loader

Interviu în exclusivitate cu omul de afaceri Marius Iliev, la „Banii Tăi”

Luni, 22 iulie, s-a transmis o ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 13:30, la TVR1. Subiectele ediției: cotațiile principalelor valute, prețul aurului, piața muncii din România în următorii 10 ani și piața de investigații  în zona economico-financiară.

 

Discuții aprinse și așteptări mari de la rectificarea bugetară anunțată de Guvern pentru finalul acestei luni. Și reinstalat la conducerea BNR, Mugur Isărescu lansează o serie de avertismente privind consecințele politicii fiscale din ultimii ani.

Chiar dacă e vacanță, ne uităm cu atenție la prețuri, dar și la cotațiile principalelor valute, inclusiv la prețul aurului, care a marcat creșteri semnificative. Și ascultăm avertismentele venite din partea BNR.

În următorii zece ani piața muncii din România se va schimba dramatic. Automatizarea, robotizarea, inteligența artificială vor afecta peste 600 de mii de locuri de muncă. Din cauză că deja nu găsesc personal calificat, antreprenorii români pierd miliarde de euro. Aflați mai multe detalii de la Oana Munteanu, Senior Manager PwC România și Ionuț Sas, Partener, PwC România.

Detectiv particular în România e o profesie liberală, iar investigațiile sunt un produs tot mai căutat de oameni de afaceri și companii. Investigăm și noi această piață și stăm de vorbă cu cei care fac investigații în zona economico-financiară... numeroase. Discutăm subiectul cu Constantin Sîrbu, Președinte, Patronatul Detectivilor Particulari din România, Dan Bucur, Vicepreședinte, Patronatul Detectivilor Particulari din România și Nicolae Ispas, Director general, agenție de detectivi.

De la dozatoarele TEC pe care le-a adus din Statele Unite la începutul anilor ’90, la un merituos loc pe lista primilor 10 milionari români, nu a fost decât un pas. Dar care au fost dificultățile din primii ani ai tranziției la economia de piață, aflați de la omul de afaceri Marius Iliev, într-un interviu în exclusivitate la „Banii Tăi”.

(w640) Marius Ili

Din 1 iulie urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

20:00 Sfântul Paisie-din Farasa spre cer

(Agios Paisios: Apo ta Farasa ston ourano, Grecia, 2022) PREMIERĂ

*episodul 9/9

Regia: Stamos Tsamis

Distribuţia: Dimitris Xanthopoulos, Hristina Pavlidou, Drosos Skotis

*Dramă. Serie biografică-filmată în Corfu, Konitsa şi la Muntele Athos-care reconstituie viaţa Sfântului Paisie Aghioritul, de la naşterea sa în Farasa Capadociei, până la hotărârea lui de a se călugări în Sfântul Munte. Ilustrează în cele 9 episoade importanţa identităţii naţionale şi spirituale a popoarelor balcanice şi evidenţiază valorile umane, având un puternic impact emoţional prin accentul dat evenimentelor istorice de la începutul secolului al XX-lea.

21:10 Istorii de bun gust

*Marile Familii

*In ultimele sute de ani, cateva familii au condus Romania. Au fost elita aristocratica a tarii. Stramosii lor bogati, culti, rafinati, scoliti in Europa, au facut averi uriase, au stapanit mosii, paduri si conace sau au ridicat din temelii palate, strazi, chiar si cartiere intregi in Bucuresti. Boieri pamanteni sau industriasi au infaptuit Romania moderna. O Romanie care, pe unii dintre ei, desi a incercat sa ii transforme din boieri in tovarasi, comunisti cu sila, nu a reusit. Este destinul fascinant al romanilor care se trag din marile familii boieresti ale tarii. Oameni care poarta nume ca Rosetti, Sturdza sau Cantacuzino, au iubit atat de mult aceasta tara, incat au vrut sa-i lase mostenire lucruri marete. Republica Socialista Romania nu i-a iubit insa, intotdeauna, si a incercat sa scape de ei, saracindu-i, persecutandu-i si alungandu-i in toate cele patru zari. Atunci cand n-au ajuns in gropi comune.

Despina Shuller este descendenta familiei Gancevici, din Iasi. Boierul Corneliu Gancevici a fost doctor în ştiinţe medicale, specialist in fiziologie şi bacteriologie. A condus Sanatoriul TBC Bârnova transformat acum in Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași. Prieten cu Flemming, descoperitorul penicilinei, Corneliu Gancevici a fost preocupat nu doar de tratarea tuberculozei, ci si de cercetarea a ceea ce atunci parea un vis: antibioticele.

 

#tvr2