loader
Foto

Bibani graşi şi capturi de ţinut minte, în această duminică, la TVR 2

Pe 2 noiembrie, pescarii hoinari Eugen Roibu şi Victor Ţăruş au ajuns pe braţul Sfântul Gheorghe, unde pescuiesc bibani de peste o jumătate de kilogram.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

În tradiţionala lor călătorie de-a lungul Deltei Dunării, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş au ajuns în această duminică într-o incintă privată de pe braţul Sfântul Gheorghe. Vremea bună, apa dulce şi măiestria celor doi pescari e recompensată cu nişte babani frumoşi de jumătate de kilogram. „O partidă spectaculoasă cu capturi de ţinut minte”, pentru că, după cum ne aduce aminte şi Eugen, o bună parte din peştii capturaţi sunt eliberaţi înapoi în apă.

Finalul ediţiei de duminică, 2 noiembrie, s-a încheiat cu un adevărat festival al ştiucilor. Înainte de intrarea în iarnă, apetitul ştiucilor este în creştere, acum e vremea formării icrelor, când au nevoie de hrană mai multă şi mai consistentă, astfel că momeala pescarilor le atrage şi le „păcăleşte” într-un număr cât mai mare.

„Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu. Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee. „Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul.  Iar dacă gheaţa va fi suficient de fermă, pescarii hoinari promit că ne vor aduce şi câteva capturi de la o partidă de pescuit la copcă.

***

Emisiunea Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

„Istorii de bun gust” la Conacul Otetelișanu și povestea celui mai mare frasin din România

În noua ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise ne invită joi, 9 mai, la TVR 2, de la ora 21:00, în judeţul Vâlcea, ...

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

 

#tvr2