loader
Foto

Actorul Mihai Coadă vine la „Credinţă şi celebritate”

Cunoscutul actor din serialul „La Bloc” a vorbit sâmbătă, 15 noiembrie, despre apropierea sa de religie şi ce înseamnă pentru el a fi un bun creştin. Emisiunea „Credinţă şi celebritate” a fost difuzată la TVR 2 şi TVR+.

 

Credinţă şi celebritate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Actor al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, Mihai Coadă este cunoscut mai ales pentru rolul pe care l-a jucat timp de şapte ani într-unul dintre serialele-fluviu de pe micile noastre ecrane. Astfel încât multă lume nici nu ştie care este numele lui real, strigându-l, chiar şi pe stradă, „Nelu Curcă”.

„Însă acest interpret făcut parcă pentru rolurile de comedie, în viaţa cotidiana este un creştin care încearcă, în fiecare zi, să mai facă un pas pe calea ce duce spre Dumnezeu”, spune Aziza Micu, realizatoarea şi producătoarea emisiunii „Credinţă şi celebritate”.

Mihai Coadă s-a născut în Ploieşti la 17 iunie 1952. În 1983 a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Grigore Gonţa, iar teatrul l-a studiat cu Gonţa, cât şi cu Octavian Cotescu şi Mircea Albulescu. Din 1985 este actor al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, în 1990 a luat premiul pentru interpretare la Costineşti, iar în 2002, a intrat în rolul personajului Nelu Curcă, din serialul „La Bloc”, realizat de Pro Tv.

Cum se împacă aceste două laturi aparent opuse ale personalităţii actorului Mihai Coada? Veţi afla urmărind emisiunea în această sâmbătă, începând cu ora 9:30, pe TVR2.

Despre emisiune: „Credinţă şi celebritate” stă de vorbă cu personalităţi din viaţa culturală a României despre modul în care spiritualitatea şi religia se „înţeleg” cu viaţa în lumina reflectoarelor. Este credinţa un „obicei” perimat? A crede în Dumnezeu a devenit o piedică în realizarea profesională? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care emisiunea „Credinţa şi celebritate” va răspunde, începând cu 11 octombrie, pe TVR 2.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 119

Redactor: Corina Feleagă

 
TELEȘCOALA: germană, lecția 2 / VIDEO

TELEȘCOALA: germană, lecția 2 / VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Miercuri, 18 septembrie, Andreea Rusen ne-a propus a doua lecţie a cursului de limba germană, într-o nouă ediție a emisiunii "Teleșcoala", ...

TELEȘCOALA: Limba română, clasa a VIII-a - textul epic (recapitulare) / VIDEO

Alexandra Tatu, profesoară de limba română, ne-a propus recapitularea textului epic, în ediția emisiunii "Teleșcoala", difuzată de TVR 2, ...

Fructele Raiului

Fructele Raiului

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Armenii susțin că acest fruct rezumă istoria și geografia națiunii lor: puțin austeră pe dinafară, dar atât de bogată pe dinăuntru.  Această ...

 

#tvr2