loader
Foto

Galerie foto

„Cap Compas": Dryanovo, din aproape în aproape | VIDEO

Dryanovo, Bulgaria, a fost destinația unei noi ediții „Cap Compas" sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 12.30, la TVR2.

 

Cap Compas

Fiecare călătorie se poate tezauriza într-un anume fel. Amintiri, emoții, ilustrate, obiecte. Există locuri care nu pot fi cuantificate în cifre și statistici. În astfel de colțuri de lume, precum orășelul nostru de povești adevărate, poți rosti doar … pur și simplu Dryanovo!

​Locurile și oamenii se schimbă, generațiile se primenesc, amintirile se lasă moștenire și devin un soi de spovadă colectivă, iar copilăria nu are vârstă între filele cronicilor personale.

(w882) Dryanovo c

O escapadă într-o libertate calmă, într-o perioadă în care doar despre zăduf se poate spune că este apăsător, așa arată o descoperire a vieții trăite la pas mic pe străzile pe care cauți aproape înverșunat ora la care trec oamenii către ale lor treburi.

(w882) Dryanovo c

Dryanovo este uneori denumit „oraș de centenari”. Natura, tradițiile, istoria și megieșiile permanent surprinzătoare devin amestecul magic care ține laolaltă oamenii pe aceste meleaguri sau invită nou-veniții care devin, preț de câteva zile, localnici.

(w882) Dryanovo c

În acest loc este greu să te numești turist în sensul general acceptat al termenului contemporan. Sau poate dimpotrivă …. Poate chiar cu un asemenea colț de lume începe turismul creionat prin valențele unui cod comportamental mult diferit de foiala acelui du-te vino din marile aglomerări cotate, în alerta piață a lumii în care trăim, prin numărul de rezervări și de paturi ocupate per sezon.

(w882) Dryanovo c

Chiar și într-un oraș mic, bulgarii nu prididesc să-și îmbunătățească permanent serviciile, astfel încât să cuantifice plusvaloare nu doar în registrul economic local. În Dryanovo, monumentul este mai subtil și nu are legătură cu mărimea și nici cu aspectul dominator. Este un exemplu viu că discreția și măreția pot face casă bună și aduc notorietate fără acel wow cu care lumea contemporană este atât de obișnuită.

(w882) Dryanovo c

Moștenirea culturală este un soi de ADN care rămâne în fibra intimă a locului și este purtată de localnici cu satisfacție. Mândria este și mai mare dacă în oraș se nasc oameni care schimbă istoria locului și chiar a țării.

Un articol de Elena Dinu, producătorul emisiunii

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2