loader
Foto

Galerie foto

Ambasadorul naiului, sărbătorit la Gala Zamfir 50, pe TVR 2

Timp de trei seri, pe TVR 2 urmăriţi spectacolul organizat în cinstea lui Gheorghe Zamfir, la împlinirea a 50 de ani de activitate pe scena muzicală. Gala a început pe 31 octombrie, de la 23:00.

 

Gala este disponibilă online pe TVR+.

A compus peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 milioane de discuri în întreaga lume, peste 160 de albume înregistrate şi nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial. Toate acestea puteau fi încununate şi răsplătite doar prin Gala „Zamfir 50".

În mai 2014, la Ateneul Român a avut loc „Zamfir - 50 de ani pe scena”, un spectacol care a adus pe aceeaşi scenă 150 de artişti din ţară şi din străinătate.  Eugen Sârbu, Nicolae Licareţ, Grigore Leşe, Maria Jinga, Vlad Miriţă, Orchestra şi Corul Zamfir 50 şi dirjorul Daniel Jinga au fost printre invitaţii maestrului Gheorghe Zamfir.

Televiziunea Română, în calitate de corpoducător al evenimentului, difuzează acest spectacol în trei părţi, astfel: pe 31 octombrie, de la ora 23:00 (Partea I), 1 noiembrie- 00:10 (Partea a II-a ), 2 noiembrie-00:20 (Partea a III-a).

„Există un TOT ce ţine laolaltă muza, inspiraţia, spiritul, Providenţa. Este un eveniment care merită să fie primit în casele tuturor, la ceas de seară”, spune realizatoarea TVR Claudia Robu.

Gheorghe Zamfir este văzut şi ca un inovator al naiului, el a modificat naiul clasic cu 20 de tuburi, adăugând încă 2, 5, 8 sau 10 tuburi. Astfel, el a lărgit domeniul tonal al instrumentului şi a reuşit să interpreteze doinele de jale, bocetele, cântecele de leagăn sau chiar unele inflexiuni ale vocii.

Cariera sa internaţională a început din perioada studenţiei – în anii 60 -, iar primele turnee europene le susţine în Germania de Vest, Elveţia, URSS şi China.

„Gala Zamfir 50” poate fi urmărită şi pe TVR HD (Partea I: 1 noiembrie, 23:05; Partea a II-a: 2 noiembrie, 23:30; Partea a III-a: 3 noiembrie, 00:20).


***
Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2