loader
Foto

Galerie foto

Tudor Furdui

Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive, în cadrul principalului Telejurnalului. Moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de TVR.

 

Tudor Furdui a absolvit Academia de Studii Economice. Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Nu mirajul apariţiei pe sticlă l-a ademenit, ci dragostea pentru tatăl său, actorul, Dumitru Furdui.

„În 1999 am făcut împreună cu Ovidiu Dumitru o emisiune: In memoriam, actorul Dumitru Furdui. A fost primul contact cu arhiva, casetele, MGS-urile şi am fost atins de „microb", povesteşte Tudor.

Televiziunea l-a fascinat dintotdeauna şi, deşi nu avea experienţă, a descoperit-o, a îndrăgit-o şi continuă şi acum să înveţe tainele ei, pas cu pas, pentru că televiziunea „se fură". În cei 13 ani de televiziune a avut satisfacţii profesionale ca reporter, redactor şi prezentator, realizator la Telematinal, Jurnalul TVR de la ora 19.00, Ora de Ştiri la TVR2, Minutul 91, studiouri la meciurile echipelor de club, în cupele europene, dar şi ale echipei naţionale.

Printre emisiunile la care a lucrat se numără emisiunile Euro Staruri şi Euro Show din perioada EURO 2008, cât şi studiourile din timpul Olimpiadei din China 2008 şi cele din Liga Campionilor. Acestora li se adaugă emisiunea Gol după gol, cu rezumatele UEFA Champions League, cât şi producţia estivală din 2013 Vara pe val. În 2021, el a prezentat show-ul „Microbist de România”.

Puţini ştiu că Tudor a trăit timp de 10 ani în Franţa şi totuşi a ales să se întoarcă la matcă. Întrebat ce l-a adus înapoi, Tudor a declarat: „Aşa cum nu-ţi alegi părinţii, n-ai un cuvânt de spus în ceea ce priveşte ţara ta. Aici mă simt bine în pielea mea, aici e acasă". Tudor are şi o altă pasiune în afara sportului, teatrul. Despre asta Tudor a mărturisit: „Sunt un soi de copil de minge al scenei... Pentru că având părinţi boemi (mama balerină la Operă şi tatăl actor) am fost mereu îndrăgostit de artă şi îmi aduc aminte cu nostalgie de copilăria petrecută înainte de spectacole, pe holurile sau în culisele teatrului, în studiourile de la TVR sau la Operă. Asta mi-a insuflat ceva unic: dragostea pentru teatru... Dar actoria cere multă muncă şi tenacitate. Ele nu m-au speriat deloc, însă am convingerea că în această profesie, ca şi în cea de sportiv, dacă nu eşti foarte bun, nu îţi găseşti rostul". Aşa că drumul său a cotit spre televiziune, fiind convins că aici se regăseşte cel mai bine.

 

21:00 Duelul pianelor

Redifuzare

Producător :Iuliana Marciuc

Redactor : Dana Ilie

23:00 Comisarul Rex: aventuri la Viena (R)

Serial *Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 32

*Serial poliţist.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan

(Reluare)

 

#tvr2