loader
Foto

”Aventuri în Țara Trolilor” - Jurnal de călătorie în Norvegia, de Marina Almăşan

În primăvara acestui an, Marina Almășan, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbaţi de 10”, de la TVR 2 şi TVR2 HD, a avut parte de o experiență fascinantă în ţara fiordurilor şi a munţilor fără sfârşit.

 

Amintirile sale de călătorie, pline de umor şi inedit, a ţinut să le împartă cu prietenii. Aşa s-a născut cea de-a unsprezecea carte a realizatoarei TV – ”Aventuri în Țara Trolilor”, un Jurnal de călătorie în Norvegia.

Lansarea cărții „Aventuri în Țara Trolilor (Jurnal de călătorie în Norvegia)” avut loc joi, 7 noiembrie, la Institutul Cultural Român în prezenţa unor oaspeţi de valoare şi într-o atmosferă relaxată şi presărată cu glume şi momente artistice. „Sunt o mare călătoare şi primesc orice provocare de a călători cu o bucurie nebună. Iar când ma întorc îmi este atât de ciudă că cei de acasă nu au văzut lucrurile extraordinare pe care le-am văzut eu încât simt nevoia să scriu, să le povestesc toate emoţiile mele, toate uimirile, toate bucuriile mele ca să aibă şi ei sentimentul de acasă că au călătorit”, a spus realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbaţi de 10”.

„Aventuri în Țara Trolilor”  este un jurnal de călătorie care se citeşte în pas de voie, pentru că e plin de umor, de informaţie, de interviuri cu români de nota 10 care trăiesc în Oslo. Merită să fie citită”, a adăugat Marina Almăşan.

(oar_w460)

Despre troli, spiriduşii mitologiei scandinave, realizatoarea spune că sunt foarte simpatici, iar printre experienţele inedite din „Ţara Trolilor”, Marina Almășan a amintit că a mâncat pentru prima dată în viață carne de balenă și a asistat – alături de Regele Norvegiei – la cea mai spectaculoasă paradă a copiilor, cu ocazia Zilei Naţionale. Realizatoarea a vizitat şi un bar de gheață, îmbrăcată, bineînțeles, ca pentru Polul Nord.

(oar_w460)

În ziua lansării, vedetei TVR 2 i s-au alăturat mulţi prieteni. Printre aceştia, actorul Eugen Cristea, scriitorul Alexandru  Ştefănescu, ziaristul Adrian Artene, actorul Bogdan Stanoevici, omul de afaceri Constantin Chiurciu, Dan Krizbai, vicepreşedintele ICR, Florentina Ivanov, diplomat MAE, Ionuţ Eriksen, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-Norvegia, Mihai Tatulici, Mădălin Voicu, artistele Elena Merişoreani şi Felicia Filip etc. Cea de-a unsprezecea carte a realizatoarei TV – ”Aventuri în Țara Trolilor”, un Jurnal de călătorie în Norvegia a fost realizată cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe, al Ambasadei României la Oslo și al Ambasadei Norvegiei la București.

(oar_w460)

În ziua lansării, Marina a avut parte şi de o surpriză. Alături i-a fost un vechi prieten, colegul său de la TVR 2, Paul Surugiu-Fuego, care i-a mărturisit că este un cititor fidel al cărţilor sale.

(oar_w460)

„O citesc de mult timp pe Marina. Este  o colegă minunată. Mă bucur că astăzi sunt alături de ea. O apreciez ca om de televiziune, ca profesionist, ca scriitor. Îi doresc sănătate, îi doresc să i se îndeplinească toate visele și nu am cum să nu mă gândesc la minunatele amintiri pe care le am cu Marina Almășan pentru că, în momentele mele de debut, eram invitat la ea în emisiuni atât la „Ceaiul de la ora 5”, cât și la „Arca Marinei”. Dar nu pot să uit emisia specială pe care mi-a făcut-o de Crăciun, cu mine și invitații mei, care rămâne în arhiva mea de suflet și în arhiva Televiziunii Publice”, a spus Paul Surugiu.

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Educatie fiananciara

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2