loader
Foto

Galerie foto

Carmen Gavrilă vorbeşte, sâmbătă, despre meseria de corespondent de război

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19:00, la ”Jurnal de front”, aflăm cât de important este să cunoaştem cultura şi istoria civilizaţiilor cu care intrăm în contact.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ce înseamnă să fii corespondent de război ca femeie şi cât de important este să cunoşti cultura şi istoria civilizaţiilor cu care intri în contact sunt doar două dintre întrebările care îşi vor afla răspunsul în ediţia din această sâmbătă la ”Jurnalul de front”.

”Este foarte important să ştii unde să te opreşti indiferent că poţi pierde. Dacă ştii unde să te opreşti, s-ar putea ca uneori să câştigi mai mult. Jurnaliştii fac foarte multe ca să obţină ce îşi doresc. Acel mare interviu sau acel reportaj extraordinar sau acea fotografie…” - spune Carmen Gavrilă, invitata emisiunii din această săptămână.

Carmen Gavrilă corespondent şi analist Politică Externă şi Afaceri Europene la Radio România Actualităţi a strâns de-a lungul anilor premii care reflectă munca din spatele acestora.

În 2013 a primit Premiul Special "Vasile Voiculescu" - publicistică pentru volumul „Revolta Orientului”.  În 2012 a fost nominalizată de Ministerul Afacerilor Externe ca reprezentant al României pentru "Guillermo Cano World Press Freedom Prize UNESCO"; în 2011 a făcut parte din Top 10 Cei Mai Buni Jurnalişti de Politică Externă din România realizat de Foreign Policy; în 2010 a primit Premiul „Cel mai bun tânăr jurnalist de politică externă şi afaceri europene - Freedom House", iar în 2010 i s-a înmânat Medalia de Onoare a Statului Major al Armatei Române pentru "Jurnalism în teatrele de război".

Carmen Gavrilă a avut onoarea de a i se acordat de mai multe ori titlul de „Profesionist de Excepţie al Radio România”.

În ediţia de sâmbătă, 12 aprilie, alături de Carmen Gavrilă participă la emisiune şi Nicu Popescu, redactor-şef la Radio România Actualităţi.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Vechi biserici ardelene-biserica monument de la Călugăreni (jud. MS)

Redactor: Balázs János

*Muzică-Simphonic-Trupa Ineffable

Redactor: Kacsó Edith

Producător: Kacsó Edith

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2