loader
Foto

Amintiri din lumea muzicii şi teatrului, la IERI-AZI-MÂINE

În această săptămână, Corina Dănilă vă așteaptă cu povești și mărturii fascinante, de la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD și online, pe TVR+. De luni până vineri, vă veți întâlni cu vedete ca Nicola, Florin Chilian, Claudiu Bleonț sau Luminița Anghel.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Pentru ziua de luni, 14 decembrie, la IERI-AZI-MÂINE v-am pregătit o ediție specială, dedicată muzicii ușoare. Invitata Corinei Dănilă a fost Nicola, artista care, de mai bine de 30 de ani, este prezentă pe scena românească. De la debutul din 1985, când și-a făcut debutul la Festivalul Mamaia, și până la participarea la Eurovision în 2003, cu piesa „Dont break my heart”, Nicola s-a remarcat prin vocea și timbrul ei puternic.

De-a lungul celor 30 de ani de experiență, artista a adunat numeroase momente de aur, iar pe câteva dintre aceste le vom revedea și la TVR 2, pentru că echipa Arhivei TVR ne-a pregătit o frumoasă călătorie în cariera artistei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Păstrăm muzica drept tema zilei, dar pentru marți, 15 decembrie, ne îndreptăm înspre muzica... folk. Invitatul emisiunii a fost Florin Chilian, un altfel de rebel al muzicii românești. A apărut pe scenă la 33 de ani, a învățat singur să cânte la chitară, iar piesele sale poartă semnătura unui manifest. „Eu nu trebuie să fiu un pilon moral al societății. Eu sunt artist. Pe fișa mea de post scrie nebun și răzvrătit”, spunea artistul într-un interviu. Despre nebuniile și curajul său din folk vorbim marți, de la ora 16:00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru miercuri, echipa IERI-AZI-MÂINE ne-a pregătit o întâlnire cu Irina Loghin şi Grupul Alesis.

În 1963, Irina Loghin se înscria la un concurs al prestigiosului Ansamblu Ciocârlia și era aleasă din peste două sute de concurenți, împreună cu Maria Ciobanu. S-a bucurat de un succes extraordinar în România, pâna în momentul interdicției - 1982. I-a fost interzis să imprime în Radio sau Electrecord, să filmeze în TVR şi să susțină concerte. Dar în 1990 a revenit pe scenă, cântând cu mai multă patimă ca niciodată toate dorurile purtate ani în șir în suflet. Este astăzi una dintre cele mai iubite  interprete de muzică populară românească.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi 17 decembrie, la IERI-AZI-MÂINE v-am aşteptat cu ziua dedicată muzicii ușoare. A fost o ediţie cu totul specială cu trei dintre cele mai cunoscute voci feminine româneşti: Luminiţa Anghel, Nico, Monica Anghel.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Într-un mod inedit, încheiem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare, când ne vom bucura de vocea Mariei Lia Bologa. Născută în 1952 la Marpod, artista a absolvit Școala de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu și este prima interpretă de muzică populară care a făcut cunoscută Valea Hartibaciului pe plan național. În 1972 devenea laureată a festivalului de folclor „Floarea din Grădină” după care urmează o perioada de opt ani petrecuți ca solistă a „Ansamblului Național Cindrelul-Junii Sibiului”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2