loader
Foto

Galerie foto

Academicianul Cristian Hera a fost invitatul emisiunii „Academicienii”

O nouă ediție a emisiunii a fost difuzată duminică, 20 octombrie, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. Invitat a fost vicepreședintele Academiei Române.

 

Academicienii

Ediția emisiunii de duminică, 20 octombrie, este disponibilă online pe TVR+ AICI

Moderatorul emisiunii „Academicienii”, regizorul Ioan Cărmăzan, i-a invitat pe telespectatori duminică, 20 octombrie, să afle povestea omului din spatele personalităţii academicianului Cristian Hera, Vicepreşedinte al Academiei Române. Emisiunea este difuzată de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

Acad. Cristian Hera este unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri agronomi, doctor în agronomie, doctor docent în ştiinţe şi este unul dintre specialiştii care se dedică cercetării din agricultură. Printre titlurile pe care le deţine se mai numără şi cel de Preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a Academiei Române şi cel de Preşedinte de onoare al Centrului Ştiinţific Internaţional pentru Îngrăşăminte (CIEC).

Cristian Hera a ales cercetarea unui domeniu mai puţin cunoscut, dar important pentru agricultură: Ştiinţa Solului, cercetarea solului şi a potenţialului pe care îl are acesta. Astfel, Cristian Hera a urmat stagii de specializare postuniversitară în Germania, Franţa, Suedia, S.U.A. şi Canada, în cadrul unor universităţi şi institute de profil. Între 1964 şi 1982, acesta a fost cercetător ştiinţific coordonator al programului de cercetare organizat în România de Agenţia Internaţională de Energie Atomică (AIEA) Viena, privind utilizarea izotopilor stabili şi radioactivi în optimizarea folosirii îngrăşămintelor.

În anul 2012, academicianul Cristian Hera a fost distins cu decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, oferită de Majestatea Sa, Regele Mihai I. Telespectatorii vor afla duminică.

Despre emisiunea „Academicienii

Academia Română este una dintre cele mai importante instituţii culturale ale României, istoria şi dezvoltarea sa împletindu-se cu aceea a ţării noastre. Deţinătoarea unui patrimoniu redutabil de informaţie culturală şi istorică, Academia a fost sursa unei cronici moderne, iar prin această nouă producţie, Televiziunea Publică reflectă nu numai realizările de vârf ale cunoaşterii ştiinţifice şi culturale, ci şi personalităţile academicienilor. Moderator al noii emisiuni, Ioan Cărmăzan vrea să arate prin aceste dialoguri că „dincolo de titlurile lor știinţifice, dincolo de implicarea lor în cultură, ştiinţa... sunt Oameni”. Savanţii aflaţi în bibliografiile ştiinţifice mondiale, complet necunoscuţi publicului larg, devin un altfel de eroi ai timpului nostru.

Ediţiile anterioare ale seriei de interviuri „Academicienii”, care au fost difuzate de TVR 2 în prima jumătate a lunii octombrie, sunt disponibile online pe TVR+. Astfel, cei care vor să afle mai multe informaţii despre viaţa şi personalitatea acad. Răzvan Theodorescu şi acad. Eugen Simion, pot accesa arhiva TVR+ dedicată emisiunii „Academicienii” (realizator Daniela Mitache).

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

4:40 Familia Borgia

Serial *(The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

Episodul 10

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

* Dramă istorică.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...