loader
Foto

Galerie foto

”Cartea de vacanţă” şi “Invitaţia la film” se câştigă la „În direct cu viaţa”

Emisiunea moderată de Liana Stanciu pe TVR 2 provoacă fanii să-și testeze cunoştinţele cu 2 inedite quizz-uri online: ”Cartea de vacanţă”, cu premii oferite de Editura Litera şi “Invitatie la film”, în parteneriat cu cinematografele “HAPPYCINEMA”.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Documente disponibile pentru descarcare:

Pentru ”Cartea de vacanţă”, în fiecare ediţie de miercuri a emisiunii, Liana Stanciu va adresa o întrebare telespectatorilor, iar aceştia vor putea să răspunsul pe pagina de Facebook a emisiunii “În direct cu viaţa”, accesând https://www.facebook.com/DeBineCuLianaStanciu. Câştigătorul va intra în posesia unui set de 10 cărţi, cu titluri atractive ale sezonului estival.

Lista de răspunsuri rămâne deschisă de miercuri, ora 17:00, până duminică, ora 0:00, iar extragerea se face luni. Numele câştigătorului va fi anuntat pe pagina de Facebook a emisiunii.

Concursul ”Cartea de vacanţă” se desfăşoară în perioada 29 iunie-04 septembrie 2022 pe pagina de Facebook a emisiunii ÎN DIRECT CU VIAȚA (https://www.facebook.com/DeBineCuLianaStanciu).

Pentru a putea să intre în posesia a două invitaţii oferite de Happy Cinema prin concursul “Invitaţie la film”, telespectatorii “În direct cu viaţa” trebuie să urmărească în ziua de joi întrebarea adresată de Liana Stanciu în timpul emisiunii. Răspunsurile se vor da pe pagina de Facebook a emisiunii. Lista de raspunsuri va rămâne deschisă până la finalul ediţiei şi primele două răspunsuri corecte vor fi declarate câştigătoare.

Pentru a intra în posesia premiilor, câştigătorii trebuie să trimită datele de contact (nume, adresă, număr de telefon) în privat pe messengerul de pe pagina de facebook a emisiunii sau pe adresa de email indirectcuviata2022@gmail.com. Premiile nu pot fi convertite în bani.

Prezentare listă cărţi Editura Litera:

1. “Două cărţi şi o vacanţă”

Autor: Emily Henry

O scriitoare de romane de dragoste care nu mai crede în iubire și un scriitor de romane serioase care și-a pierdut inspirația își propun unul altuia o provocare pentru o vară, care le poate schimba părerea despre ce înseamnă un final fericit.

Augustus Everett este un scriitor foarte apreciat de ficțiune literară. January Andrews scrie bestselleruri de dragoste. Atunci când ea gândește un final fericit, el își omoară toți protagoniștii.

2. “Coco Chanel: Viaţa intimă”

Autor: Lisa Chaney

Lisa Chaney spune povestea controversată a unei figuri misterioase care a schimbat moda secolului trecut. Revoluționând stilul vestimentar al femeilor, Gabrielle „Coco“ Chanel a fost cel mai influent creator de modă al secolului XX, iar călătoria sa extraordinară și neconvențională – de la sărăcie la lux – a ajutat la conturarea ideii de femeie modernă.

Scoțând la iveală o viață fascinantă, această biografie remarcabilă arată de ce numele de Chanel înseamnă eleganță, dar și un caracter rebel. Legăturile sale, ale căror detalii tragice și penetrante au scăpat biografilor anteriori, par rupte din legende. Inteligentă și fascinantă, Coco Chanel a fost muză, amantă și sponsor pentru cei mai cunoscuți artiști ai secolului, inclusiv pentru Picasso, Dalí și Stravinski.

Pornind de la scrisori de dragoste și de la alte documente descoperite recent, Lisa Chaney prezintă adevărul despre viața intimă a lui Coco Chanel, inclusiv despre dependența de droguri și despre iubitul său german din al Doilea Război Mondial, creând poate cel mai provocator și mai complex portret de până acum.

„Cea mai bună carte despre Chanel din ultima vreme [...] Autoarea are grijă să prezinte contextul istoric pe tot parcursul volumului, dar fără să se îndepărteze de subiect.“ The Wall Street Journal

„Bogată în detalii alese cu grijă [...] spune povestea unei vieți remarcabile.“ Harper’s Magazine

„Implicarea lui Chaney în subiectul cărții sale este evidentă, iar cercetarea sa exhaustivă a vieții lui Chanel – în special a aspectelor întunecate și mai enigmatice – și a istoriei culturale pe care a influențat-o atât de profund transformă volumul într-o lucrare fascinantă și informativă.“ Kirkus Reviews

3. “Eu sunt Maia”

Autor: Maia Morgenstern

“La vremea asta joc. Joc şi interpretez tot felul de personaje. Potrivite pentru vârsta mea, pentru experienţa mea, pentru viaţa pe care am trăit o. Joc şi particip în tot felul de spectacole, evenimente artistice. Mă pregătesc aşa cum o fac de o viaţă: mai întâi citesc textul (de şapte ori fiecare replică, apoi totul), repet mişcarea, respect indicaţiile. Dar, mai ales, mă documentez: citesc, ascult (muzică şi poveşti), încerc să reconstitui fapte reale sau să mi imaginez o epocă, o lume. Uneori reuşesc, alteori doar îmi închipui. Dar pentru mine e foarte important. Învăţ, studiez, descopăr”, spune actriţa Maia Morgenstern.

“Vreau să vină vara, MAMĂ, să nu mai cari lemnele din magazie până la etajul doi, unde i apartamentul nostru. Dimineaţa şi seara. Vreau să vină vara, să stăm cu geamurile deschise, larg deschise, zi şi noapte. Vreau... Mama, Sara Morgenstern, născută Rappaport, îmi spunea: – Stai puţin, ai răbdare! Întâi vine primăvara. Şi începea să cânte. Mama cânta tot timpul. Vine, vine priiiiimăvaraaaa Se aşterne n toooooaaaată ţara Floricele pe câmpiiiiii Hai să le adunăm copiiii! – Când vine, mamă? Când vine? – În martie, keţală! – Daaaa, siiiigur! Mi ai promis de 1 martie, şi uite ce frig e! Şi plouă! Şi ninge... Şi e zloată! – Nuu, draga mea, nu! Asta e zăpada mieilor. Se topeşte imediat. Dar, uite, îţi promit că de 8 martie o să fie frumos!”.

4. “Bridgerton. Vicontele care ma iubea. Povestea lui Anthony”

Autor: Julia Quinn

De această dată, ziarele de scandal s-au înșelat. Cel mai râvnit burlac, dar și cel mai greu de prins în capcana mariajului, Anthony Bridgerton, nu doar că s-a decis să se căsătorească - dar și-a ales chiar și o soție! Singurul obstacol în calea intențiilor sale este Kate Sheffield, sora mai mare a alesei sale și cea mai băgăcioasă femeie care poate fi întâlnită în sălile de bal londoneze. Aprigă și spirituală, Kate îl scoate din minți pe Anthony cu încăpățânarea ei de a împiedica această căsătorie - însă când închide ochii noaptea, Kate este cea care îi bântuie visele tot mai erotice...

Contrar convingerilor larg răspândite, Kate este destul de sigură că libertinii, chiar și după ce s-au cumințit, nu ajung să fie cei mai buni soți - iar Anthony Bridgerton este cel mai rău dintre crai. Kate este hotărâtă să-și protejeze sora – însă se teme că și propria inimă este vulnerabilă. Iar când buzele lui Anthony le ating pe ale ei, își dă seama că a rezista în fața pasiunii nu este deloc cel mai ușor lucru din lume...

„Dacă nu ați citit niciodată romane de dragoste, începeți cu acesta!“ Washington Post

„Julia Quinn este cu adevărat o Jane Austen contemporană.“ Jill Barnett

„Un roman absolut încântător, plin de farmec, umor și replici spirituale.“ Kirkus Reviews

5. “Necunoscuta din Paris”

Autor: Santa Montefiore

Lumea lui Antoinette s-a prăbușit: soțul ei, pe care l-a iubit vreme de zeci de ani, a murit într-un tragic accident. El i-a fost întotdeauna un reazem de neclintit, bărbatul care a sprijinit-o și a iubit-o necondiționat, bărbatul pe care l-a cunoscut mai bine decât se cunoștea pe ea însăși. Ori, cel puțin, așa a crezut ea...

Fiindcă, atunci când ajunge la vechea biserică de piatră a parohiei, în care urmează să se desfășoare funeraliile lui George, ea vede o femeie care îi e total necunoscută. Și, în chip fulgerător, ziua despre care Antoinette a crezut că avea să închidă o poartă peste trecut devine ziua în care tot ceea ce a cunoscut ea în viața de femeie măritată e dat peste cap într-un mod ireversibil.

Și Phaedra l-a iubit pe George, așa că n-a putut să lipsească de la înmormântarea lui. Ea l-a cunoscut recent și pentru puțină vreme, dar legătura dintre ei a fost mai strânsă decât oricare alta pe care a avut-o Phaedra vreodată. În timp ce stă, în biserică, lângă soția lui George, ea știe că dezvăluirea pe care urmează s-o facă va schimba pentru totdeauna viețile tuturor.

Uneori e nevoie să se întâmple o tragedie pentru ca adevărul să iasă la lumină. Dar ce se întâmplă atunci când adevărul e mai greu de îndurat decât tragedia în sine?

“O emoționantă poveste de dragoste... La fel de convingătoare, pe cât e de bine scrisă”. Daily Telegraph

“O superbă povestitoare, care deapănă istorisiri despre dragoste și moarte pe fundalul unor locuri impregnate de romantism și al unor epoci fascinante”. Plum Sykes, Vogue

6. “Secretul Helenei”

Autor: Lucinda Riley

Au trecut douăzeci și patru de ani de când tânăra Helena a petrecut o vacanță magică în Cipru, unde s-a îndrăgostit pentru prima dată. Când nașul ei îi lasă moștenire o casă veche, numită Pandora, ea se întoarce acolo ca să petreacă vara împreună cu familia. Însă de îndată ce Helena ajunge la Pandora, descoperă că frumusețea idilică a casei ascunde o mulțime de secrete pe care le-a păstrat față de William, soțul ei, și față de Alex, fiul ei.

La vârsta de treisprezece ani, Alex este sfâșiat între protejarea mamei sale și propriile dileme adolescentine. Și, de asemenea, disperat să afle adevărul despre tatăl său biologic. Când, din întâmplare, Helena își întâlnește dragostea din adolescență, se declanșează un lanț de evenimente care amenință să-i aducă față în față trecutul și prezentul. Iar Helena și Alex știu că viața lor nu va mai fi la fel odată ce secretele Pandorei au fost dezvăluite...

7. “Partea ingerilor”

Autor: Bruno Combes

Două epoci, două femei, o lecție de viață și de speranță. Lisa și-a pierdut dorința de a trăi de la moartea accidentală a fiului ei. Împreună cu soțul și fiica ei, părăsește Parisul pentru a se stabili într-o fermă izolată din adâncurile Périgordului, La Part des Anges, în speranța de a-și reface viața. În zadar... Până în ziua în care Lisa descoperă, ascuns în podul vechii clădiri, jurnalul lui Alice, care a trăit în La Part des Anges cu optzeci de ani în urmă.

Pagină după pagină, Alice povestește toate chinurile prin care a trecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de la deportarea soțului ei în Germania până la cele mai grele suferințe pe care a trebuit să le îndure pentru a-și salva familia.

Două suflete pierdute se întâlnesc între zidurile acestui loc misterios. În fața curajului lui Alice, va găsi Lisa puterea de a-și reconstrui viața?

"Un roman foarte frumos și duios despre reconstrucție și reziliență. (...) Două povești de viață foarte emoționante, iar personajele sunt sensibile și interesante. A fost o mare plăcere să regăsesc stilul autorului, care m-a cucerit, deși subiectul este unul delicat de abordat”. labibliothequedebichette

8. “Sotia Diplomatului”

Autor: Pam Jenoff

"Cum am avut norocul să ajung aici, să fiu în viață, când atât de mulți alții nu mai sunt? Ar fi trebuit să mor... Dar iată-mă aici."

1945. Supraviețuitoare a brutalității unui lagăr de prizonieri nazist, Marta Nederman are șansa de a scăpa cu viață. În procesul ei de vindecare după traumele suferite, îl întâlnește pe Paul, un soldat american care îi dă speranța unui viitor mai fericit. Dar planurile lor de a se întâlni la Londra sunt distruse când avionul lui Paul se prăbușește.

Îndurerată și însărcinată, Marta se căsătorește cu Simon, un diplomat britanic care are grijă de ea, și întrezărește bucuria pe care o pot aduce o casă și o familie. Dar fericirea ei este amenințată când află că un spion comunist a infiltrat serviciile de informații britanice și că singura persoană care poate scoate la lumină trădătorul este legată de trecutul ei. Continuare a acțiunii din romanul “Iubita comandantului”, descriind o perioadă de mari tulburări și schimbări, Soția diplomatului este o poveste despre supraviețuire, iubire și eroism, care dovedește imensa putere și rezistență a femeilor.

9. “Copilul din Toscana”

Autor: Rhys Bowen

În 1944, pilotul britanic de bombardiere Hugo Langley se parașutează din avionul lovit de un proiectil printre câmpurile verzi ale Toscanei ocupate de nemți. Grav rănit, el se refugiază printre ruinele unei mănăstiri și își găsește alinarea în brațele Sofiei Bartoli. Dar iubirea care se naște între ei este zdruncinată de o trădare ireversibilă.

După aproape 30 de ani, fiica lui Hugo, Joanna, cu care el nu mai ținuse legătura, se întoarce la casa lor de la țară din Anglia pentru a organiza înmormântarea tatălui ei. Printre efectele lui personale găsește și o scrisoare adresată Sofiei, dar neexpediată. Citind-o, face o descoperire importantă și, deși rănile emoționale nu i s-au vindecat încă, pornește într-o călătorie inițiatică în Toscana, ca să înțeleagă mai bine povestea tatălui ei și poate povestea ei personală. Joanna descoperă curând că unii ar prefera ca trecutul să nu fie tulburat, dar ea a descoperit deja multe dintre secretele tatălui ei.

„Pe lângă că acțiunea poveștii are un ritm antrenant, intensitate și farmec, Bowen aduce la viață un peisaj în care cititorul simte aromele bucătăriei italiene, vede minunatele crânguri de măslini și aude glasurile italienilor vorbind.“ Crimespree.

REGULAMENTUL CONCURSULUI ”Cartea de vacanţă” SE GĂSEŞTE AICI

REGULAMENTUL CONCURSULUI ”Invitaţie la film” SE GĂSEŞTE AICI

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2