loader
Foto

Galerie foto

Adelin Petrişor, invitat sâmbătă, 15 martie, la Jurnal de front

În fiecare sâmbătă, de la ora 19:00, la TVR 2 şi TVR HD, Daniela Zeca Buzura vă aduce, la  „ Jurnal de front ”, o confesiune despre profesie şi pasiune. În ediţia din 15 martie invitat a fost Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi de război.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediția emisiunii de sâmbătă 15 martie este disponibilă online pe TVR+

Protagoniştii acestui talk-show sunt corespondenţi români de linia întâi din zone de risc şi conflict, împreună cu întâmplările lor. Invitatul emisiunii din această săptămână este Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi de război din România.

“Mai uşor uiţi o poveste de dragoste care te-a dezamăgit. E greu să uiţi episoade gen - o piaţă bombardată, cu rigolele pline de sânge…e greu să uiţi lucrurile acestea. Nu le poţi uita niciodată.” (Adelin Petrişor)

„Războaiele” lui s-au desfăşurat pe mai toate meridianele globului: Liban, Egipt, Algeria, Libia, Albania, Iugoslavia, Afganistan, Cisiordania şi Gaza, Guantanamo şi Israel. Adelin a transmis de la evenimente importante precum: prăbușirea controlată a stație spatiale MIR - 2001, scufundarea submarinului nuclear Kursk - 2000, luarea de ostatici din teatrul moscovit - 2002, atentatele din Turcia - 2004, atentatele de la Madrid 2004, revolta anti-Mubarak din Cairo - 2011.

În 2003 a fost singurul jurnalist român aflat la Bagdad, în timpul bombardamentelor, iar în 2011 singurul corespondent român în Tripoli, în timpul războiului lui Gaddafi cu rebelii.

Adelin Petrişor a realizat interviuri cu Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, liderul spiritual al Hezbollah, ayatolahul Mohammad Fadlallah, dar şi cu Jeliko Raznatovic (cunoscutul terorist sârb, Arkan) sau cu şeicul Omar Bakri, primul extremist care a amenințat cu atentate România și Bulgaria.

Până în prezent a primit 5 premii ale Asociației Profesioniștilor de Televiziune. În 2000 și 2002 a luat premiul pentru corespondențe de război. În 2003, Marele Premiu APTR pentru transmisiunile de la Bagdad, în 2007 premiul pentru cel mai bun reportaj, “Guantanamo -periferia lumii libere”, iar în 2009 premiul pentru documentar politic.

În ediţia de sâmbătă, 15 martie, participă şi Dan Gecui, unul dintre cameramanii care i-au fost alături lui Adelin în zonele de conflict.

***

Emisiunea „Jurnal de front” se difuzează în fiecare sâmbătă la ora 19:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 77

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2