loader

Povestea limbii moldoveneşti şi marele incendiu din Londra, la Breaking Fake News

Subiecte... fierbinţi, despicate în 4 la masa adevărului. Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 26 martie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Parlamentul de la Chișinău a decis că sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în legislație, fără a modifica însă Constituția, care prevede că „limba de stat este limba moldovenească".

Decizia a provocat protestul partidelor pro-ruse și al Moscovei. Marian Voicu a dezbătut subiectul la Interviul săptămânii, alături de scriitoarea Liliana Corobca, în ediţia „Breaking Fake News” din 26 martie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w640)

(w640) scriitoare

Tema ediţiei a continuat şi la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce ne-a adus lămuriri despre povestea limbii moldovenești – când și cum a apărut și care au fost consecințele.

(w640) carte

(w640)

La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre planul secret al FSB de destabilizare a Moldovei, „eminența cenușie" din spatele propagandei pro-Kremlin și Internaționala ruso-chineză a dezinformării. Pe larg, în Revista presei fake.

(w640)

Fiecare mare oraș se pare că trebuie să treacă printr-un incendiu. Nici Londra n-a scăpat. Ca de obicei, vina a fost a fost aruncată pe un țap ispășitor găsit repede, ca să liniștească spiritele. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

Şi, dacă e duminică, e dragoste (de Rusia), susţin şi Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News”.

(w640) spargatori

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 26 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

10:30 Documentar 360°GEO

* Ankara, viaţa de după viaţă a cărţilor (Ankara, une deuxième vie pour les livres, Franţa-Germania, 2019)

*La Ankara, există una dintre bibliotecile cele mai uluitoare din lume. Ea este alcătuită din cărţile aruncate la gunoi şi care, până acum câţiva ani, erau distruse.

De la o vreme, gunoierii au început să le adune şi clase întregi de elevi, în căutarea unor noi lecturi, explorează cu frenezie rafturile acestei neobişnuite colecţii.

11:30 Natură şi aventură (R)

* Pe urmele șacalilor din Delta Dunarii (Grindul lupilor), partea a doua

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas, Dan Curean

(Reluare)

 

#tvr2