loader
Foto

„In memoriam”, „Mihai Constantinescu: Căutând o lume minunată“, la TVR 2

„Destine ca-n filme”, emisiunea Iulianei Marciuc, de la TVR 2, a pregătit pentru 27 octombrie, de la ora 21:00, o ediție specială „In memoriam”, „Mihai Constantinescu: Căutând o lume minunată“.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Se împlinește un an de când lumea aceasta e mai săracă cu un artist, mai lipsită de iubire și mult, mult mai goală fără acea „Lume minunată” a lui Mihai Constantinescu. Pentru cei care l-au iubit și apreciat, averea muzicală pe care a lăsat-o în urmă va încânta încă mulți ani înainte sufletele celor care au crescut cu melodiile lui și i-au fredonat versurile.

Printre cei care l-au iubit, au crezut în el, l-au urmat și i-au fost aproape se numără și doamna Luminița Oprea, un fan care l-a adorat pe Mihai Constantinescu timp de zeci de ani, încă de la prima lui apariție, când ea era adolescentă iar el cânta des în orașul ei natal, Ploiești. „Pe Mihai a fost ușor să-l iubești, să-l uităm e imposibil”, spune aceasta.

(w882)

Timp de zeci de ani Luminița Oprea i-a urmărit cariera, n-a scapat nici un concert de-al artistului și, în timp, i-a devenit prietenă și confidentă. „Ca o admiratoare veritabilă, ea a adunat tot ceea ce era legat de Mihai Constantinescu într-o impresionantă colecție. A început prin a admira artistul, apoi a cunoscut și omul care a fost Mihai Constantinescu. În momente grele, a fost alături și de soția lui, Simona Constantinescu, iar acum, împreună, merg săptămânal la cimitir pentru a se susține una pe cealaltă în marea pierdere a unui om drag”, a povestit Iuliana Marciuc.

0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2