loader
Foto

Actorul Mitică Popescu, felicitat de Mugur Isărescu

Actorul Mitică Popescu, gazda emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, a fost felicitat de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu ocazia zilei de naștere. Mugur Isărescu: „Vă datorez nenumărate momente de artă adevărată în roluri memorabile”.

 

MITICĂ POPESCU
D’ale lu’ Mitică

Pe 2 decembrie, îndrăgitul actor Mitică Popescu a împlinit 77 de ani. Născut la București, cunoscut pentru rolurile interpretate în teatru și cinema, Popescu a fost decorat în 2002 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, iar în 2009 a primit distincția UNITER Pentru întreaga carieră.

Cu ocazia zilei sale de naștere, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-a trimis o scrisoare personală în care l-a felicitat pentru serviciul adus teatrului și filmului românesc. Actorul interpretează de 14 ani textele şi gagurile create special pentru el de către realizatorul şi scenaristul Cristian Vlad.

Conținutul integral al scrisorii:

Dragă Domnule Mitică Popescu,

Aniversarea Dumneavoastră este pentru mine o plăcută ocazie să adresez calde felicitări, însoțite de  urarea de viață îndelungată și de noi împliniri, unui mare artist de teatru și de cinema al țării mele. Unui mare artist care a făcut epocă și în televiziune, „D’ale lu’ Mitică”, de pe TVR 2,  fiind una dintre cele mai populare și mai îndrăgite emisiuni.

Îmi face plăcere să evoc totodată, în acest moment aniversar, faptul că vă datorez nenumărate momente de artă adevărată în roluri memorabile, în teatru și în film, între care rolul  din „Niște țărani” a rămas în memoria mea sentimentală. Ca și rolul din filmul ce a evocat momente istorice dramatice ale transportului prin România a aurului polonez, la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vă rog să primiți, ca amintire, un album dedicat Palatului Vechi al BNR, primul din seria în pregătire „Palatele Băncii Naționale”.

La mulți ani!

Mugur Isărescu

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2