loader
Foto

Galerie foto

DUCU BERTZI

Ducu Bertzi - este "Omul cu chitara" la TVR 2

 

Ducu Bertzi (născut la 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este cântăreţ de muzică folk. Majoritatea cântecelor din repertoriul său sunt compoziții proprii.

Opt ani a studiat vioara, iar din clasa a IX a, împreună cu nişte prieteni, a înfiinţat trupa "Mi bemol rock". Cu această formație, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, el a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice, cauza fiind de natură tehnică.

În 1973, la primul Festival de poezie şi muzică folk de la Sighet, Ducu Bertzi a câştigat marele premiu al concursului, care a constat într-o valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de ”Cenaclul Flacăra”, unde a activat până în 1985.

Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Română în noiembrie 1979, cu titlul 'Când s-o-mpărțit norocu'.

După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, artistul a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: ”Și de-ar fi”; ”Floare de colț”; ”M-am îndrăgostit numai de ea”; ”Suflet fără chei”; ”Omul pădurii”.

Ducu Bertzi a venit, din martie 2014 la TVR 2, cu o emisiune muzicală de divertisment.

”Există o mişcare continuă în zona folk, în Bucuresti şi în ţară, care nu are un spaţiu adecvat unde să se regăsească în media. Interesul crescut al publicului mă face să cred că se va reflecta în audienţă pe TVR 2. Este necesară mediatizarea emisiunii, şi mesajul care este transmis  telespectatorului. Ea vine în contextul de normalitate, bun gust şi act artistic firesc, pe care încearcă să-l impună TVR 2.” (Ducu Bertzi)

Primul sezon a fost prezentat de Ducu Bertzi împreună cu Cristina Şoloc, iar din octombrie 2014, sezonul doi are ca formulă de prezentare pe Ducu Bertzi și Eveline Păuna.

Cei doi îşi propun să ofere telespectatorilor, pentru o oră, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 

#tvr2