loader
Foto

Galerie foto

Beirut, un oraş care a reînviat

O nouă ediţie a emisiunii Cap Compas ne duce în imprevizibila capitală a Libanului. Duminică, 1 noiembrie, de la ora 12:00, ați putut urmări pe TVR 2, TVR HD şi TVR+ povestea unui oraş al contrastelor, care ne arată „bucuria neirosirii vieţii”.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Beirut. Un oraş faimos şi imprevizibil, unde fiecare zi petrecută aici este o aventură. Dar aventura este una plăcută  pentru că fiecare  stradă îţi lasă sentimentul că stabilitatea îţi întăreşte iluzia controlului.  Beirutul surprinde şi reînvie în tine dorinţa de a fi părtaşul unor experienţe noi. Aici descoperi că lumea e frumoasă, chiar dacă nu te-ai pregătit temeinic pentru asta. Poţi rata 50% din lucrurile scrise pe Wikipedia despre acest loc, dar vei câştiga povestea ta.

„Centrul vechi este plin de străduţe cochete unde poţi admira lumea bună îmbrăcată după ultima modă. Pozează oamenii cu care te împrieteneşti, experienţele prin care treci şi nu uita că poţi vedea lumea şi altfel decât prin obiectivul foto”, ne sfătuieşte Elena Dinu, producătoarea emisiunii Cap compas.

Înconjurată de trei moschei (Mohammad Al-Amin, Emir Assaf, Al-Omari) și trei biserici (Catedralele maronită şi ortodoxă greacă, amândouă cu hramul Sfântului Gheorghe şi Catedrala catolică Melkită greacă dedicată Sfântului Ilie), piata centrala Nejme simbolizează unitatea şi prosperitatea Beirutului.

Arhitecta Kathryn Gustafson, celebră pentru Memorialul dedicat Printesei  Diana în Londra, a fost cea care a câştigat proiectul de amenajare al pieţei din zona de downtown.

Contrastele Beirutului te farmecă. Oraşul se schimbă radical odată cu lăsarea nopţii. Străzile pline de lume şi nevoia de distracţie a libanezilor sunt un adevărat  spectacol. Localnicii prietenoşi şi marea varietate a cafenelelor, barurilor şi cluburilor sunt argumentele suficiente ca să te convingi că aici există câte ceva pentru fiecare.

Mergând pe străzile puternic luminate simţi că eşti martorul unui oraş care renaşte din cenuşă. Un oraş care a trecut prin apocalipsă şi acum se reface. „Numai dacă te gândeşti că mulţi dintre cei tineri care gustă viaţa de noapte s-au născut în timpul unui război civil şi au crescut cu moartea suflându-le în ceafă zi de zi, în drumul lor spre şcoală, vei înţelege bucuria neirosirii vieţii”, povesteşte Elena Dinu.

***


„Cap compas” este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas

4:25 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:15 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2