loader
Foto

Ani de liceu cu emoții la Română, pe TVR2 | VIDEO

Ecuațiile, exercițiile, examenele, dar și suferințele din dragoste sunt eternele probleme ale adolescenților. Avem ocazia să le retrăim și să ne întâlnim cu filmele "Liceenii" de la ora 13.00 și "Extemporal la dirigenție" de la ora 20.00, duminică, 26 februarie, pe TVR2 și TVR+.

 

Devenită un simbol al elevilor de liceu din România, producţia regizorului Nicolae Corjos din 1986 (cu Ştefan Bănică Jr, Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tamara Buciuceanu şi Ion Caramitru) spune povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a din București, Mihai, interesat de filosofie şi matematică, îndrăgostit de Dana, colega lui, pasionată de șah. Autorul scenariilor din seria „Liceenii” a fost romancierul George Șovu.

Încă de la premieră, sălile de cinema au fost neîncăpătoare pentru acest film. Au trecut multe decenii, dar lungmetrajul este vizionat cu bucurie şi de noile generaţii de liceeni.

Cântecul „Ani de liceu” de pe coloana lui sonoră a fost compus de Florin Bogardo, interpretat de Stela Enache şi a devenit un veritabil imn al liceenilor români.

(w882) Liceenii

„Liceenii” au fost idolii unei generaţii cu matricolă şi bentiţă. După 1989, seria a continuat cu „Liceenii Rock'n'Roll” şi „Liceenii în alertă”.

(w882) Liceenii

De la ora 20.00, la TVR2 puteți vedea „Extemporal la dirigenţie”. Tonul celui de-al treilea film din seria liceenilor alunecă spre comedie.

(w882) Extemporal

Profesorul Socrate inaugurează anul şcolar prin întrebarea „Cum aş vrea să fie dirigintele clasei?"

Popularitatea lui Socrate o îngrijorează pe profesoara de matematică, Isoscel, gata oricând „să dea jos milităria din pod". În acest timp, Socrate îşi face şi el griji, dar în legătură cu Anca, fiica sa îndrăgostită.

Povestea de dragoste a fiicei lui Socrate este, de alfel, subiectul principal al Extemporalului unde profesoara de română interpretată de Diana Lupescu va completa lista dascălilor din film, care pun şi suflet, şi dragoste în relaţia lor cu elevii. În distribuţie îi întâlnim, printre alţii, pe Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru, Ştefan Bănică jr., Mădălina Pop, Tudor Petruț, Oana Sîrbu, Cristina Deleanu.

 

Ce filme sunt programate la TVR  aflați aici.

14:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2