loader
Foto

2015 vine cu noi „amintiri pentru viitor” la TVR 2

De luni până vineri, Corina Dănilă vă aşteaptă cu invitaţi de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”. În săptămâna 5-9 ianuarie, de la ora 16:00, v-aţi întâlnit cu Elena Merişoreanu, Alexandrina Halic, Mirabela Dauer, Horia Tecău, Victor Hănescu şi Cristina Stamate.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, 5 ianuarie, în ziua dedicată muzicii populare, în platoul emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” vine Elena Merişoreanu, una dintre cele mai cunoscute voci ale muzicii populare şi o păstrătoare a tradiţiilor româneşti. Născută şi crescută în sudul judeţului Hunedoara, muzica Elenei Merişoreanu a fost influenţată de artişti ca Ion Luican, Maria Tănase, Lucreţia Ciobanu, Ana Pop Corondan. „La începutul carierei mele, mergeam să culeg piese cu renumitul Florin Comişel şi Iacob Ciortea şi culegeam de la sate, unde nu existau radio sau lumină electrică. Acum, îmi place să preiau piese vechi, instrumentale, şi pun texte pe ele. Eu cred că aceia care scot acum câte un CD pe an nu fac bine. Ca un album să fie de calitate, trebuie să lucrezi cel puţin 4-5 ani”, povestea artista într-un interviu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Dacă este marţi, e ziua dedicată teatrului. Aşadar, de la ora 16:00, ne vom întâlni cu Alexandrina Halic, cunoscută pentru rolurile interpretate la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucuresti, în anul 1963, iar la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti o puteţi urmări în piese ca Pinocchio, Alice sau Micul prinţ. Deasemenea, a fost David Copperfield, Pantalone, Doamna Dawson, Crăciuneasa, Duhul Crăciunului şi Bunica din “Prinţ şi cerşetor”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Mijlocul săptămânii ne aduce muzica uşoară. Miercuri, 7 ianuarie, Corina Dănilă o are invitată în platoul emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” pe nimeni alta decât Mirabela Dauer. Una dintre vocile de marcă ale muzicii uşoare româneşti ne va vorbi despre începuturile ei pe scenă, care au fost cele mai frumoase momente care i-au marcat cariera, iar colegii de la Arhiva TVR ne-au pregătit o surpriză: o vom vedea pe Mirabela, la începutul carierei, aşa cum a fost surprinsă de camerele de filmat ale Televiziunii Române.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de joi o dedicăm sportului, astfel că Alina Alexoi şi Cristi Mîndru îi aduc în platoul emisiunii pe Horia Tecău şi Victor Hănescu. Cei doi tenismeni vorbesc în ediţia de joi despre ce înseamnă să fii sportiv de performanţă, dar mai ales tenisman în România, iar cu ajutorul materialelor de arhvă ale colegilor de la sport, vor comenta şi îşi vor aminti cele mai grele şi frumoase partide pe care le-au jucat de-a lungul anilor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu actriţa Cristina Stamate.  Vineri, 9 ianuarie, în ziua dedicată divertismentului, ne aducem aminte de cele mai frumoase scenete ale umorului românesc cu doamna care ridică în picioare publicul Teatrului „Constantin Tănase”. De la ora 16:00, aflăm de la ea ce înseamnă să fii actor de comedie şi cât de greu este să-ţi faci publicul să râdă.

„Toţi ştim că e mult mai uşor să-i faci pe oameni să plângă. Nu e deloc uşor de făcut umor, pentru asta, cei mai mari comici ai lumii sunt bărbaţii. Am o teorie proprie, care poate fi o mare prostie, că tot ceea ce spun. Cred că femeile au un fel de cochetărie lăuntrică, recunoscută sau nu, şi cred că graniţa care trebuie trecută ca să poţi să faci comedie ca lumea implică să poţi trece peste graniţa simţului ridicolului. Iar femeile cred că se opresc întotdeauna din a se maimuţări într-atât, de a se urâţi, să fie atât de dizgraţioase numai pentru a smulge un zâmbet”, mărturisea artista într-un interviu pentru Adevărul.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2