Dacă doriţi să revedeţi... Adriana Trandafir la "Mic dejun cu un campion"
vineri, 05 august 2022
„Glumeşte adesea, spunând: Sunt o fată tristă, plină de umor. Noi însă credem că este o mare actriţă, cu mult talent şi sperăm să vă convingem şi pe dumneavoastră”, spune Daniela Zeca Buzura despre Adriana Trandafir.

Totul înseamnă iubire. Eşti crescut cu iubire, poţi oferi iubire”, susține Adriana Trandafir.

Actrița face parte din generaţia ’80 a creatorilor de teatru şi film. S-a format sub îndrumarea unor mari nume ca Leopoldina Bălănuţă, Alexa Visarion şi Alexandru Lazăr.

A debutat, alături de colegii de generaţie, pe scena Teatrului „Cassandra’’ a IATC în spectacolul „Romeo şi Julieta’’, în regia unei preţuite profesoare şi o regizoare de notorietate, Cătălina Buzoianu.

Talentul său ca şi felul foarte special în care colaborează cu regizorii i-au adus şi cea dintâi distincţie încă din primii ani de afirmare: Premiul de Interpretare la Festivalul Național Studențesc de Teatru în 1979.

(w640)

Stagiatura şi-a petrecut-o la Teatrul de Stat din Reşiţa (1979 - 1982). Apoi, a făcut parte din trupa Teatrului ’’Odeon’’ din Bucureşti până în 2005. Dar proiectele sale artistice au inclus o mulţime de colaborări, printre care notabile au rămas ’’Un veac de singurătate’’ după romanul omonim de Gabriel Garcia Marquez, regia Sandu Vasilache pus în scenă la Teatrul Național din Chișinău, producţiile Teatrului de Proiecte de la Buzău, numere de pantomimă şi dans în spectacolele de operă ’’Jacques sau supunerea’’ de Eugen Ionesco și ’’Întruchiparea voinței’’ de L. de Los Cobos Almaraz la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sau rolul actriţei bătrâne din ’’Spectacolul’’ de Aureliu Manea, regia Chris Simion-Mercurian, Compania D'AIA cu care s-a participat în 2003 la Festivalul de Teatru Experimental de la Cairo. Joacă cu drag la Teatrul de Revistă ’’Constantin Tănase’’, are colaborări cu Teatrul ’’Metropolis’’, cu diferite posturi de televiziune. Repetiţii, spectacole, turnee... O viaţă de artist.

Titlul de „Ce mai bună actriţă de comedie a anului’’ îi revine chiar de două ori, în 2000 şi 2002 la Festivalul de Teatru de la Galați pentru partiturile din ’’Stelele în lumina dimineţii’’ şi ’’Cumetrele’’.

Cu toate acestea, încă de la admiterea în facultate, profesoara sa, Leopoldina Bălănuţă îi descoperă resurse ascunse: „Ai un filon dramatic nebănuit. Ai să faci roluri mari în această direcţie’’.

Un rol emblematic a urmărit-o mai multe decenii: „Pasărea măiastră - Maria Tănase’’ destin cu care se confundă până la asimilarea totală şi pentru care a primit mai multe distincţii: 1988 - Premiul Revistei ’’Teatrul’’; 1989 - Cel mai bun recital al anului; 1990 - Cea mai bună actriță pentru rolul Maria Tănase; 1995 - Marele Premiu la Gala Recitalurilor Actoricești, Bacău; 1996 - Marele Premiu de Interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan, Brăila.

„Faptul că joc rolul ăsta de atâta timp m-a făcut să-l abordez nu numai după vârsta personajului ci şi după vârsta mea. Într-un fel îl jucam acum douăzeci de ani, altfel îl joc acum. Maria Tănase, pe care am şi cunoscut-o copil fiind, a fost ca o Biblie pentru mine pe care am citit-o şi răscitit-o. Dumnezeu mi-a oferit multe momente de bucurie. Acest rol m-a cucerit, m-a acaparat, m-am identificat cu el. Cel mai greu până la aplauze este drumul spre succes’’ – mărturiseşte Adriana Trandafir cu o emoţie nedisimulată.

(w640)

„Cred în semne. Uite, suntem în Sâmbăta Mare. Dumnezeu lucrează prin oameni. Am crezut întotdeauna în ceea ce am făcut. Am avut marele privilegiu că am întâlnit oameni de la care am avut ce învăţa. Îmi pare rău că niciodată nu am destule cuvinte pentru cei pe care îi iubesc. Cea mai mare bucurie este să oferi ceva. Am cunoscut atâţia colegi minunaţi care acum nu mai sunt. De exemplu, am primit de curând o carte care se numeşte simplu, ’’Draga’’, scrisă de Draga Olteanu Matei, care ştii că în ultimii ani de viaţă se retrăsese la Piatra Neamţ dar care era foarte atentă la tot ce se întâmpla în teatru. Şi a scris şi despre mine. Nici n-am ştiut până n-am primit volumul ăsta îngrijit de Ion Moldoveanu. Mi-au dat lacrimile când am citit. Ca să vezi! Ce înseamnă asta? Iubire. Totul înseamnă iubire. Eşti crescut cu iubire, poţi oferi cu generozitate iubire. Altfel nu ştii cum s-o dăruieşti. Trebuie s-o ai în tine’’.

Despre felul său de a fi, Adriana Trandafir spune că este peste măsură de emotivă şi ruşinoasă chiar. Dar uită să spună că atunci când intră în pielea personajului se întâmplă o metamorfoză totală. De aceea nici filmul nu a ocolit-o, pentru că personalitatea sa explozivă izbucnită din acea timiditate şi o reţinere pe care nu le afişează, au recomandat-o multor regizori şi scenarişti. Dovadă stau cele peste 30 de titluri de lungmetraj artistic în care a fost solicitată (debut în 1978). Este preşedinta Fundaţiei Culturale „Maria Tănase’’. O putem vedea în mai multe seriale şi show-uri de televiziune, prezintă emisiuni, participă la spectacole-concurs TV, scrie cărţi de bucate alături de o bună prietenă, Maria Şoimu, a terminat a doua facultate, de Comunicare Managerială şi Resurse Umane şi... credem că experienţele nu s-au încheiat.

’’Dacă ar fi s-o iau de la capăt, cred că aş face şi altceva. Nu pentru că nu-mi place actoria ci pentru că acum se pot împlini atâtea idei”, aşa că, există destul loc pentru proiecte surprinzătoare pe care, cu siguranţă că le va pune în practică, căci de idei, consecvenţă, energie şi entuziasm nu duce lipsă.

În 2004, a fost onorată cu două distincţii excepţionale: Ordinul ’Meritul Cultural’ în grad de Cavaler ’’în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” şi Premiul UNITER pentru ’’cea mai bună actriţă în rol secundar’’. Breasla creatorilor de teatru a mai răsplătit-o o dată, alături de întreaga trupă de actori, când am putut-o admira pe scena Teatrului Odeon într-un spectacol de excepţie, ’’Au pus cătușe florilor’’, ce s-a jucat cu casa închisă timp de mai multe stagiuni, o performanţă răsplătită cu Premiul de excelență la Gala UNITER, în 1992.

’’Nu am fost o răsfăţată în teatru. Am jucat întotdeauna ce mi s-a dat. Rolurile nu m-au răsfăţat pe mine. Eu le-am răsfăţat pe ele’’, spune Adriana Trandafir şi râde cu poftă de adolescent.

Este o mamă dedicată, fără a fi nici conservatoare, nici exagerată. Are doi copii frumoşi şi plini de personalitate iar această experienta maternă i-a deschis apetitul pentru mentorat. Aşa încât a pus bazele Şcolii de Arte ’’Adriana Trandafir’’ unde, pune la cale tot felul de experimente ce îi încântă pe copii şi adolescenţi.

(w640)

„Trebuie să trăim cu toată forţa în prezent. Să nu ratăm nicio secundă. Să ne mişcăm. Să fim vii. Au fost momente în care viaţa mi se părea nesfârşită. Acum nu mai cred aşa. Mai ales după boala asta nenorocită de covid prin care am trecut cu spaimă împreună cu soţul meu şi mă gândeam cu groază cum ar fi dacă copii mei s-ar trezi cu doi saci la uşă în care să se afle părinţii lor, aşa cum, din nenorocire, li s-a întâmplat altora! M-am îngrozit şi m-am luptat. Am scăpat. I se poate întâmpla oricui’’.

- Ce glas crezi că are Dumnezeu, Adriana Trandafir?

- Cred că are glasul pe care îl auzeam în burta mamei. Acolo este locul cerului şi al pământului. Acolo suntem pe deplin fericiţi.

Adriana Trandafir alături de Daniela Zeca Buzura ne-au făcut bucuria de a recita împreună, „Limba cerească’’ o poezie emoţionantă scrisă de Vasile Voiculescu în spital, în 16 decembrie 1955, apărută pentru prima dată postum. Pentru ediţia specială din această dimineaţă de sâmbătă, încărcată de atâtea semnificaţii spirituale adecvate Sâmbetei Mari, versurile acestui poet - isihast vin să rotujească o atmosferă de profundă trăire şi participare afectivă.

Doamne, pân-a nu Te cunoaşte eram ca mut,

Vorbele nu treceau dincolo de mine,

Cuvântul n-avea zare, grai de lut,

Nici semenii nu mă-nţelegeau bine...


Doamne, îngăduie în genunchi să-ţi mulţumesc,

Că pe mine, mişelul, rob spurcăciunii,

M-ai învăţat acum, ca pe îngeri, să vorbesc

Cereasca limbă universală a Rugăciunii.

(vineri, 16 decembrie 1955, Bucureşti, în spital)

*** Poem apărut în volumul ’’Poezii’’. Publicate postum, Bucureşti, Editura pentru Literatură, 1964

(w640)

Portret de artist: Horia Paştina – pictor, desenator şi profesor

Ceea ce ne propune Horia Paștina este o imagine a Edenului, descoperit în lumea noastră pământeană, o pictură profund religioasă prin trăire, o reîntoarcere la plein-air dar, așa cum sublinia criticul de artă Adrian Guță, patronată de “rigoarea structurii interne a formelor și echilibrul compozitional ce trimit și spre Cézanne. Tușa accentuat mărunțită nu pulverizează forma, ci o încheagă, adăugându-i-se acestui mod de lucru o luminozitate sporită a imaginii“.

„Școala cu Ciucurencu mi-a prins foarte bine și mi-a marcat cursul vieții… Asta făceam, mergeam la muzeu și ieșeam la peisaj, la Plumbuita și la Pasărea… Lucrul în peisaj a devenit precumpănitor pentru mine, pentru că nu aveam modele după care să lucrez“ mărturisește Horia Paștina. (’’Despre ucenicie’’ [convorbiri] de Mihai Sîrbulescu, Editura Anastasia, 2002).

Membru co-fondator al grupului „Prolog”, alături de Paul Gherasim, Constantin Flondor, Cristian Paraschiv şi Mihai Sîrbulescu, participă la toate expoziţiile acestuia organizate la Galeria ’’Căminul Artei’’ între anii 1985 şi 1990. Este profesor la catedra de pictură a Universității de Arte din Bucureşti. În 2007 a fost onorat cu Premiul ’’Ion Andreescu’’ al Academiei Române.

Căutarea sinelui prin forța lucrurilor simple precum o creangă de cireș înflorită, un vas cu flori în fereastra deschisă, turla unei biserici, dealurile molcome, stânjenei și tufe de trandafiri, porumbei și un scaun gol în grădina înflorită, toate aceste motive umile, într-o scriitură de griuri colorate, fluide și luminoase cuprind o vrajă subtilă a inimii și a spiritului. O nevoie de puritate și frumusețe, o icoană altfel, pe care Horia Paștina, alăturându-se Grupului Prolog, a venerat-o încă de la început în picturile sale. Suntem ispitiţi a crede că tocmai acesta trebuie să fi fost simţământul pe care Părintele Stăniloae l-a desluşit în pictura deloc ostentativă a lui Horia Paştina, un artist pe care l-a îndrăgit ca pe propriul fiu. Pictura sa este pe înţelesul şi simţirea tuturor. El însuşi o mărturiseşte: ”M-au preocupat lucrurile în care, sufleteşte, mă regăsesc… Simt nevoia să merg pe terenul sigur al tradiţiei… Aş vrea ca ceea ce fac să poată fi înţeles şi de oameni cum erau părinţii mei”.

(w640)

Recomandarea de lectură a acestei ediţii este volumul de versuri semnat de Vasile Voiculescu, „Poezii’’, editat în 2018 de Grupul Editorial Art, în Colecţia ’’Cărţi esenţiale’’. ’’Toate experienţele, inter¬ferenţele de doctrină l-au dus pe Vasile Voiculescu către Ortodoxie, făcându-l să afirme că la cele două laturi ‘de jos’, ‘dimensiuni pasionale’ – ‘bucuria şi durerea’ - trebuie adau¬gată şi o a treia "înălţimea, dimensiunea spiritu¬alităţii" şi, prin transfigurare, să se treacă în "a patra dimensiune metafizică, în extaz şi sfinţenie’’ (Sursa: Prof. Dr. Mihaela Plătică - Trifu, crestinordodox.ro, 2012). Al doilea titlu recomandat este ’’Draga’’ de Ion Moldovan, publicat la editura ’’Ecou transilvan’’, în care apar referiri despre invitatul acestei ediţii speciale.

***Ediția se redifuzează pe 6 august, la ora 10, pe TVR2.

 • 20:00
  Duminica filmului românesc
  Întoarcerea din iad-România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea Dramă . Dumitru, un ţăran bogat, trăieşte o pasională poveste de dragoste cu Veronica, fosta lui iubită, acum femeie măritată. Relaţia lor devine tot mai greu de ascuns de ochii lumii, mai ales de ochii unui soţ gelos şi dornic de răzbunare. Izbucnirea Primului Război Mondial complică şi mai mult lucrurile. Cei doi rivali declaraţi pleacă împreună pe front să lupte umăr la umăr împotriva aceluiaşi inamic. De acum, viaţa fiecăruia poate depinde în orice clipă de celălalt. Redactor: Gabriela Onea
 • 22:00
  Luisa Sanfelice -Italia, Franţa, 2004 144’
  Film de artă * Luisa Sanfelice -Italia, Franţa, 2004 144’ Prezentare profesor universitar doctor Laurentiu Damian 5’ Regia: Paolo Taviani, Vittorio Taviani Cu: Laetitia Casta, Adriano Giannini, Cecilia Roth, Marie Bäumer Dramă. Ecranizare a romanului „La Sanfelice” de Alexandre Dumas. În 1798, nobilimea şi marea burghezie din Regatul Neapolelui încearcă să-l răstoarne pe regele Ferdinand al IV-lea, un Bourbon căsătorit cu sora reginei Maria Antoaneta. Printre revoluţionari se numără Salvato Palmieri, care o atrage alături de el şi pe femeia iubită, frumoasa Luisa Sanfelice. Tânăra pasională şi curajoasă va deveni un simbol detestat de monarhie, a cărei întoarcere din exil va avea consecinţe dramatice. Redactor: Adriana Vulpe
 • 01:00
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor: Bernard Tatomir O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 01:30
  Duminica filmului românesc
  * Sfânta Tereza şi diavolii -România, 1972 Regia: Francisc Munteanu Cu: Ion Dichiseanu, Peter Paulhoffer, Reka Nagy Dramă. Redactor: Gabriela Onea
 • 03:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 03:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 04:10
  Cap compas
  Producator: Elena Dinu
 • 04:40
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului, antrenori experimentaţi din Federaţia Română de Culturism şi Fitness vă oferă antrenamente de specialitate, atât pentru pentru începători, cât şi pentru avansaţi, precum şi sfaturi ale unor medici nutriţionişti sau reţete sănătoase nu doar pentru pentru sportivi, ci şi pentru publicul larg. Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF
 • 05:10
  Ferma
  Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu
 • 06:10
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Generaţia Fit
  redifuzare *În cadrul programului, antrenori experimentaţi din Federaţia Română de Culturism şi Fitness vă oferă antrenamente de specialitate, atât pentru pentru începători, cât şi pentru avansaţi, precum şi sfaturi ale unor medici nutriţionişti sau reţete sănătoase nu doar pentru pentru sportivi, ci şi pentru publicul larg. Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Cluj * Cu tigaia'n spate Emisiune realizată de TVR Cluj Prezentator Dan Pavaloiu Realizatori: Dan Pavaloiu Producator :Radu Puscas Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Mic dejun cu un campion
  Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 08:50
  Teleshopping
 • 09:00
  Comisarul Rex: aventuri la Viena
  Serial * (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004) *Episodul 60 Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill *Serial poliţist . Poliţia din Viena are o redutabilă Brigadă Omucideri, condusă de Richard Moser, dar vedeta echipei este câinele ciobănesc-german Rex, posesorul unui nas imbatabil şi al unei inteligenţe ieşite din comun. Moser şi colegii săi se confruntă cu cazuri dificile, iar Rex contribuie esenţial la rezolvarea lor şi chiar la salvarea multor vieţi. Dar, oricât de curajos şi de puternic este Rex, până şi el are o mare slăbiciune: sendvişurile cu şuncă! Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan, Bogdan Stănescu, Adriana Vulpe
 • 10:00
  Documentar 360°-GEO
  * Seniorii lavandei (Les seigneurs de la lavande, Franţa-Germania, 2019) Decor de vis de pe o carte poştală, câmpurile de lavandă din Provenţa întâmpină nenumărate dificultăţi: insecte purtătoare de bacterii, concurenţa producătorilor din Bulgaria… Mai au un viitor uriaşele culturi de lavandă din Franţa ? Realizator: Jean-Luc Nachbauer Redactor: Adriana Vulpe
 • 11:00
  Câştigă România!
  Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 12:00
  Telejurnal TVR2
  *Sport*Meteo Translator mimico-gestual Lena Dermengiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Transmisiune directa
 • 12:40
  Teleshopping
 • 13:00
  Cultura minorităţilor
  * Kalimera * Producător: Roxana Amzar
 • 13:30
  Fără prejudecăţi
  Realizator si moderator: Psiholog Ovidiu Damian Producator: Ovidiu Pop Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:00
  Documentar 360°-GEO
  * Peru-o lână cât o mină de aur (PÉROU, UNE LAINE QUI VAUT DE L’OR, Franţa-Germania, 2018) redifuzare *Mamifer rumegător din familia camelidaelor, ca şi alpaca al cărei strămoş este, vicunia trăieşte pe înaltele platouri din Cordiliera Anzilor. Timp de secole, aceste animale zvelte au fost vânate pentru carnea lor. Ameninţate cu dispariţia, au devenit o specie protejată şi sunt capturate doar pentru a le fi tunsă preţioasa lână, foartefină, călduroasă şi uşoară. Realizator: Roberto Lugones Redactor: Ştefan Asavei
 • 15:00
  Magazin Deutsche Welle
  * Azi despre mâine (TOMORROW TODAY-Magazin ştiinţific, Germania, 2022) Premieră Fascinanta lume a ştiinţei, în special misiunile spaţiale care dezvăluie tot mai multe dintre secretele Universului, constituie subiectele programului-magazin Azi despre mâine. Episodul 9 Redactor:Cristina Crăciun
 • 15:30
  România…în bucate
  redifuzare TVR Timişoara * Sarea în bucate * Am crezut că mama o să fie veșnică și s-a dus fără să învăț cum făcea ea scrobul de cucuruz pe care îl punea în zama de spinare de porc.” Sunt vorbele Luciei Balintoni de la Sintești, comuna Margina, județul Timiș, care ne-a deschis poarta în ciuda fricii create în jurul pandemiei, pentru că a vrut să nu rămână neîmpărtășite rețetele știute din băbăluc. E pricepută, știe să le povestească și am găsit-o tare șoadă. Problemele de sănătate au învățat-o tot felul de principii de nutriție modernă, dar sufletul său tot la mâncarea autentică poftește. Cu drag și bucurie ne-a împărtășit secretele zamei de spinare cu tărhană și rețeta de cartofi țigănești cu carne desprinsă de pe os, pe care v-o spunem și vouă, luni, de la 17.00, pe TVR2. Rețete din băbăluc la Sintești, județul Timiș-zamă de spinare cu tărhană și cartofi țigănești cu carne desprinsă de pe os. Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator Dan Liuț Realizator Veronica Mihoc Producator: Florin Mihoc Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 16:00
  Vara amintirilor
  *Divertisment (Arhiva TVR) * Vara amintirilor readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor. Un program de varietăţi, muzică uşoară şi umor, susţinut cu măiestrie de cântăreţi şi actori consacraţi, care au încântat ani la rând generaţii de telespectatori. Jurnalişti: Sorina Soare, Adina Toderaşcu
 • 17:00
  În direct cu viaţa-jurnal de vară
  Emisiunea „ÎN DIRECT CU VIAȚA” este construită ca o agendă a celor mai interesante evenimente (culturale, sportive, educative etc.) și a fost gândită cu scopul de a-i ajuta pe telespectatori să evadeze din agitația cotidiană, să se bucure de vacanță și de timpul liber pe care îl au la dispoziție. Informațiile ce vor fi prezentate în emisiune vor fi desprinse din realitatea proximă. Sunt acele lucruri pe care fiecare dintre noi le întâlnește în viața de zi de cu zi, însă nu mai are timpul necesar pentru a le acorda atenția cuvenită: subiecte interesante, dar dezbătute cu umor și cu non-conformism. Pentru că va fi difuzată în perioada vacanței de vară, abordarea subiectelor va fi într-o manieră lejeră, flexibilă, dorindu-ne să oferim publicului o alternativă de petrecere a timpului liber în perioada estivală. Tineri sau vârstnici, vedete sau oameni obișnuiți, fiecare dintre noi dorește să afle tot ceea ce este “trendy, fancy, funky, crazy, cool” în lumea din jur. De aceea, temele și rubricile din emisiune vor acoperi domenii vaste de interes, încercând să trezească interesul publicului: ✓ Interviuri cu artiști, designeri vestimentari, arhitecți, stiliști, vedete; ✓ Reportaje despre: noutăți hi-tech, tunning auto, amenajări interioare, idei de vacanță, modalități de petrecere a timpului liber, sport extrem etc.; „în direct cu viața”-propunere pentru emisiune estivală zilnică Pagina 3 / 3 ✓Muzică ”live”; ✓Tendințe deco sau vestimentare; ✓Stiluri de vedetă; ✓Trenduri în shopping; ✓Idei de călătorii; ✓Propuneri de rețete culinare delicioase și ușor de făcut Înregistrare Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian Publicitatea se va insera aproximativ in intervalele: *Calup 1 la min. 09-10 de la debutul programului-5 min *Calup 2 la min. 35-36 de la debutul programului-5 min /
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Comisarul Rex: aventuri la Viena
  Serial* (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004) PREMIERĂ *Episodul 61 Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill *Serial poliţist . Poliţia din Viena are o redutabilă Brigadă Omucideri, condusă de Richard Moser, dar vedeta echipei este câinele ciobănesc-german Rex, posesorul unui nas imbatabil şi al unei inteligenţe ieşite din comun. Moser şi colegii săi se confruntă cu cazuri dificile, iar Rex contribuie esenţial la rezolvarea lor şi chiar la salvarea multor vieţi. Dar, oricât de curajos şi de puternic este Rex, până şi el are o mare slăbiciune: sendvişurile cu şuncă! Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan, Bogdan Stănescu, Adriana Vulpe
 • 20:00
  Reteaua de idoli
  redifuzare Realizator Irina Pacurariu
 • 21:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  redifuzare * O istorie care nu se învață la școală O generație care ne-a dat o țară Poetul pătimirii naționale-Octavian Goga Poet, militant activ al românismului, om politic, Octavian Goga nu a ezitat să se înroleze în armata română. A luptat pe frontul dobrogean și a fost condamnat la moarte pentru trădare de către guvernul austro-ungar. În România Mare a ajuns prim ministru. Toată viața a susținut, nu numai prin poezie, cauza națională.. Redactor: Doina Teodoru Un film de Lucia Hossu Longin Producător: Alexandru Munteanu O coproductie TVR-APTR
 • 22:00
  Câştigă România!
  redifuzare Prezintă: Virgil Ianţu Regia artistică: Larry Maronesse Producător: Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 23:00
  Vara amintirilor
  *Divertisment (Arhiva TVR) * Vara amintirilor readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor. Un program de varietăţi, muzică uşoară şi umor, susţinut cu măiestrie de cântăreţi şi actori consacraţi, care au încântat ani la rând generaţii de telespectatori. Jurnalişti: Sorina Soare, Adina Toderaşcu
 • 00:00
  În direct cu viaţa-jurnal de vară
  Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian
 • 01:00
  Duminica filmului românesc
  * Întoarcerea din iad-România, 1983 Regia: Nicolae Mărgineanu Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea Dramă . Redactor: Gabriela Onea
 • 02:45
  Vara amintirilor
  *Divertisment (Arhiva TVR) * Vara amintirilor readuce în atenţia publicului marile valori din Arhiva de Aur a divertismentului creat de prima televiziune din viaţa românilor. Un program de varietăţi, muzică uşoară şi umor, susţinut cu măiestrie de cântăreţi şi actori consacraţi, care au încântat ani la rând generaţii de telespectatori. Jurnalişti: Sorina Soare, Adina Toderaşcu
 • 03:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 03:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 04:05
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator Dan Liuț Realizator Veronica Mihoc Producator: Florin Mihoc Jurnalist Catalin Blebea Producator Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 04:30
  Fără prejudecăţi
  Realizator si moderator: Psiholog Ovidiu Damian Producator: Ovidiu Pop Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 05:00
  Documentar 360°-GEO
  * Peru-o lână cât o mină de aur (PÉROU, UNE LAINE QUI VAUT DE L’OR, Franţa-Germania, 2018) *Mamifer rumegător din familia camelidaelor, ca şi alpaca al cărei strămoş este, vicunia trăieşte pe înaltele platouri din Cordiliera Anzilor. Timp de secole, aceste animale zvelte au fost vânate pentru carnea lor. Ameninţate cu dispariţia, au devenit o specie protejată şi sunt capturate doar pentru a le fi tunsă preţioasa lână, foartefină, călduroasă şi uşoară. Realizator: Roberto Lugones Redactor: Ştefan Asavei