loader
Foto

Galerie foto

„Cap compas” în Bali

Hinduism, temple, dans, plaje, munţi vulcanici şi mitologie, sâmbătă, 13 mai, de la ora 13:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cum să descrii Bali în câteva cuvinte? Vegetație luxuriantă, terase de orez nesfârșite, plaje, temple nenumărate și munți vulcanici - toate pe o insulă tropicală.

Să ne imaginăm orice altă insulă care are mai multe de oferit decât Bali - cam greu, dacă nu chiar imposibil. În doar 5.632 de kilometri pătraţi, insula este un fel de Arca lui Noe în care au încăput într-o armonie perfectă munţi vulcanici, cascade şi râuri.

(w882) Cap compas

Când spui Bali spui hinduism, temple, dans şi mitologie. De fapt, întreaga viaţă de zi cu zi a balinezilor respiră prin aceste elemente. Nu există casă, hotel, curte, sat, stradă sau intersecţie unde să nu fie ridicat un mic altar, unde localnicii îşi aduc ofrandele sub formă de beţisoare parfumate şi mâncare gătită, învelită în frunze de bananier sau orez. Nu există locaţie publică sau privată unde să nu vezi statui reprezentative din mitologie şi religie. În Bali sunt înregistrate peste o mie de temple.

Oamenii de aici par că fac parte dintr-un amestec curios printre fibrele locului. Pentru a înţelege de ce Bali este denumită şi Insula Zeilor trebuie să incluzi în programul tău neapărat o vizită în parcul cultural Garuda Vishnu Kencana.

(w882) Cap compas

Bali înseamnă și plantaţii de cafea, ceai şi orez. Viaţa rurală se învârte în jurul acestor plantaţii, iar ritualurile complexe ale balinezilor acompaniază toate etapele cultivării orezului.

Recunoscută pentru locaţiile superbe, unde turiştii se pot relaxa în tihnă, insula se laudă şi cu unele dintre cele mai frumoase izvoare termale din lume, atracţia numărul 1 pentru cei care aleg această destinaţie.

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement.

Pe TVR+ găsiți toate ediţiile din arhiva emisiunii.

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Mic dejun-paine impaturita cu bacon sau branza / mancare de spanac/porkolt

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2