loader
Foto

„Cap Compas”: Timpurile sacre ale Romei | VIDEO

La Roma călătorul nu poate alege între sacru și profan, cele două se împletesc și se completează constituind un întreg indestructibil. „Cap Compas” a început un nou sezon la TVR 2. Din 31 martie, emisiunea se difuzează în fiecare duminică, de la ora 12:30.

 

Cap Compas

Roma este „cetatea eternă” nu fiindcă este „veche”, ci pentru că - aşa cum glumea Woody Allen - „eternitatea e lungă”.

Semne presărate în cale care arată mereu drumul, pentru ochi ce vor să vadă. Luăm la pas străzile pentru a descoperi locuri - Piața Campidoglio, Panteonul, Fontana di Trevi, Piața Navona și Castelul Sant Angelo.

(w882) roma, cap

Istoria papilor este o poveste vastă și complexă, care se întinde pe parcursul a două milenii. De la originile sale umile în Roma antică, papalitatea a evoluat pentru a deveni o instituție globală cu o influență considerabilă asupra religiei, politicii și culturii.

(w882) roma

Lumi și milenii se întrepătrund pe străzile și în pieţele celor șapte coline într-un captivant joc de sugestii, de învăluiri și dezvăluiri.

(w882) roma, cap

Ludicul și sociabilitatea sunt comportamente. Orice biserică și orice palat nobiliar sunt în egală măsură simboluri ale puterii și bunuri spirituale și culturale ale tuturor. Roma este un oraș al grației, al misterelor și încă al multor secrete.

(w882) roma, cap

Istoria străbate fiecare stradă și fiecare piatră, unele dintre figurile istorice care l-au populat în trecut par să își facă simțită prezența și astăzi. Istoria devine, ca un privilegiu, contemporană cu noi.

***

Cap Compas

Duminica, de la ora 12:30, TVR 2

Producător: Elena Dinu

 

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2