loader
Foto

Cap Compas: München, capitala Bavariei | VIDEO

Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 12.30, la TVR 2, echipa „Cap Compas" ne-a propus o călătorie la München, important centru cultural și artistic al Germaniei.

 

Cap Compas

Începem o călătorie în capitala Bavariei într-o notă diferită de tiparul în care grupuri organizate se adună în câte un autocar și purced la descifrarea orașului într-un city break.

Îmbinarea tradițiilor cu modernitatea conferă unui proverb bavarez amprenta autenticității acestei regiuni în care simbioza între a fi înrădăcinat de autenticul local se compune în asocieri cu vectorii tehnologiei și ai bunăstării identificabile în numeroase cazuri prin numele unui oraș  faimos …München.

(w882)

În cele din urmă turismul înseamnă în primul rând cunoaștere reciprocă.

Oaspetele ajunge să aprecieze nu doar locuri, oameni și atitudini, ci și mecanisme prin care i se facilitează vacanța sau călătoria de plăcere.

(w882)

Turismul modern își compune unele derivate prin implicare directă a turistului care devine, de multe ori, partener al instituțiilor specializate.

În Germania, Consiliul Național de Turism are responsabilitatea de a conlucra cu industria germană de profil, cu parteneri din sectorul privat și cu asociații comerciale pentru a dezvolta strategii și campanii de marketing în vederea promovării unei imaginea reale a Germaniei, ca destinație turistică, iar aceste aspecte sunt palpabile la fiecare pas.

Toate trenurile InterCity și InterCity Express ale Deutsche Bahn circulă cu energie electrică verde.

(w882)

München este apreciat  pentru multe lucruri, de la basme și muzică clasică până la automobile și bere, de la monumente și muzee până la infrastructura impecabilă, de la oameni mereu atenți cu ceea ce se întâmplă în proximitate și până la respect față de natură.

(w882)

Aici, a fi turist înseamnă să fii responsabil pentru viitor.

Una dintre cele mai fascinante întâlniri este aceea în care vezi cum oamenii își desfășoară activitățile curente așezând drob de pasiune în oricare gest, care devine o verigă dintr-o celebrare continuă a vieții.

(w882)

Conform celor mai recente sondaje realizate de experți în industria ospitalității, proporția managerilor care evaluează Germania drept o destinație durabilă a crescut de la 67% în primul trimestru al anului 2022, la 76% în trimestrul al treilea, promovând în mod specific Germania ca o destinație sigură și integrată într-un ansamblu sustenabil din toate perspectivele. München s-a  reconstruit prin angajarea trecutului său. Orașul decupează inovația din tradițiile sale cele mai înrădăcinate și este cotat în top 10 în clasamentului global al calității vieții, dezvoltarea tehnologiei, dar și  menținerea moștenirilor tradiționale.

(w882)

Istoria aleargă spre a întâmpina prezentul și a-i da de știre că nimic nou sub soare nu este, că toate s-au mai văzut și s-au mai auzit.​

Elena Dinu ​

Jurnalist

https://www.instagram.com/cap.compas.travel/

http://tvr2.tvr.ro/emisiuni/cap-compas_4956.html

https://www.youtube.com/playlist

https://www.facebook.com/Elena.Dinu.TVR/

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

8:45 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2