în stilul lui George Michael, un look impecabil şi aura mondenă, îl umbresc de multe ori pe Cătălin Botezatu, creatorul de frumuseţe: un spirit neliniştit şi sensibil care susţine că viaţa are tot timpul sens”, ne introduce Daniela Zeca Buzura în miezul unei conversaţii deloc frivole aşa cum, probabil, mulţi s-ar fi aşteptat. Dar, cum suntem invitaţi la Mic Dejun de Daniela Zeca Buzura, suntem siguri de „scenariul” unei destăinuiri neaşteptate.

Cătălin Botezatu a demonstrat că drumul de la podium, ca manechin, la creaţie, ca designer şi, mai apoi ca manager şi om de spectacol, se construieşte clipă de clipă, cu fiecare rochie, cu fiecare prezentare.

Întotdeauna mi-a fost frică să nu dezamăgesc. Vreau să fiu mereu pe primul loc”, mărturisea cu zâmbetul pe buze, dar şi cu siguranţă de sine, creatorul de modă.

La cei 50 de ani, încă neîmpliniţi, de zodie Săgetător, cu ascendent în Leu – o combinaţie letală – Cătălin Botezatu este, de departe, cel mai titrat creator de modă din România, cu un palmares de invidiat atât în ţară cât şi în străinătate. S-a format la vechea şcoală a Centrului de Modă al Industriei Uşoare şi apoi a Casei de Modă Venus, condusă de „mama” Zina Dumitrescu. A învăţat cum se pune în valoare o haină, dar a înţeles repede că nu neapărat „haina îl face pe om”.

Cătălin Botezatu şi-a păstrat şarmul, cultivând pragmatismul. A ştiut că viaţa unui manechin este scurtă şi conjuncturală şi a ştiut să profite, învăţând meserie de la maeştrii modei româneşti dar şi de la celebrul Gianni Versace în atelierele căruia a activat timp de şase luni.

De la Milano s-a întors plin de orgoliu şi speranţe. La începutul anilor '90 a devenit director de stil al Casei de Modă Europa din Bucureşti. Dar nu s-a mărginit la a lucra pentru alţii şi a avut îndrăzneala de a începe pe cont propriu. Aşa a apărut pe piaţa românească casa de modă Delphi.

„Îmi închipui că nu este greu de lucrat cu Cătălin Botezatu. Profesional vorbind. Pentru că este un om care ştie ce vrea. S-a văzut asta de cum a păşit în platou. A măsurat din ochi într-o clipă fiecare detaliu. A ştiut cum să stea la cadru. Unde cade accentul, lumina. S-a ascuns sub o pereche de ochelari de care nu s-a despărţit la începutul emisiunii. Se proteja parcă de întrebări incomode. Dar, cum a început întregistrarea se simţea că îi este bine alături de noi. Nu era atacat cu întrebări de alcov. S-a destins. Şi atunci am descoperit un om foarte serios, îndrăgostit de ceea ce face, devotat, cu o mare experienţă de viaţă, care cunoaşte preţul renunţării la multe dintre lucrurile care, celor mai mulţi dintre noi, li s-ar părea de neacceptat”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoare emisiunii.

***

Interviul a fost difuzat, în premieră, în februarie 2016 şi este disponibil online pe TVR+.

***

„Dorim să mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul TVR al emisiunii.

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2