loader
Foto

„Când măştile cad", un film cu Jim Carrey la 30 de ani

L-ați putut vedea pe actorul american Jim Carrey într-un rol de tinerețe, înaintea marilor producții care i-au adus premii și faimă. Filmul de la TVR2  - „Când măştile cad" din 1992 - a fost difuzat în premieră vineri, 9 februarie, de la ora 20.00, și în reluare sâmbătă, ora 4.25.

 

O familie înstărită şi aparent perfectă, condusă de patriarhul Phil Carter, îşi dezvăluie secretele şi frustrările ascunse, de-a lungul unui weekend petrecut împreună. Karen, fata cea mare, s-a măritat devreme, dând cu piciorul şansei de a deveni o cunoscută romancieră. Tim, fratele alcoolic, nu şi-a luat examenele şi lucrează în restaurantului tatălui său. Cel mai mic dintre fraţi, Matt, pare să fie copilul perfect: a fost un student excelent, are o slujbă bună şi se pregăteşte să se însoare cu frumoasa lui logodnică, Allison.

(w882) Maple

Însă în weekendul în care băiatul vine acasă şi o prezintă familiei pe viitoarea lui soţie, iese la iveală şi secretul pe care el încerca să-l ascundă de multă vreme.

Regizorul Ken Olin, specializat în seriale de televiziune, cunoscut pentru This is us ori Brothers & Sisters, a fost nominalizat la Emmy pentru This is us, patru ani consecutiv - 2017-2021. Olin are și experiență de actor, a jucat în serialele Alias și Brothers & Sisters.

(w882) Maple Jim

Pe James Sikking cinefilii și-l pot aminti din filmele Dosarul Pelican, Mireasa e iubita mea sau din serialul Curb Your Enthusiasm.

(w882) Maple Jim

Jim Carrey a fost distribuit în acest film după un deceniu de apariții în filme de televiziune de serie B. Tânărul actor a jucat aici cu doi înainte de a da lovitura la Hollywood în rolurile din Ace Ventura și The Mask (1994). Jim Carrey a câștigat Globul de Aur pentru rolurile din The Truman Show (1999) și Man on the Moon (2000). A fost nominalizat la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2005).

(w882) Maple Jim

Jim Carrey s-a retras de câțiva ani din activitatea cinematografică, are puține apariții în media și social media (cea mai recentă a fost de ziua lui, în ianuarie 2024, când, la petrecerea de împlinire a 62 de ani, a apărut  pe Instagram alături de Adam Sandler, Jimmy Kimmel, David Spade). A anunțat că rolul din filmul din 2022 Sonic The Hedgehog 2 este ultimul și că, oficial, se dedică doar picturii și vieții spirituale. A precizat însă, într-un interviu pentru Access Hollywood, că poate reveni pe platouri doar dacă îngerii îi aduc un scenariu scris cu cerneală de aur care îi va spune că filmul va fi important pentru oameni.

(w882) Maple Jim

***

Când măştile cad (DOING TIME ON MAPLE DRIVE – SUA, 1992)

PREMIERĂ

Regia: Ken Olin

Cu: William McNamara, Jim Carrey, Lori Loughlin, Bibi Besch, James Sikking, Jayne Brook.

Trei nominalizări la premiile Emmy – pentru cel mai bun film de televiziune, cea mai bună actriţă în rol secundar (Bibi Besch) şi cel mai bun scenariu

***

Surse: program TVR, imdb.com, metro.co.uk

Credit foto: FNM Films via wikimedia.com

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

17:00 D’ale lu’ Mitică

Redifuzare

*

Scenariu: Cristian vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Duminica filmului românesc, cu două ecranizări ale pieselor lui I.L. Caragiale: „Năpasta

Opera lui I. L. Caragiale, în viziunea regizorilor de teatru și film Alexa Visarion și Lucian Pintilie, oglindită în două producții românești de ...

„România în bucate”: Tocan de oaie şi ciorbă de raţă la Obârșia-Cloșani | VIDEO

Ediția emisiunii „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marți, 6 februarie, ora 17:30, la TVR2.

Filmul „5 minute”, multipremiat Gopo și UCIN, la TVR2

O intervenție a jandarmilor, o investigație jurnalistică și mai multe întrebări despre toleranță, toate în drama „5 minute”, de Dan Chișu. ...

 

#tvr2