loader
Foto

Galerie foto

Raluca Aftene

“Când unii oameni pornesc spre birou, eu pornesc spre o poveste, cu echipa alături”, este motto-ul de lucru al Ralucăi Aftene. A venit la TVR Iaşi în 2007 şi este realizatorul seriei „Descriptio Moldaviae”.

 

Descriptio Moldaviae
Reporter special
Decupaj Subiectiv

“Mergem în nordul Bucovinei la Ulma, să aflăm istoria huțulilor!”, “Am aflat că într-un sat din Bacău este mormântul ofițerului cu care Regina Maria a trăit o poveste de dragoste în timpul războiului”, “Hai în Vrancea, să spunem povestea podgoriilor”. Şi multe alte instanţe în care curiozitatea ne-a împins către alte şi alte locuri din Moldova!

În patru ani de televiziune, a ascultat și a spus mai departe multe astfel de povești. În căutarea lor, Raluca Aftene a făcut sute de kilometri printr-o Moldovă când prăfuită, când strălucitoare, într-o neostenită căutare a subiectului, a personajului, a cadrului perfect! A filmat zeci de casete și tot atâtea zeci de ore am stat neclintită în cabina de montaj, negociind asiduu cu editorul de montaj – hai să mai stăm o oră- două peste program, să iasă reportajul fără cusur! Le-a strâns pe toate în arhivă, a luat premii cu ele, a adus bucurie acelor telespectatori care au avut disponibilitatea ca din “pachetul” livrat de televizor, dintre cancanuri și bâlciuri, să se oprească la un reportaj despre normalitate, despre oameni adevărați, la un produs jurnalistic curat. “Nu sunt mulți aceia, dar sunt cei care contează!” spune ea.

Raluca Aftene s-a alăturat echipei TVR Iaşi în 2007. Este realizatorul seriei de documentare de călătorie „Descriptio Moldaviae”.

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

4:40 Familia Borgia

Serial *(The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

Episodul 10

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

* Dramă istorică.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan