Academicianul Mircea Maliţa, la ’’Mic dejun cu un campion’’
miercuri, 02 noiembrie 2016
În prima sâmbătă de noiembrie, de la ora 10:00 pe TVR 2 şi TVR HD, v-am dat întâlnire într-o ediţie în care Daniela Zeca Buzura a dialogat cu profesorul, diplomatul, academicianul – sau simplu, Intelectualul Mircea Maliţa.
Mircea Maliţa

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cel al treilea episod al noului sezon de la ’’Mic Dejun cu un Campion’’ vă prilejuieşte o întâlnire cu totul specială cu un ’’om vechi’’, cum s-ar spune. Un personaj vizionar, chiar dacă a ocupat unele dintre cele mai importante poziţii în societatea românească de dinainte de 1989.

Cum ’’omul sfinţeşte locul’’, academicianul Mircea Maliţa, ajuns astăzi la o vârstă venerabilă, ne împărtăşeşte câteva dintre întâmplările care i-au marcat viaţa şi cariera. Şi cum altfel decât într-o conversaţie plăcută, alături de amfitrionul emisiunii, jurnalistul şi scriitorul Daniela Zeca Buzura.

’’A venit însoţit de colegul nostru care ne aduce cu maşina la Cărtureşti. L-a luat pe invitat de acasă, nu de alta, dar nu are maşină şi stă cu chirie. Cu paşi greoi, dar cu ochii sclipitori, Mircea Maliţa ne zâmbeşte larg. Remarc că a venit la costum şi cravată. Deformaţie profesională – îmi zic. După o viaţă petrecută în diplomaţie, costumul devine o a doua piele. Urmărindu-l în timpul filmărilor aveam să aflu că, nu o dată, şi la micul dejun se făceau şi se defăceau marile înţelegeri politice’’ – ne spune Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

Nu îi place sā se laude cu faptul că, în urmă cu mai bine de trei decenii, prezentarea raportului său în Clubul de la Roma a fost elogiat şi tradus în 8 limbi de circulaţie, nici să îşi aducā aminte că era considerat un Henry Kissinger al Estului. Azi se consideră doar un martor discret şi lucid al tranziţiei româneşti pe perioada căreia, până acum ’’România nu a folosit niciuna dintre şansele mari pe care le-a avut’’.

La 16 ani iubea matematica, la 36 se implica deja în diplomaţie, iar la 66 tot ce-l preocupa mai mult era independenţa României. După o carieră diplomatică remarcabilă, astăzi, academicianul Mircea Maliţa remarcă dureros că după 1989, statul român nu a ştiut să-şi negocieze şansele şi poziţia, cedându-şi suveranitatea. ’’Am ajuns să predăm aproape toate atribuţiile unui stat independent şi suveran. Am exportat trunchiuri întregi din suveranitatea noastră şi din capacitatea noastră de a avea un interes. Interesul naţional nu a fost niciodată programat sau anunţat ca obiectiv al acestei tranziţii’’ (citat din interviul pentru Q Magazine).

A urmat Facultatea de Matematică, avându-i ca profesori pe corifeii ştiinţelor exacte Grigore Moisil, Dan Barbilian, Octav Onicescu, Gheorghe Ţiţeica, dar şi filosofia şi literatura. Îi aprecia pe George Călinescu şi pe etnograful Dimitrie Gusti. A ocupat toate treptele profesorale ale Facultăţii de Matematică din Bucureşti. A fost pe rând, preparator, asistent, lector, conferenţiar şi profesor universitar. La 22 de ani era preşedintele Uniunii Tineretului Muncitoresc şi aşa începea cariera sa politică.

(w640) Mircea Mal

Mircea Maliţa a fost unul dintre reprezentanţii puterii comuniste care depăşeau cu mult încorsetările impuse de ideologie. A ocupat rând pe rând funcţii în structura de partid şi de stat. Diferenţa esenţială a fost că, spre deosebire de tovarăşii săi proletari, Mircea Maliţa este un intelectual rasat, care, dincolo de înregimentarea politică a intuit cu precizie mersul societăţii.

Iată şi o mărturisire care spune multe despre felul în care a trebuit să navigheze fără a face valuri: "Ca diplomat, agreez modelul agitat al lui Titulescu. Cu ani în urmă, ca reprezentant al României, încercam tot timpul să fac o faţă bună la jocul prost al Ceauşeştilor."

Teza sa de doctorat cu titlul ’’Modele matematice pentru negocieri’’, susţinută în 1972, spune totul despre vocaţia şi cariera sa ulterioară.

Între 1950 şi 1956, a fost director al Bibliotecii Academiei Române, apoi consilier al primei Misiuni permanente a României pe lângă ONU (1956 - 1961) şi, pentru un an, director al Direcţiei Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cariera sa a urmat noi numiri, ca ministru adjunct pe probleme ONU şi al organismelor internaţionale (1962 - 1970), ministru al învăţământului (1970 - 1972), consilier pentru probleme externe şi ministru de stat, membru în consiliile pregătitoare ale conferinţelor mondiale ale ONU pentru populaţie, ştiinţă, tehnologie şi dezvoltare (1974 - 1979).

În perioada 1980 – 1982, a fost ambasador al României în Elveţia şi la ONU apoi, timp de doi ani, între 1982 şi 1984 în Statele Unite ale Americii. Opiniile şi analiza sa nu au convenit cuplului Ceauşescu şi, mai ales, consoartei care-l considera un îmburghezit parvenit. Aşa că Elena Ceauşescu a intervenit decisiv şi, în 1984, a fost rechemat în ţară şi îndepărtat din toate funcţiile publice.

În timpul ministeriatului său la Ministerul Învăţământului, între 1970 – 1972, Mircea Maliţa a fost considerat un vizionar şi un reformator al şcolii de la noi pentru stăruinţa cu care a susţinut rolul învăţării prin experienţă, precum şi pentru faptul că rolul clasei trebuie preluat de laboratoare şi practica specializată. "Aş vrea să desfiintez clasele, şcolile şi chiar sistemul’’ - declara academicianul de astāzi. ’’Sunt pentru un program de învăţare personalizat după scopul fiecăruia, care se poate schimba în timp". Iar efectele au fost vizibile pentru învăţământul de toate gradele.

Ca matematician de formaţie, Mircea Maliţa avea viziunea viitorului. De altfel, congresele de futurologie, de logică, expoziţiile şcolare pe care le încuraja şi care prezentau calculatoare şi maşini diverse destinate informatizării învăţământului au revoluţionat – pentru scurtă vreme, ce-i drept – programele de curs şi concepţia despre educaţie. Într-un interviu din 1972, realizat de Tudor Vornicu, Mircea Maliţa afirma cu tărie că generaţia anului 2000 – şi mai erau treizeci de ani până atunci – va gândi cu ajutorul maşinilor, va dezvolta o inteligenţă mult superioară, va lucra în echipe flexibile şi eficiente, se va ancora în realitate printr-un pragmatism accentuat dar îşi va păstra, în bună măsură, romantismul.

A scris toată viaţa lucrări ştiinţifice şi studii în care matematica se îmbină cu ştiinţele sociale sau cu diplomaţia, ’’Programarea practică’’, ’’Modele matematice în sistemul educaţional’’, ’’Abordări matematice ale relaţiilor matematice’’. Ca profesor invitat a susţinut expuneri şi lecţii la Institutul Universitar de Înalte Studii Internaţionale din Geneva, la Asociaţia austriacă de politică externă, în SUA, Marea Britanie şi în multe alte locuri din lume. Este coordonator de proiecte şi lucrări dintre care amintim doar câteva: ’’Sistemele în ştiinţele sociale’’, ’’Viitorul electronicii şi informaticii’’, ’’Economia mondială. Orizont 2000’’, ’’Enciclopedia statelor lumii’’, ş.a. În 2008 a lansat în colaborare cu Dr. Călin Georgescu un volum despre profesii şi profesionalism cu titlul sugestiv, ’’Reprofesionalizarea României’’. La aproape 90 de ani, profesorul Mircea Maliţa priveşte viitorul cu o responsabilitate alertată.

Ca autor sau co-autor a scris numeroase lucrări şi în domeniul diplomaţiei, dintre care amintim: colaborarea la volumul ’’Pagini din trecutul diplomaţiei româneşti’’ sau ’’Diplomaţia română. O perspectivă istorică’’, ’’Diplomaţia. Şcoli şi instituţii’’. Dintre lucrările recente consemnăm ’’Tablouri din Războiul Rece. Memorii ale unui diplomat român’’, ’’Între război şi pace’’, ’’Jocuri pe scena lumii’’. Prestigiul său este garanţia unor prefeţe bine scrise pentru lucrări semnate de autori precum Mihai Buhoară (2009 - ’’4 decenii în slujba diplomaţiei României’’), Ion Iliescu (2009 - ’’România şi lumea la confluenţa secolelor XX şi XXI’’), Liviu Mihăileanu şi Aurelian Horja, autorii volumului ’’Reglementarea activităţii de lobby. În anticamera influenţei’’. În 2010, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, Mircea Maliţa a lansat ’’Cuminţenia pământului’’, un volum de reflecţie asupra utilităţii lecţiilor istoriei în abordarea strategiilor de supravieţuire a unui stat. De altfel, în timpul ministeriatului său, Mircea Maliţa a susţinut studierea istoriei la toate nivelurile de învăţământ, inclusiv în universităţi.

Mircea Maliţa este membru fondator al Centrului European de Cultură din Bucureşti, al Universităţii Mării Negre, membru titular al Academiei Române (din 1991), membru al Academiei mondiale de Arte şi Ştiinţe, al Academiei Internaţionale de Perspectivă Socială, al Federaţiei mondiale pentru studiul viitorului, al ’’Academie Internationale de Lutece’’/Paris, al Academia Internazionale ’’Leonardo da Vinci’’/ Roma, al Centrului de Studii al Organizaţiei internaţionale de la Geneva, al organizaţiei neguvernamentale ’’Clubul de la Bucureşti’’ şi lista poate continua. Este dovada unei vieţi măsurate prin seriozitate, excelenţă profesională implicare şi recunoaştere unanimă.

(w640) Mircea Mal

Mircea Maliţa - scriitorul s-a impus prin volumele de eseuri ’’Sfinxul ’’, ’’Aurul cenuşiu’’, ’’Pietre vii’’, ’’Triade ’’, ’’Idei în mers’’, ’’Fire şi noduri’’, ’’Zidul şi iedera’’, ’’Mintea cea socotitoare’’, dar îşi marcheazā epoca prin memoria sa prodigioasā şi atât de nuanţată din cele 800 de pagini de memorii din volumul "Secolul meu scurt".

’’Secolul meu scurt’’ le dezvăluie cititorilor o lume plină de contradicţii şi nuanţe, de întâlniri care au schimbat lumea, care au poziţionat România într-o conjunctură cât de cât favorabilă. Şi aceasta prin efortul şi iscusinţa câtorva diplomaţi şi oameni de stat care, prin acţiunile lor, au îndreptat multe dintre aberaţiile cuplului care conducea ţara. Nu toţi erau politruci muţi, surzi şi orbi. Mulţi dintre ei au fost intelectuali de marcă, care trebuiau să asculte indicaţiile ’’preţioase’’ ale unor analfabeţi şi ale PCR, dar care, prin acţiunile lor s-au distanţat, atât cât s-a putut, de o politică păguboasă. Au plătit pentru asta. Cu marginalizarea şi cu dizgraţia.

Mircea Maliţa a scris, a călătorit, a conferenţiat, a crezut în ţara sa, în valorile şi locul ei în concertul mondial al naţiunilor. Astăzi, la 89 de ani, călător prin multe lumi şi vremuri, Mircea Maliţa în conversaţie cu Daniela Zeca Buzura ne fac părtaşii unei vieţi trăite din plin.

’’Am privit cu atenţie la coperta cărţii pe care mi-a oferit-o cu autograf. Era ultimul exemplar pe care l-am obţinut cu greu de la Librăriile Cărtureşti. Tirajul se epuizase. ’’Cuminţenia pământului’’ avea pe copertă o lucrare de pictură. Deschid cartea şi, pe manşetă era scrisă o motivaţie a paginilor ce aveau să urmeze. O citesc cu repeziciune sub imboldul ultimei campanii despre Brâncuşi la care lucrasem nu cu mult timp în urmă. Spunea în câteva rânduri ceea ce noi ne străduiserăm să rezumăm mai bine de o săptămână. Într-un chenar negru, ca un ferpar, în caseta tehnică a cărţii figura un nume pe care nu–mi dădeam seama de unde mi-l amintesc. Era fiica sa, plecată dintre noi după o grea suferinţă, pictoriţă, cu care fusesem colegă la Liceul de Arte Plastice ''Nicolae Tonitza''. Mi-o amintesc şi astăzi: înaltă, blondă, cu ochi mari, în uniforma aceea tip sac, cu bentiţă şi matricolă, bând un iaurt cu grisine la magazinul din colţul străzii în pauza de atelier de la ora 10:00. Fără nicio referire la tatăl său, ministrul’’ – Ileana Ploscaru Panait.

(w640) Mircea Mal

***

„Dorim să mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine”, spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea TVR a emisiunii.

***

Emisiunea este difuzată şi pe TVR HD (sâmbătă, 5 noiembrie, ora 10:00/ în reluare pe duminică, 6 noiembrie, ora 11:00), TVR Internaţional (marţi, 8 noiembrie, ora 10:30 / în reluare vineri, 11 noiembrie, ora 15:00) şi TVR Moldova (sâmbătă, 12 noiembrie, ora 9:00)

***

Emisiunea poate fi urmărită livestream pe TVR+ pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

 • 00:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  * Prima parte Prezintă: Marina Almășan Producător Marina Almășan Realizatori :Dana Grigore și Elena Cristescu. Redactori: Laura Demeter, Costin Teodorescu, Mirela Goldic Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 01:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  * Partea a doua Prezintă: Marina Almășan Producător Marina Almășan Realizatori :Dana Grigore și Elena Cristescu. Redactori: Laura Demeter, Costin Teodorescu, Mirela Goldic Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 02:00
  România…în bucate
  TVR Iaşi * Descriptio Moldaviae Emisiune realizată de TVR Iaşi Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 02:30
  România…în bucate
  TVR Cluj * Cu tigaia'n spate Emisiune realizată de TVR Cluj Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 03:00
  FILLER
  călătorie iarnă (din mapa de rezerve)
 • 03:07
  Telejurnal TVR2
 • 03:40
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:00
  Documentar360°-GEO
  *Kenya-în paşi de dans (Kenya, alors on danse, Franţa-Germania, 2019) Realizator: Myriam Bou-saha Redactor: Corina Feleagă
 • 05:00
  Destine ca-n filme
  Prezintă: Iuliana Marciuc Producători: Iuliana Marciuc, Nicolae Cozma Realizator Silvia Ionescu Redactor Dana Ilie
 • 05:55
  Poate nu ştiai
  Realizator: Călin Petrescu
 • 06:00
  Cap compas
  Producator: Elena Dinu
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Cluj * Cu tigaia'n spate Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Petrina Murgu Producător delegat: Cristina Moiseiu Radulescu
 • 08:00
  Strop şi balonaş
  Serial copii*(Splash and bubbles-SUA, 2016) PREMIERA * Episoadele 13 si 14 /40 Voci: John Tartaglia, Leslie Carrara-Rudolph, Raymond Carr, Aymee Garcia * Animaţie . Peştişorul galben Strop şi prietena lui pictată în culori vii, Balonaş, locuiesc în Oraşul de Coral din adâncul oceanului. Împreună cu ceata lor de prieteni, din care fac parte căluţi de mare, meduze şi caracatiţe, ei explorează reciful, descoperind diverşi „cetăţeni ai mărilor”, care sunt dornici de distracţie, dar şi de a învăţa lucruri noi şi interesante. *AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG) Redactor: Gabriela Onea
 • 09:00
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor: Cristina Moiseiu Radulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 09:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 10:00
  Mic dejun cu un campion
  *sezon nou Amfitrion: Daniela Zeca Buzura *Invitat: Dinu Flămând -poet, eseist, traducător, diplomat, jurnalist şi comentator politic. Trăieşte şi lucrează în Franţa şi România. ’’Am plecat din România când n-am mai găsit niciun motiv să mă stimez’’-spune Dinu Flămând care a petrecut 20 de ani la microfonul Radio France International. Rămâne ca literatura română să îi recupereze complet poezia, eseurile şi traducerile. Este mereu pe drum, tentând nu o dată soarta care, generoasă, i-a creat o multitudine de oportunităţi la care, în mod normal, nu s-ar fi gândit. Dar numai cine nu riscă, nu câştigă, nu-i aşa? Este un principiu pe care Dinu Flămând l-a aplicat, atât vieţii personale, cât şi activităţii de scriitor şi traducător. Oricine parcurge biografia sa, nu se poate să nu-şi pună întrebarea: Oare când o fi avut timpul fizic de a scrie atât de mult (aproape 20 de volume de poezie publicate, eseuri critice), de a traduce titluri reprezentative din literatura franceză, spaniolă, italiană și portugheză, de a călători în toată lumea, de a privi cu un ochi atent şi neiertător realităţile lumii contemporane şi de a le comenta ca jurnalist în presa scrisă sau la radio. ’’În momentul în care tratăm culutura ca pe o marfă din supermarket, scriitorul este obligat să rămână un revoltat’’. Subscriem părerii sale şi vă invităm să-i fiţi aproape la întâlnirea de la Grădina Cărtureşti-Verona alături de Daniela Zeca Buzura. Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 11:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 12:00
  Descălecaţi în Carpaţi
  *sezon nou *Colţ de rai cu natura şi cai *Iubeşte caii! Vizitează hergheliile româneşti. Karl Reiter, austriac şi antreprenor, este un exemplu pentru noi toţi cei descălecaţi în Carpaţi. Karl şi-a înobilat viaţa trăind între şi pentru cai. În sudul Austriei. Unde are depotrivă grijă de oameni şi de fiinţele fără grai. Cunoaşte România datorită cailor ei. L-am cunoscut la Heghelia Beclean. Karl Reiter este întemeietorul turismului de wellness în Europa. Aşa că l-am urmat şi la cel mai premiat complex wellness din sudul Austriei, acolo unde adulţii care vor intimitate șşi familiile cu copii au hotelurile lor distincte. ŞȘi cel mai mare SPA din Europa. Producător Răzvan Petrişor
 • 12:30
  Cap compas
  *sezon nou * Repere azere Producator: Elena Dinu
 • 13:00
  Gala umorului
  * Prima parte * Gala umorului continuă în grila de toamnă a canalului TVR2 cu cel de-al 14-lea sezon. Un nou sezon dedicat maeştrilor comediei româneşti. Aşadar, în fiecare vineri seara vă dăm întâlnire, prin intermediul Arhivei de Aur a Televiziunii Române, cu cei ce ne-au făcut, de-a lungul anilor, să râdem cu poftă în faţa micilor ecrane. Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 14:00
  Gala umorului
  *Partea a doua * Gala umorului continuă în grila de toamnă a canalului TVR2 cu cel de-al 14-lea sezon. Un nou sezon dedicat maeştrilor comediei româneşti. Aşadar, în fiecare vineri seara vă dăm întâlnire, prin intermediul Arhivei de Aur a Televiziunii Române, cu cei ce ne-au făcut, de-a lungul anilor, să râdem cu poftă în faţa micilor ecrane. Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 15:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  *sezon nou * Prima parte Prezintă: Marina Almășan Co-prezentator: Costin Teodorescu *Emisiune înregistrată în studioul Pangrati Invitaţii: Colind Andra Matei + Gabriela Comaneci ( Bucovina) Medicul Cătălin Cîrstoveanu -Neonatologul Cătălin Cîrstoveanu, numit de către părinţi "Îngerul copiilor", este şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie. Maria Baltac -În urmă cu 19 ani s-a născut prematur având doar 650g, ajutată de medicul Cătălin Cîrstoveanu . Acum este studentă la edicină şi îşi doreşte să ajute toţi oamenii. Mariana Pachis -un artist complet (scenograf, pictor, sculpltor) violonista Valentina Daniela Coţofană Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 16:00
  Femei de 10, bărbați de 10
  *sezon nou * Partea a doua Prezintă: Marina Almășan Co-prezentator: Costin Teodorescu *Emisiune înregistrată în studioul Pangrati Invitaţii: Cristina Strecopitov -Actriţă-magician. Cristina Strecopitov este considerată de media prima femeie magician din România! Gabriel Dorobanţu -Vine să ne spună povestea cântecului “Hai, vino iar în gara noastră mică” Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducție TVR-SC CONTERA MEDIA SRL
 • 17:00
  Fraţi de viţă
  PREMIERĂ Producător Cătălin Heson O coproductie TVR-Asociatia Vinarium
 • 17:30
  MotorVlog
  *sezon nou Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor: Cristina Moiseiu Radulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L
 • 18:00
  Zile cu stil
  *sezon nou * Colecţia street-style *Dieta indiană, cu Maria Mihăila *Ruta Sănătăţii ne conduce pe căile Neurologiei *Cât şi cum îi afectează pe copiii noştri doza de online pe care le-o oferă şcoala, ne spune psihologul Eduard Puiu. *Reţete şi sfaturi preţioase, în domeniul cosmeticii, cu Ioana Marinescu *Interviu cu Saveta Bogdan, artist folclor Redactor Sorina Soare.​ Producător Tv-Luiza Caravasile O coproductie TVR-Mirampeck Media SRL
 • 18:53
  Sport
  Transmisiune directă
 • 19:00
  Telejurnal TVR2
  Transmisiune directă
 • 19:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 19:55
  FILLER
  *Moş Crăciun *ep.4
 • 20:10
  Dumnezeu iartă, eu nu!
  Film*(Dio perdona... io no!-Italia, 1967) Regia: Giuseppe Colizzi Cu: Terrence Hill, Bud Spencer, Frank Wolff * Western . Cat Stevens, poreclit „Doc”, mare pistolar şi cartofor, face echipă cu agentul de asigurări Hutch Bessy, zis şi „Earp”, ca să descopere cine a jefuit un tren care transporta banii unei bănci. Fiindcă hoţul n-a ezitat să-i ucidă cu sânge rece pe pasagerii trenului, Earp bănuieşte o mai veche cunoştinţă de-a lor, pe banditul Bill Sant’Antonio, care şi-a înscenat propria moarte şi se ascunde împreună cu banda lui în apropierea graniţei mexicane. Redactor: Cristina Crăciun
 • 22:05
  Viaţa visată
  Serial*(La vita promessa-Italia, 2018) PREMIERĂ *Sezon 2*Episodul 4 din 6 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Dramă . Sicilia, 1921. Carmela Carrizzo, soţie şi mamă a cinci copii, devine ţinta obsesiei lui Vincenzo Spano, un vătaf fără scrupule, care, neputând s-o seducă, o persecută până la a-i ucide soţul şi a-i lăsa unul dintre fii neputincios. Ca o leoaică în stare de orice ca să-şi salveze puii, Carmela îşi adună toate forţele şi porneşte împreună cu copiii ei într-o călătorie lungă şi primejdioasă peste ocean, către America. Familia se instalează într-un apartament din cartierul newyorkez Mica Italie, unde curajoasa siciliancă îndrăzneşte să viseze la o viaţă mai bună decât cea de care fugise. Dar „pământul făgăduinţei” este, în realitate, o ţară dominată de criza economică şi de prohibiţie, iar necazurile nu vor întârzia să reapară. Redactor: Adriana Vulpe
 • 23:00
  Distractiile lui Cazacu
  PREMIERA *În fiecare episod vom avea un invitat/ vedetă. În prima parte vom lua invitatul de acasă cu o maşina. În drumul nostru către locaţie surpriză vom avea un interviu cu invitatul. Interviul se doreşte a fi haios dar şi plin de emoţie. Totodată căutăm ca prin acest interviu să învăţăm câte ceva de la fiecare invitat al nostru. În partea a doua apare elementul distracţie. Invitatul împreună cu prezentatorul se vor distra în locaţii diferite dar atent alese cu un spectru foarte larg de la parcuri de distracţii, sărit cu paraşuta cât şi în locuri elegante gen restaurant, club. Gazda Cătălin Cazacu Invitat: Jurnalist : Bernard Tatomir O productie SC Raul International
 • 23:35
  Zile cu stil
  Redactor Sorina Soare.​ Producător Tv-Luiza Caravasile O coproductie TVR-Mirampeck Media SRL
 • 00:30
  Dumnezeu iartă, eu nu!
  Film *(Dio perdona... io no!-Italia, 1967) Regia: Giuseppe Colizzi Cu: Terrence Hill, Bud Spencer, Frank Wolff * Western . Redactor: Cristina Crăciun
 • 02:25
  Viaţa visată
  Serial *(La vita promessa-Italia, 2018) PREMIERĂ *Sezon 2*Episodul 4 din 6 Regia: Ricky Tognazzi Cu: Luisa Ranieri, Francesco Arca, Emilio Fallarino, Thomas Trabacchi * Drama Redactor: Adriana Vulpe
 • 03:20
  Sport
 • 03:27
  Telejurnal TVR2
 • 04:00
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristi Popescu, Miruna Moraru şi Cristina Dănilă. Producători: Camelia Boştină şi Raluca Brumariu
 • 04:15
  Strop şi balonaş
  Serial copii *(Splash and bubbles-SUA, 2016) Voci: John Tartaglia, Leslie Carrara-Rudolph, Raymond Carr, Aymee Garcia *Episodul 13 si 14 *Animaţie . *AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG) Redactor: Gabriela Onea
 • 05:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 05:55
  Poate nu ştiai
  Realizator: Călin Petrescu