loader
Foto

„Când măştile cad", un film cu Jim Carrey la 30 de ani

L-ați putut vedea pe actorul american Jim Carrey într-un rol de tinerețe, înaintea marilor producții care i-au adus premii și faimă. Filmul de la TVR2  - „Când măştile cad" din 1992 - a fost difuzat în premieră vineri, 9 februarie, de la ora 20.00, și în reluare sâmbătă, ora 4.25.

 

O familie înstărită şi aparent perfectă, condusă de patriarhul Phil Carter, îşi dezvăluie secretele şi frustrările ascunse, de-a lungul unui weekend petrecut împreună. Karen, fata cea mare, s-a măritat devreme, dând cu piciorul şansei de a deveni o cunoscută romancieră. Tim, fratele alcoolic, nu şi-a luat examenele şi lucrează în restaurantului tatălui său. Cel mai mic dintre fraţi, Matt, pare să fie copilul perfect: a fost un student excelent, are o slujbă bună şi se pregăteşte să se însoare cu frumoasa lui logodnică, Allison.

(w882) Maple

Însă în weekendul în care băiatul vine acasă şi o prezintă familiei pe viitoarea lui soţie, iese la iveală şi secretul pe care el încerca să-l ascundă de multă vreme.

Regizorul Ken Olin, specializat în seriale de televiziune, cunoscut pentru This is us ori Brothers & Sisters, a fost nominalizat la Emmy pentru This is us, patru ani consecutiv - 2017-2021. Olin are și experiență de actor, a jucat în serialele Alias și Brothers & Sisters.

(w882) Maple Jim

Pe James Sikking cinefilii și-l pot aminti din filmele Dosarul Pelican, Mireasa e iubita mea sau din serialul Curb Your Enthusiasm.

(w882) Maple Jim

Jim Carrey a fost distribuit în acest film după un deceniu de apariții în filme de televiziune de serie B. Tânărul actor a jucat aici cu doi înainte de a da lovitura la Hollywood în rolurile din Ace Ventura și The Mask (1994). Jim Carrey a câștigat Globul de Aur pentru rolurile din The Truman Show (1999) și Man on the Moon (2000). A fost nominalizat la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2005).

(w882) Maple Jim

Jim Carrey s-a retras de câțiva ani din activitatea cinematografică, are puține apariții în media și social media (cea mai recentă a fost de ziua lui, în ianuarie 2024, când, la petrecerea de împlinire a 62 de ani, a apărut  pe Instagram alături de Adam Sandler, Jimmy Kimmel, David Spade). A anunțat că rolul din filmul din 2022 Sonic The Hedgehog 2 este ultimul și că, oficial, se dedică doar picturii și vieții spirituale. A precizat însă, într-un interviu pentru Access Hollywood, că poate reveni pe platouri doar dacă îngerii îi aduc un scenariu scris cu cerneală de aur care îi va spune că filmul va fi important pentru oameni.

(w882) Maple Jim

***

Când măştile cad (DOING TIME ON MAPLE DRIVE – SUA, 1992)

PREMIERĂ

Regia: Ken Olin

Cu: William McNamara, Jim Carrey, Lori Loughlin, Bibi Besch, James Sikking, Jayne Brook.

Trei nominalizări la premiile Emmy – pentru cel mai bun film de televiziune, cea mai bună actriţă în rol secundar (Bibi Besch) şi cel mai bun scenariu

***

Surse: program TVR, imdb.com, metro.co.uk

Credit foto: FNM Films via wikimedia.com

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

2:40 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primesti date despre timpul probabil, climă, mediu șsi alte domenii conexe. Vei afla informatii de la specialisti, curiozităti, sfaturi utile si previziuni astrologice șsi vei sti cum îti influentează viata starea vremii.

Redactori (realizatori ediţii zilnice): Cristina Dănilă, Laurenţiu Mandu, Adrian Bănuţă, Raluca Arvat şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu, Cristina Dănilă, Alina Pagu

(Reluare)

2:50 Nici cu tine, nici fără tine (R)

Film * Nici cu tine, nici fără tine (Ne con te, ne senza di tE-Italia, 2012)

Prima parte (din două)

Cu: Sabrina Ferrilli, Francesco Testi, Massimo Venturiello, Barbara Livi

*Film de aventuri.

Redactor: Anca Radu

(Reluare)
 
Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz sunt trei comori arhitecturale din patrimoniul portughez pe care le ...

Lavanda, planta care alungă insomnia

Lavanda, planta care alungă insomnia

publicat: joi, 05 septembrie 2024

”Lavandula”, pe numele ei științific, include 47 de specii cunoscute de plante cu flori perene și ar proveni, se pare, din bazinul Mării ...

 

#tvr2