loader
Foto

Galerie foto

Raluca Aftene

Realizator de emisiuni şi prezentator la TVR Iaşi, cu o experinţă vastă în numeroase genuri publicistice: reportaj, interviu, documentar, actualitate

 

Descriptio Moldaviae - România în bucate
Ziua Bună de la Iași

De zece ani aduce pe ecran sub genericul Descriptio Moldaviae reportaje de călătorie din zona Moldovei, un format care pune în lumină patrimoniul natural, cultural şi istoric al regiunii.

Din 2020 este şi realizatorul emisiunii România în bucate de pe TVR2, un proiect unic de promovare a tradiţiilor gastronomice româneşti care reuneşte toate studiourile regionale ale televiziunii publice.

Este prezentatorul emisiunii Decupaj Subiectiv, o serie de interviuri – reverenţă cu profesioniştii care au marcat istoria televiziunii regionale, difuzată pe TVR3 şi TVR Iaşi.

Între 2016 și 2017 a realizat o serie de douăsprezece documentare de călătorie în Republica Moldova  concepute special pentru grila de programe a TVR Internațional.

Face parte din echipa de prezentatori a Telejurnalului Regional TVR Iaşi.

A fost distinsă în 2021 cu trofeul “Rising Star” pentru cel mai bun tânăr jurnalist european, fiind primul reporter al televiziunii române premiat în cadrul prestigioasei competiții PRIX CIRCOM, organizată de CIRCOM Regional - Asociația Europeană a Televiziunilor Regionale din Europa. În următorii doi ani a făcut parte din componența juriului, fiind cel mai tânăr jurnalist invitat să jurizeze programele din competiție, iar în 2012 a obţinut un nou premiu Prix Circom pentru documentarul “O istorie călătoare”.

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Gânduri de Paste-Adorjáni Dezső episcop evanghelic

Redactor: Kacsó Edith

*Iepurele de Paste

Redactor: T. Bíró Hajnal

*Cântec de Pasti-Corul Sf. Efraim din Ungaria

Redactor: Jakabffy Tamás

Producător: Kacsó Edith

 

#tvr2