loader
Foto

Re-tracing Bartok. Pe urmele lui Bela Bartok

Lucian Ban, Mat Maneri & John Surman cântă la Timișoara și Sânnicolau Mare.

 

Galerie foto

 

Puțini oameni care au devenit faimoși și au îmbogățit cultura mondială au marcat locul natal așa cum a făcut-o Bela Bartok. Datorită lui în lumea largă s-a auzit de un orășel din pusta bănățeană.

Sânnicolau Mare a fost punctul de start în biografia lui Bela Bartok iar finalul a fost la New York. În perioada formativă și de cercetare a fost preocupat de folclorul regiunii din care a venit, bogat și divers, cu influențe multiple. Cercetările și înregistrările lui efectuate pe teren, în Banat și în Transilvania constituie un tezaur al acestei regiuni.

Lucian Ban, muzician român stabilit la New York, împreună cu Mat Maneri și Jon Surman au inițiat proiectul muzical Re-Tracing Bartok in 2019-2021 împreună cu asociațiile Jazz Updates și Timișoara 2021 și în parteneriat cu TVR Timișoara.

Filmul acestui prim act, cu interviuri și secvențe înregistrate la concerte îl puteți vedea într-o ediție specială a emisiunii "Cap de afiș".(w500)

Emisiunea "Cap de afiş" se difuzează pe TVR Timișoara, vineri 26.04.2019, la ora 17.00.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalele digitale 85 UPC și 107 DIGI.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe canalul de YouTube @TVRTimișoara și pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și în playerul de mai sus.

 

 

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 

#tvr2