loader
Foto

Galerie foto

Carmen Gavrilă vorbeşte, sâmbătă, despre meseria de corespondent de război

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19:00, la ”Jurnal de front”, aflăm cât de important este să cunoaştem cultura şi istoria civilizaţiilor cu care intrăm în contact.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ce înseamnă să fii corespondent de război ca femeie şi cât de important este să cunoşti cultura şi istoria civilizaţiilor cu care intri în contact sunt doar două dintre întrebările care îşi vor afla răspunsul în ediţia din această sâmbătă la ”Jurnalul de front”.

”Este foarte important să ştii unde să te opreşti indiferent că poţi pierde. Dacă ştii unde să te opreşti, s-ar putea ca uneori să câştigi mai mult. Jurnaliştii fac foarte multe ca să obţină ce îşi doresc. Acel mare interviu sau acel reportaj extraordinar sau acea fotografie…” - spune Carmen Gavrilă, invitata emisiunii din această săptămână.

Carmen Gavrilă corespondent şi analist Politică Externă şi Afaceri Europene la Radio România Actualităţi a strâns de-a lungul anilor premii care reflectă munca din spatele acestora.

În 2013 a primit Premiul Special "Vasile Voiculescu" - publicistică pentru volumul „Revolta Orientului”.  În 2012 a fost nominalizată de Ministerul Afacerilor Externe ca reprezentant al României pentru "Guillermo Cano World Press Freedom Prize UNESCO"; în 2011 a făcut parte din Top 10 Cei Mai Buni Jurnalişti de Politică Externă din România realizat de Foreign Policy; în 2010 a primit Premiul „Cel mai bun tânăr jurnalist de politică externă şi afaceri europene - Freedom House", iar în 2010 i s-a înmânat Medalia de Onoare a Statului Major al Armatei Române pentru "Jurnalism în teatrele de război".

Carmen Gavrilă a avut onoarea de a i se acordat de mai multe ori titlul de „Profesionist de Excepţie al Radio România”.

În ediţia de sâmbătă, 12 aprilie, alături de Carmen Gavrilă participă la emisiune şi Nicu Popescu, redactor-şef la Radio România Actualităţi.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2