loader
Foto

Galerie foto

„Cap compas”: Timp împrumutat pentru savoare

„Cap compas” ne-a invitat să descoperim bucătăria și tradiția Perugiei și priveliștile Umbriei, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 12:30, la TVR 2.

 

Cap Compas

Dacă ajungi în Perugia, timpul nu îți este suficient dacă vrei să descoperi bucătăria și tradiția acestei regiuni. De la vin la ulei de măsline sau de la un anume soi de fasole pănă la specialitățile preparete din carne fiecare sat de aici te așteptă cu produse unicat.

(w882) cap compas

Pământul este tezaurul cel mai de preț al umbrienilor din care aceștia și-au extras atât seva spirituală cât și bunăstarea materială.

(w882) italia

Bucătarii italieni reușesc să gătească aceleași feluri de mâncare cu gusturi diferite, folosind condimente tipice tradițiilor sudice sau nordice. Calitatea e vitală într-un loc pe care ți-l alegi ca popas. Înainte de toate, pentru ca amintirile să țină, trebuie să știi să guști din bucuria fiecărei clipe, bucurie care are legătură cu valoarea locului. Mai ales atunci când ai surprize la tot pasul.

(w882) mese, ital

O admiraţie şi un respect deosebit faţă de ingrediente se întâlnesc în toate regiunile. Cât despre felurile de mâncare şi modul lor de preparare, acestea se schimbă de la o zonă la alta şi reprezintă elemente importante ale stilului de viaţă italian, reflectând în principal cultura şi istoria acestui popor.

***

Emisiunea „Cap compas” poate fi urmărită și online pe TVR+, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:30.

Producător: Elena Dinu

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2