loader
Foto

Galerie foto

Bibani, şalăi şi borş de peşte, în ultima ediţie din 2015 a pescarilor hoinari

Duminică, 27 decembrie, emisiunea „Pescar hoinar” a revenit la ora obişnuită – 10:00 – şi ne-a adus noi capturi de poveste din complexul Razelm-Sinoe. Pe TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ultima etapă a unui lung periplu de toamnă-iarnă în Delta Dunării ne-a adus în apropierea complexului lagunar Razelm-Sinoe, la Jurilovca, în ferma piscicolă Lunca.

În partidele de pescuit la răpitori din barcă, pe canalele şi iazurile adiacente lacului Goloviţa, am verificat potenţialul deosebit al zonei, cu apă uşor salmastră, bine oxigenată.

În ultima ediţie din 2015 a programului Pescar hoinar, cea de duminică, 27 decembrie, difuzată pe TVR 2 şi TVR HD, de la ora 10.00, ora noastră obişnuită, vom depăna poveştile pescăreşti cu bibani, şalăi şi ştiuci de Jurilovca, dar le vom afla şi gustul în borşul de peşte, preparat după o reţetă locală.

***

Noul sezon Pescar hoinar

„Dacă ar trebui să alcătuim o ierarhie a anotimpurilor din perspectiva ofertei pentru pescuit, pe prima poziţie am aşeza, fără ezitare, toamna. Dacă am putea alege şi zona predilectă pentru o expediţie pescărească, Delta Dunării ar fi, cu siguranţă, preferata oricărui pescar, amator sau profesionist”, spune Eugen Roibu.

În ediţiile săptămânale de pe TVR 2 din această toamnă nu vor lipsi din agenda Pescar hoinar nici tradiţionalele concursuri la pescuit de răpitori din zona Murighiol – Cormoranul, pe Sfântu Gheorghe – Cupa Egreta şi Cupa Uzlina, cea din urmă consolidând o tradiţie de cincisprezece ani de pescuit sportiv la ştiucă.

„Până la startul campaniei de toamnă în Delta Dunării, ne veţi însoţi pe ape mai apropiate capitalei, unde am pescuit, ca amatori, atât la peştii paşnici, cât şi la răpitori. Am ales, pentru aceste raiduri scurte, lucii de apă renumite din salba de lacuri situate pe Valea Mostiştei – amenajările piscicole Săruleşti şi Goştilele. Şi chiar dacă n-am umplut juvelnicele cu platică, babuşcă, roşioară sau caras, am scos din apă peşti frumoşi, am admirat şi câteva exemplare de şalău de 1-2 kilograme şi, mai ales, am găsit noi ocazii pentru a visa, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, la marea captură”, adaugă Eugen Roibu.

6:05 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2