loader
Foto

Călătorie cu gust, pe dealurile Botoșanilor

De ce nu și în România? Așa s-a întrebat Sebastian privind podgoriile nesfârșite ale regiunii Bolzano din Alpii tirolezi. În Merano, un orășel înconjurat de munți, unde Austria întâlnește Italia, Sebastian a descoperit o lume fascinantă.

 

România în bucate

Clima mediteraneeană cu veri fierbinți și ierni blânde, solurile minerale, pantele răsfățate de soare ale regiunii compun terroir-ul perfect pentru a produce vinuri desăvârșite.

(w882) Calatorie

În 2011, Sebastian culegea primii struguri din podgoria plantată de el între dealurile dulci ale Botoșanilor. De atunci creează vinuri artizanale.

(w882) calatorie

La poalele Alpilor, Oana a făcut cunoștință cu bucătăria tiroleză. Povești de dragoste suprapuse, căci așa cum vinul și gastronomia fac pereche indestructibilă, Sebastian și Oana se completează în cuplu și un lucru e sigur: la masa familei Jitariu, deliciile făcute de Oana, vor fi mereu însoțite de vinul perfect.

Pentru că familia Jitariu ”cultivă gustul bun și crede cu tărie în agricultura ecologică și durabilă.”

Urmăriți pe TVR 2 o altă Călătorie cu gust la Slănic Moldova joi, 20 februarie, de la ora 16:30, la ”România…în bucate” - de la TVR Iași (redifuzare din 28 noiembrie 2024).

Descoperiți mâncăruri mocănești din zona montană a judetului Bacău: tocană de berbecuț la jar, pastramă de oaie, clătite cu urdă și mărar. Condimentul principal este o drumeție pe Muntele Bolovanu.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

 

17:30 România... în bucate

TVR Timişoara

* Sarea în bucate

POVESTI CU GĂLUSTE PUFOASE I Adina Schuster este cunoscută în Resita ca antrenor de înot. Dincolo de dragostea sa pentru sport, Adina are o pasiune pentru pictura pe mobilă si pe fatadele clădirilor. La Gărâna, multe din casele din sat poartă amprenta decoratiunilor sale, la ferestre sau la portile pe care altădată intrau pemii în gospodărie si devenite astăzi, case de vacantă pentru timisoreni ori resiteni. Familia Adinei este primul investitor care a cumpărat o casă de la pemii care si-au vândut proprietătile pentru a pleca în Germania, încă din 1978. De atunci, localitatea s-a depopulat aproape în întregime, redevenind de interes odată cu succesul Festivalului de Jazz de la Gărâna. Si ca orice loc călcat de turisti e musai să descoperim si povestile gastronomice. Asa aflăm despre importanta gălustelor în bucătăria etniei germane, de la vestitele găluste pufoase de grisș din zupa de cocos până la gălustele de crumpi umplute cu pita uscată în mirodenii. Poftiti de vizionati!

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator: Dan Liuţ

Producător: Florin Mihoc

Producator: Alice Saceanu

18:00 Ora de Stiri

Transmisiune directă

 
Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Luni, 30 iunie, de la ora 13:00, la TVR 2 și TVR+, vă dăm întâlnire cu emisiunea "La porțile Orientului", care vă invită să pătrundeţi în tainele ...

Transformarea agriculturii: Parteneriate și inovație | VIDEO

Departe de a fi o simplă activitate intuitivă, agricultura modernă se fundamentează pe știință, tehnologie și analiză de date, consolidându-se ca ...

 

#tvr2