loader
Foto

Galerie foto

Amstel Puzzle Dam

Duminică, 15 martie, la „Cap compas” am descoperit împreună, piesă cu piesă, tabloul ce compune capitala Țărilor de Jos. De la ora 12:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că în 1306, episcopul de Utrecht a fost cel care a conferit aceste drepturi. Amsterdam a înflorit mai ales datorită comerțului, iar la începutul secolului al XVII-lea, devine unul dintre cele mai bogate orașe din lume. De altfel acest secol e cunoscut în istorie ca fiind era de aur a Amsterdamului. Din portul orașului, plecau vase comerciale spre Marea Baltică, America de Nord, Africa, Indonezia sau Brazilia formându-se astfel bazele rețelei mondiale de comerț.

Amsterdamul este orașul cel mai scăldat în ape de pe suprafața pământului. De la bun început, primul canal săpat aici avea rol de apărare și de protejare a orașului de revărsări. În zilele noastre, pe albia acelui canal se mișcă fără odihnă un metrou. În timp canalele și-au pierdut funcția de protejare și și-au găsit utilitatea în transport și comerț.

Pe lângă mal existau depozite plutitoare pline cu mărfuri ce erau împinse ca printr-o conductă către portul în care așteptau să fie încărcate corăbiile pentru a pleca în toate colțurile lumii. Astăzi, locul acestor platforme de stocare a mărfurilor a fost luat de frumoase și costisitoare case pe apă.

Să descoperim împreună, pe TVR, acest oraș-puzzle, cu Ana Preda și Cristian Glodeală!

Acesta este al treilea episod din noua serie dedicată Olandei. Pe TVR+ puteţi urmări episoadele anterioare: „Firea apelor” şi Țările de Jos, între Dam şi Rotte.

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2