Duminică, 4 noiembrie, de la ora 12.30, la TVR 2, descoperiţi cum se pun cele mai bune conserve pentru sezonul rece, aflaţi o reţetă delicioasă de supă de porumb şi luaţi parte la o acţiune de ecologizare cu copiii din Bistriţa.
Pornim ediţia cu un popas la fabrica de la Bălțătești, din judeţul Neamț. Aici se pregătesc cele mai bune conserve de toamnă, după reţete tradiţionale, folosind numai legume și fructe românești de cea mai bună calitate, fără conservanți, coloranți, aditivi.
Aici produc o gamă largă de produse, de la murături de tot felul, până la compot, dulceață, zacuscă, zarzavat pentru ciorbă, borș. Au și leuștean, pătrunjel sau mărar la sare. Descoperiţi bunătățile toamnei în cămară noastră, cu legume și fructe românești, ideale pentru cei ocupați dar care doresc sa se hrănească sănătos.
Un alt subiect pe agenda emisiunii este acţiunea de ecologizare pe care au făcut-o, împreună cu învăţătoarea, copiii dintr-o şcoală din judeţul Bistriţa. Cu ajutorul învăţătoarei copiii au descoperit că deşeurile pot fi resurse şi au creat costume din materiale reciclabile. Pe urmă au făcut şi o acţiune de ecologizare în lunca Bistriţei.
La final, aflaţi cea mai bună reţetă de supă de porumb, care, uimitor, e pregătită în trei variante: vegană, apoi transformată în vegetariană și la final... cu de toate ca emisiunea. Porumbul folosit este D'Aucy, din conserve de cea mai bună calitate, conservat al vapore, fără aditivi, conservanți sau adaos de apa, în cutii fără BFA (bisfenol A - compus chimic folosit în fabricarea anumitor plastice).
Producători: Larisa Avram şi Bogdan Ghiţulescu
Prezintă: Bogdan Ghiţulescu